Bodybuilders   16 comments

Bodybuilders.

Op één van mijn fietstochten naar het bos kwam ik langs een weiland waar een aantal bijzonder gespierde dames stonden te herkauwen. Om mijn angst voor alles wat groter is dan mij,  en op vier poten rondloopt kwijt te raken besloot ik de confrontatie maar eens aan te gaan met die beesten. Ondanks de woeste blikken vanuit hun gemene bloeddoorlopen oogjes trok ik de stoute schoenen aan en ben over het hek geklommen om deze spierbundels eens van dichtbij te bekijken.

2008-07-22 Koe 05

        De angst voor deze medogenloze grasvreters zat er bij mij dan ook goed in en ik vond dat ik grensverleggend bezig was. Dit ziet er namelijk wel iets anders uit dan een hollandse melkkoe. Je weet wel, van die suffige zwart wit beesten die de hele dag een beetje dromerig in het weiland liggen te kauwen.

2008-07-22 Koe 01

Zie je mij al staan ? oog in oog op nog geen meter afstand van deze dame met haar drankoogjes en gefronste voorhoofd ?

2008-07-22 Koe 02

Nadat mijn grootste angst was weggeébt hebben we samen nog wat gedronken. Al met al waren ze best wel vriendelijk.

2008-07-22 Koe 04

Het weiland was goed afgeschermd met schrikdraad, en dat was natuurlijk niet bedoelt om de mensen buiten te houden, maar om de koeien binnen te houden. Zo’n isolator leek mij een mooi onderwerp voor een HDR, maar dan mag er natuurlijk niets bewegen. Tijdens het verwijderen van enkele spinnewebjes kwam ik er achter waar die dingen ook alweer voor dienen. Tjonge jonge, wat een verschrikkelijke oplazer.

2008-07-22 Isolator 01 HDR

Geplaatst25 juli 2008 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

16 Reacties op “Bodybuilders

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Weer schitterende foto’s , Ja Henk het valt niet mee he de schrikdraden , De naam zegt het al
  Een heel fijn weekend
  lieve groetjes Janny

  Like

 2. Jij had vast geen rubberlaarzen aan…….Ik wist trouwens niet dat dames ook horens hebben…(schaam)
  Ik begrijp je angst overigens wel hoor. Had er es een stel voor de auto staan die niet wilden wijken, voor een uur zoiets grrrr.
  Ze zien er eigenlijk best wel intelligent uit he? Weer een angst kwijt….na de moterbaan, nu de koeien….je komt er wel.

  Like

 3. Bij de vierde koeienfoto heb je volgens mij ook "iets" gedaan klopt dat? Ik vraag me toch af hoe je nou aan zulke angsten komt Henk, ze zijn misschien wel groot maar hartstikke lief hoor!
  Groetjes

  Like

 4. Henkiepenkie wat een avontuur weer idd grensverleggend that’s life je grenzen verleggen.
  Foto 1 en de laatste picobello … volgens mij mocht ze je wel 🙂 weet je al dat als je haar
  over je koppie laat likken dat je haar dan weer gaat groeien toch maar eens proberen kom
  ik wel een fotootje maken hahaha vast scheef beetje bewogen van de giegels. Ik heb dat
  verhaal echt wel eens gehoord of ’t waar is is tuurlijk nog de vraag???
  Heel mooi weekend ben benieuwd waar je hierna weer mee aankomt ENJOY!!! Zwaaizwaai

  Like

  «»Vosje«»
 5. Waarom zit dat ijzerdraad nou toch aan een champignon vastgebonden? Dat geleidt zeker beter?! :)) Dat met die hoornen en koeien lijkt een onuitroeibaar misverstand te zijn. Koeien zijn nieuwsgierige dieren. Ga maar bij een hek (zonder schrik) staan en ze komen naar je toe. Maar de ene koe is de andere niet, net als bij mensen, sommigen zijn vriendelijk en aaibaar en anderen zijn een beetje hinderlijk. En als je nou vannacht boe hoort roepen dan is het geen spook maar gewoon een van deze mooie koeien maar dan in een droom. Omdraaien en lekker verder slapen. Fijn weekend! Liefs, Ilona
   

  Like

  • Ilona •
 6. Prachtige foto’s dus je hebt niet voor niets doodsangst uitgestaan, dit ras is de Blonde d’Aquitaine, het zijn echte vleeskoeien en ze zijn makkelijk en zachtaardig, oorspronkelijk komt dit ras uit Zuidoost-Frankrijk waar ze door het kruisen van drie verschillende blonde rassen zijn ontstaan, dus heel wat minder gevaarlijk dan schrikdraad! Prachtig verhaal en kijk uit met wildplassen bij schrikdraad want dat is echt heel erg. Afijn, nog even en je bent nergens bang meer voor, misschien kan je 6 augustus wel hier in Buitenpost aan een Fries paard gaan hangen, big fun Henk!
  Liefs van Ann.

  Like

 7. Prachtige foto’s Henk,en nu je deze angst hebt overwonen,deins je nergens meer voor terug!
  Het wachten is nu op foto’s door jou genomen in de tijgerkooi van het circus,ik kan bijna niet wachten.
  Fijn weekend,groetjes van Edward.

  Like

 8. Wees blij dat je nog leeft, voor hetzelfde geld had het "wilde "beest je opgegeten hahahahah!!!
  Hele mooe foto’s dank je…

  Like

 9. Hoi Henk,
  Héle mooie foto’s van die prachtige blonde dame!Moest wel ’n beetje lachen om je "schrik" van ’t schrikdraad,hihihi!Bijdeze nog ’n fijn en zonnig weekend gewenst!
  Lieve groet Corry en Joep,doeidoei!!

  Like

 10. Jeetje ben weer heel wat misgelopen gisteren zie ik .
  Wauw Henk jij durfal .
  Toch valt het me een beetje tegen dat jij deze dames niet de baas kunt ,jij doet toch aan gewichtheffen ?
  Zo,n gespierde vent kan dan alles aan toch .
  Toch dapper van je om ons dit moois te laten zien ,en ook nog eens een schok te krijgen zo zie je maar je moet er iets voor over hebben maar dan krijg je ook wat.
   

  Like

 11. Hele mooie foto’s en ook een heel mooi verhaal. Volgens mij ziet de dame op de bovenste foto je wel zitten, ze kijkt zo dromerig uit haar ogen !! Wie weet wat er door haar gedachten heen ging ! (grapje) Koeien in een weiland kun je meestal wel benaderen, zolang er maar geen stier bij loopt. Want dan kan het gevaarlijk worden ! Wat schrikdraad betreft, zolang je maar schoeisel met rubberen zolen aan hebt, is de kans op een schok klein.(overigens is het een hoge gelijkspanning met een lage stroom, zodat het wel hard aankomt (schrik), maar door de lage stroom weinig kwaad kan) Groetjes, John

  Like

 12. Goedenmiddag mijnheer Henk! Daar ben ik dan weer. En wat lees ik nu? heb jij angst?? dat is voor het eerst dat ik dat bij jou lees. Bang voor die lieve koeien? Maar of ik ook over het hek geklommen zou zijn? dat denk ik toch net niet. Dus toch wel heel moedig van je en het heeft mooie foto’s opgeleverd.
   
  Tot gauw weer!
  Liesje

  Like

 13. Schitterende foto’s Henk.  En dat beestje, daar hoef je toch geen angst voor te hebben Henk. Er zijn dames van vlees en bloed…met twee benen in plaats van vier, die véél gevaarlijker zijn.  Of ze dan nog dames genoemd mogen worden is nog de(  ham) vraag ……
  Je zou deze dame toch zo een knuffel geven ?

  Like

 14. Hai Henkie,
  Die koeien foto’s zijn prachtig, maar die van die porceleinen champignon is helemaal TOP!
  Hahahaha, dus ze nodigden je uit voor een drankje ??
  Wat zeiden ze dan tegen je ???
  Waaschijnlijk zoiets als : MOEOEOEOEOEOE je ook een glasie melluk??
  LIefs, Miem

  Like

 15. stuk voor stuk hele mooie foto’s tja, en wat betreft schrikdraad… dan heb je nog mazzel dat er niet nog meer krachtstroom op zat ! want dat heb ik een keertje mogen voelen hihihi. je had ze eerst wel eventjes mogen wassen voordat je ze op de foto zette ! haha maar het zijn mooie vleeskoeien !x, c.e

  Like

 16. Voel met je mee Henk, heb ooit eens samen met een oom koeien naar een andere wei gedreven. Nou zo dicht bij die beestjes voelde ik me ook niet stoer meer hoor. Een oplazer heb ik inderdaad ook wel eens gehad, en het kan dan wel geen kwaad kunnen, je schrikt je het apezuur. Wel weer mooie foto’s trouwens. Enne, het blijven blondjes natuurlijk!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: