Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae)   9 comments

Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae).

Hoi, ik ben een pyamawants. eigenlijk ben ik een soort reuzenluis en ik heb ook een aantal veel kleinere familieleden, ze leven bijvoorbeeld graag in hoofd of schaamhaar. Ikzelf leef het liefst in het bos. Op een dag lag ik lekker te luieren in het zonnetje op een dooie bloem toen er ineens een lelijke kale kerel met een zwarte doos naderde. Op het moment dat hij mij zag dook hij weg achter z’n zwarte doos. Ik rolde bijna van m’n bloem van het lachen om die grote kerel die als een haas wegdook achter z’n doos bij het zien van een klein wantsje, wat een schijtluis. Maar plotseling kwam er een afschuwelijke flits uit die doos die mij verblindde. Ik verstijfde van schrik.

2008-06-04 Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae) 05

In blinde paniek probeerde ik te vluchten en natuulijk kan ik vliegen maar mijn vleugeltjes waren verlamd van angst. Toen ik de sterretjes uit m’n ogen had gewreven kwam er weer zo’n vreselijke flits uit die doos. Ik sidderde van angst.

2008-06-04 Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae) 04

Hij gaf me een gemene duw en ik moest een stuk lopen op de evenwichtsbalk. Ik heb vreselijke hoogtevrees en je kan aan mijn koppie wel zien dat ik  doodsbang ben. En nog steeds waren mijn vleugeltjes verlamd van angst.

2008-06-04 Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae) 03

En om het helemaal een beetje bont te maken verwijdert die gek ook nog eens alle kleuren uit m’n omgeving. Het is gewoon niet eerlijk, Ik lijk wel een kers op een slagroomtaart. Wel weer aardig van die kale dat je mijn felle rood/zwart gestreepte pyama kan bewonderen. Is ‘ie niet prachtig ??.

2008-06-04 Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae) 02

Posted 6 juni 2008 by Henk Jonkvorst in Geen categorie

9 responses to “Pyjamawants (Graphosoma lineatum, Pentatomidae)

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ha, ha, ha, prachtig verhaal Henk, maar je hoeft jezelf niet weg te gooien hoor dat doen anderen wel voor je, een lelijke kale kerel nog wel, of doe je aan zelfkennis? Ik haat wantsen en luizen, maar jij hebt er toch weer schitterende foto’s van gemaakt met je zwarte doos met bliksem, voor dat beestje was je natuurlijk een soort Catweazle! De vlinders mogen dan minder worden, maar ik zie ook telkens meer rare beestjes waar ik geen naam van weet, dit had ik ook niet geweten.
  Liefs en een knuff van Ann.

  Like

 2. Hallo Henk,
  Pik jij dat allemaal van Ann????
  Mooie foto’s weer hoor,en het verhaal erbij is hartstikke komisch…leuk hoor!
  Prettig weekend Henk.
  Groeten van Edward.

  Like

 3. Geweldig verhaal ,Henk en de Foto’s zijn als altijd weer magnifiek .
  Grtzz Mazza

  Like

 4. Christus wat een allememaggies mooie foto’s !!!
  Leuk verhaal ook, hihi !
  Vertel me eens Hnek, welke camera heb je eigenlijk ??? begin daar nu inmiddels toch wel heel erg nieuwsierig naar te worden!
  Liefs en een heel fijn weekend, Miem

  Like

 5. Henk wat weer schitterende foto’s , Ik wens je nog een heel fijn weekend, Met veel foto plezier
  Lieve groetjes Janny

  Like

 6. Henk het is je weer gelukt, om ons te doen verbazen en bewonderen over de byzondere macrowereld.Schitterende foto’s.Henk een heel fijn weekend.Groetjes van uit Uffelte.

  Like

 7. Een kale die zich achter een doos verschuilt? een zwarte doos nog wel…Die kale bol viel natuurlijk teveel op, het beestje met de pyama zou zich er zomaar in kunnen spiegelen. Mwoahh, zou niet verkeerd zijn geweest voordat je op de foto gaat. Maar dat was blijkbaar niet nodig want de wants staat heel mooi op de foto! De onderste foto ziet er puik uit!
   
  Fijn weekend kale, samen met je zwarte doos!
   
  Gr. Liesje

  Like

 8. Schitterende foto’s ! Ik wist niet dat een wants zulke mooie kleuren had.Ook superscherp, Deze foto’s zouden in een boek over de natuur niet misstaan ! Ook een erg leuk en informatief verhaal. In Twente en Drenthe hebben ze sages over de witte wieven .Misschien komt er  daar in Staphorst nog wel een bij: De sage over die lelijke kale kerel die in het begin van deze eeuw door de zwarte dennen zwierf met een zwarte toverdoos die bliksemschichten uitspuwde!! De man schijnt nooit gevonden te zijn ….

  Like

 9. tjeeee henk wat schitterend
  en wat een pracht verhaal heb je er bij

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.