NK Minibikes Staphorst   5 comments

O.N.K. Minibikes Staphorst.

10 Mei 2008, Zaterdagmiddag heb ik foto’s gemaakt op het circuit " De Tippe" van het open nederlands kampioenschap minibikes. Na het aantrekken van een oranje hesje kreeg ik toestemming om op de baan foto’s gaan maken. Helemaal te gek natuurlijk om in de actie op de eerste rang te zitten, dan zie je ook goed hoe hard die grote jongens over de baan glijden. Even later merkte ik echter ook hoe hard deze coureurs met hun bikes uit de baan geslingerd worden met een snelheid van zo om de 100 km/u, op een positie waar ik juist tevoren stond te fotograferen. De coureurs dragen uitermate beschermende kleding en kunnen daardoor wel tegen een stootje, maar ik moet er even niet aan denken om zo’n fiets of bestuurder met die snelheid tegen mij aangeslingerd te krijgen. Het leek mij dus verstandig  om even iets meer afstand van de baan te nemen. Op een gegeven moment stond ik op een strook tussen twee rijbanen te fotograferen en in mijn enthousiasme deed ik een aantal stappen achteruit om beter te kunnen kaderen. Ik merkte vrijwel direkt dat er een bike vlak achter me langs jakkerde, ik stond verdorie midden op de rijstrook. Sjonge jonge jonge wat dom, wat ongelooflijk stom. In m’n gedrevenheid had ik eventjes geen oog voor m’n eigen veiligheid en dat had me duur kunnen komen te staan. Ik hoop dat ik hier veel van geleerd heb. Ook het clubje van minibikers dat er ieder dinsdagavond rijd mocht er een showtje weggeven, apetrots natuurlijk dat ze voor zo’n groot publiek mochten optreden en het applaus voor deze jeugdige coureurs was dan ook niet van de lucht.

Meer foto’s in de fotomap: O.N.K Minibikes.

Rijden Of Glijden.

IMG_7113 

Minibiken, ook voor dames.

IMG_6923

Netjes synchroon.

IMG_6934

Oerend hard.

IMG_6858

Kijk uit voor die autoband.

IMG_6964

 

Geplaatst12 mei 2008 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

5 Reacties op “NK Minibikes Staphorst

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Mooie actiefoto’s !! Het had dus niet veel gescheeld of er was op dit moment  een talentvolle fotograaf minder op deze aardkloot geweest !!!

  Like

 2. Wat weer een schitterende spat zuivere foto’s Henk, je kunt er wat van. Dat je de omgeving vergeet als je bezig bent weet ik alles van, maar in zulke gevaarlijke situaties zou ik toch maar een beetje opletten hoor!!!
  Groetjes

  Like

 3. WOW, behoorlijk spectaculair zeg!! Geweldige ervaring om echt de baan op d mogen voor het maken van je foto’s. Alhoewel je ook een enrom ontnuchterend moment hebt meegemaakt lees ik! Pfffffffffff, je hebt echt enorme mazzel gehad  !!! Nooit meer doen hè !!
  Hahahaha, moest wel lachen om je reactie bij mij, och arme Henkie……… de boosdoener alom! Troost je, IK vind dat het niet jouw schuld was hoor! Wat een rot meid, om jouw broekjes gewoon groen te laten, hihi.
  Vind het trouwens wel grappig dat jij hetzelfde idee had als ik, maar ben toch wel blij dat ik dat niet heb gedaan hoor, zonde van de wijn en rood is toch wel ffies moeilijker te combineren dan wit hè……..
  Liefs, Miem

  Like

 4. jee henk kijk uit hoor we willen je niet missen want deze fotos van jouw is elke keer weer genieten je bent je beroep mis gelopen je had foto graaf moeten worden want ze zijn weer schitterend allen zijn even mooi gr v els

  Like

 5. Je kunt zelfs de spanning van hun gezicht aflezen…..goed vastgelegd Henk.
  Werd je niet gewaarschuwd door anderen langs de baan??? Je hebt echt mazzel gehad. Beetje stom, stel je voor wat er had kunnen gebeuren. Niet alleen met jou maar ook met de coureurs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: