Staphorster Huttendorp.   14 comments

Foto’s Staphorster Huttendorp.

Donderdag 7 augustus ben ik met camera even naar het huttendorp geweest om enkele foto’s te maken van de prachtige bouwwerken die de Staphorster jeugd deze week in elkaar heeft gezet op het sportterrein "de Tippe". De kinderen waren al vertrokken na een flinke regenbui wat eigenlijk een beetje jammer is. Overdag is het een getimmer van jewelste en de EHBO heeft z’n handen vol aan de vele slachtoffers. Soms komt er wel eens een spijker in een kindervoet terecht en een mep met een hamer op een kindervinger is ook niet aangenaam. Ik heb zelfs gehoord dat één van de kinderen zich in het been heeft gezaagd, maar ernstig gewonde slachtoffers zijn voor zover ik weet niet gevallen en de kids beleven een geweldige week met elkaar en het enthousiasme straalt er dan ook van af. Dit is alweer het achtste jaar dat dit evenement voor de jeugd plaatsvind met een recordaantal van meer dan 800 kinderen en ongeveer 150 bouwwerken. De opbrengst van dit gebeuren gaat naar de stichting "Ontmoeting", een stichting die hulp bied aan dak & thuislozen en ex- gedetineerden, waarbij een aantal vrijwilligers van de stichting de kinderen begeleid bij het maken van hun bouwwerken. Op vrijdag worden de bouwwerken per opbod verkocht en de opbrengst gaat dus naar deze stichting. Vorig jaar bracht het duurste bouwwerk  bijna 1000 € op.

De bovenste foto’s zijn met "tonemapping" bewerkt, vooral om de dreigende lucht te accentueren.

Het Bloemenhuis.

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 01 Tonemapping

‘D eujbarg ( de hooiberg ).

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 02 Tonemapping

Honolulu in Staphorst.

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 03 Tonemapping

De Juttershut.

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 05

The Summergirls.

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 06

De Houten Hoogte.

2008-08-07 Huttendorp Staphorst 04

 

Geplaatst8 augustus 2008 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

14 Reacties op “Staphorster Huttendorp.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. De jeugd is prachtig aan het knustellen geweest hoor,hadden ze niet gelijk een ark kunnen bouwen?….oh nee, die hebben ze in Staphorst niet nodig he?
  Prachtig resultaat krijg je met "tonemapping" Henk,mooie vlijmscherpe foto’s!
  Groeten van Edward,en een fijn weekend gewenst!

  Like

 2. Hoi Henk,
  Prachtige foto’s van schitterende bouwwerken!Die kids kunnen er wat van zeg!En nog mooier dat er ’n goed doel aan verbonden is,2 vliegen in 1 klap! "Tonemapping",’t zal wel,hihihi,geen idee wat dat nou weer is?!Ook alvast ’n héél fijn weekend gewenst!
  Lieve groet Corry en doggy Joep,doeidoei!!

  Like

 3. Heel bijzonder Henk, ik vind het echte kunstwerken . Het huisje nr 91…….en huisje 88 vind ik heel mooi, met een veranda ook nog.
   
  Groet van Magnolia

  Like

 4. Geweldig, wat een getimmer zal dat geweest zijn!!!
  En de foto’s zijn erg mooi, Henk!
  De foto’s zijn door de plensbui nòg levendiger geworden en ook door jouw bewerking!
  Complimenten hoor!
  Fijn weekend, Liz@

  Like

 5. Mooie effecten door tonemapping, de lucht ziet er echt dreigend uit ! Doordat door de regen het hout nat is geworden, geeft dat nog een mooier effect. Ik zag ook het bouwwerk de "houten hoogte" staan, ik neem aan dat een verblijf hierin wel iets goedkoper is dan in de "koperen hoogte" ?

  Like

 6. Prachtige foto’s van echte kunstwerken, ontzettend leuk dat de jeugd zoiets doet en omdat het voor een goed doel is hebben ze ook nog wat begeleiding, ook mooi dat het ieder jaar is en de jeugd zich in de vakantie heerlijk kan uitleven. Hier hadden de kinderen van de buurt ook zelfs eens een prachtige hut gemaakt met meerdere verdiepingen, maar één zeikerd heeft het doorgegeven aan de gemeente en toen was het afgelopen alles moest afgebroken worden, je kunt maar beter niet in de gemeente Achtkarspelen wonen dat is nog erger dan Staphorst. Het is ook geweldig om te zien hoeveel creativiteit deze kinderen hebben, heel erg leuk allemaal.

  Like

 7. Wat een prachtige bouw werken zeg en ook sprookjesachtige foto’s er van.
  Bij ons hebben ze ook wel eens huttendorp maar dat zijn echt hutten, dit zou ik huisjes noemen, en dan gaan de kinderen er ook nog en nachtje in slapen maar dat is misschien met 800 kinderen niet te doen…..
  Groetjes

  Like

 8. prachtig henk wat een leuk iets he die hutten bouw hier in lemmer was het vroeger ook mijn jongens hebben zich daar de laatste week van de vakantie erg vermaakt
  alleen waren het niet zulke mooie als hier
  je fotossssss ach hoef het niet te zeggen he ze zijn geweldig mooi
  weet niet wat het programma is wat jij bedoelt maar ze zijn moooooooooooooooooooooooooooooooooi
  gr v els

  Like

 9. Prachtig wat maken ze schitterende hutten, hier is het ook maar lang niet zo mooi, kan je zien waar de timmerlui weg komen
  Een heel fijn weekend
  Lieve groetjes Janny

  Like

 10. Henk,
   
  Heb je foto’s bekeken.Ze zijn erg fraai. Leuk onderwerp. Tonemapping hoort bij Canon, ik heb dezelfde camera…..misschien moet ik ook maar eens gaan experimenteren….Mooi effect…..
   
  Groet,
   
  Agnès

  Like

 11. De Juttershut zou ik zo in mijn tuintje willen hebben, maar nog liever tegen een duin aan het strand, heerlijk lijkt me dat om daar tijdens zwoele nachten een tukkie te doen om vervolgens na het ontwaken een ontbijtje op de veranda te nuttigen … Wat een mooi projekt is dat zo is een vakantie bedoeld voor de kids en dan nog opbrengst naar goed doel kan niet beter, fijn om te lezen mooi onderwerp en weer prachtige pics Henk!
  Fijn weekend … Adios
  GENIET!

  Like

 12. Mooie foto’s van schitterende bouwwerken, wat hebben ze hun best gedaan !!!
  Nu maar hopen dat het ook nog de nodige centjes oplevert hè!
  Liefs, Miem

  Like

 13. Daar in Staphorst is echt veel te beleven! wat leuk dat kinderen dat kunnen doen. (buiten dat er ongelukjes gebeuren) Ziet er erg leuk uit. Vooral jongens zullen het leuk vinden om te doen.

  Like

 14. de jutters hut is van ons

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: