Waar de paddestoelenhuisjes staan   19 comments

Waar de paddestoelenhuisjes staan.

Niet alleen op spaces maar ook op de fotosite wordt je bijna doodgegooid met paddestoelen. Tijd voor mij om het ook eens te proberen, dus ben ik zondafmiddag vol goede moed naar het bos getogen. Maar waar ik ook zocht, nergens waren die mooie rooie met witte stippels te vinden. Gelukkig waren er andere paddestoelen bij de vleet. Ik had oude kleren aangetrokken en dat was maar goed ook want wat ben ik smerig geworden in het natte mos en de rottende vegetatie. Ik probeer zo’n onderwerp zo laag mogelijk te fotograferen om de onderkant ook te kunnen zien. Daarvoor moet je de camera soms bijna ingraven. Het flitsen heb ik gedaan met een externe flitser aan een kabeltje zodat ik mijn onderwerpen van alle kanten kan belichten. Ook probeer ik hier de achtergrond donker te houden. Dat kan door je belichting voor ongeveer 90% van je flitser te laten afhangen. Paddestoelenfotografie valt me nog niet mee en de eerste foto’s waren niet best, maar uiteindelijk heb ik toch nog enkele sprookjesplaten geschoten.

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 01 

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 02

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 03

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 06

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 05 

 

 

 

2008-10-19 Paddestoelen 04

 

Geplaatst22 oktober 2008 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

19 Reacties op “Waar de paddestoelenhuisjes staan

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. oooooooooooooooooooo henk wat moooooiiiiiiiiiii
  zo heb ik ze nog nooit gezien prachtig

  Like

 2. Hallo Henk,
  Het is je gelukt,mooie opnamen waarvan ik de twee laatsten toch wel de beste vindt.
  Paddenstoelen fotograferen is best wel lastig qua belichting.
  Hou mij ten goede,het is absoluut geen kritiek,want ik heb soms hetzelfde probleem,en daarom ben ik ergens blij dat ik het
  bij jou ook zie,de achtergronden zijn nogal grof van korrel,of ruis.
  Heb jij enig idee wat daar de oorzaak van is?
  Groeten van Edward.

  Like

 3. @ Edward: Ik zie alleen bij de onderste foto grofkorreligheid Edward. Ik heb de foto’s gemaakt met een hoge isowaarde. bij de onderste foto heb ik de belichting omhoog gehaald en daarbij komt er ook ruis mee omhoog. Om die reden vindt ik juist de onderste maar ook de tweede van onderen mindr geslaagd.

  Like

 4. Hoi Henk,
  Geslaagd of minder geslaagd???Ze zijn TOPPIE!!!Maar ik heb er dan ook geen verstand van!!Zó heb ik de paadestoelen nog niet vaak gezien hoor!!Nou ga ik óók weer niet op de grond liggen,hihihi!!Ik vind ze prachtig,missie geslaagd zou ik zeggen!
  Lieve groet Corry en doggy Joep,doeidoei!!

  Like

 5. zover ben ik nog niet  henk,het blijft een moeilijk onderwrp,je bent al weer een stapje verder,ik heb nog geen externe flitser ,resultaat is er,meer diepte scherpte,achtergrond weggewerkt ,ook is sfeer aanwezig,het lijkt me moeilijk uitlichten,over- en onderbelichten,meer maken  proef belichten.Geeft voldoening als het zo goed lukt. groeten gerrit.

  Like

 6. Ik vind ze allemaal heel erg mooi geworden. Persoonlijk vind ik de 2e foto het mooist, maar dat is een kwestie van smaak. Deze foto’s waren wel wat smerige kleding waard ! Groetjes, John.

  Like

 7. Prachtige foto’s en om eerlijk te zijn ik vind de onderkant van de paddestoel ook het mooist
  Gr Janny

  Like

 8. WOW, het enige wat ik nu weet is dat mijn foto’s gemaakt moeten worden met een iso van 125, maar dat lukt zelfs niet altijd jammer dat jij ook geen rood met witte stippen hebt kunnen vinden en de paddestoelen worden hier en daar al een stuk minder, maar dit zijn werkelijk schitterende foto’s, echt sprookjesachtig mooi!
  Liefs, Ann.

  Like

 9. Op de grond liggend paddestoelen fotograferen is de methode, helaas zie ik dat mezelf niet doen. Ze staan er mooi op Henk.

  Like

 10. Dus je was echt kabouter Henkiepenkie :-)))) liggend in zn huissie … als ik het goed voor de geest gehaald heb.
  De onderkant is idd mooier van sommige paddestoelen maar dat heb je met meer dingen zo oeiiiii wat zeg ik nu???

  Like

 11. Prachtig gemaakt weer je foto,s .
  Meteen een lesje voor ons hoe wij het moeten doen haaha oude kleren aan en liggend de foto,s maken .
   

  Like

 12. Mooi hoor, je bent een echte kunstenaar!
   
  Liesje

  Like

 13. Wat ruist er door het struiuiuiuiuiuiuiuiuiuik………… gewas ???
  Het is een…… humhumhummumhenk………
  Nou Henkie, ruis of geen ruis,  je hebt het weer eens geflikt hoor kerel !!!
  Ze zijn weer prachtig en uitermate geschikt om in een  natuurboek neer te zetten!
  Blijf jij maar lekker rollen door modder en mos in je ouwe kloffie, dan kunnen wij blijven genieten en
  kreten vol bewondering slaken!
  Liefs, Miem

  Like

 14. jee henk nu nog de elfenbankjes en de kabouters erbij en het plaatje is kompleet je bent echt keigoed bij het zien van jouw foto’s durf ik er geen meer te plaatsen want ze verbleken bij jou hahahah  geintjuh alle begin is moeilijk en juist nu nog meer zin om ze ook beter op de picture te krijgen dus uh hahahaha wacht maar ooit hihihi evenaar ik je hahahha prettig weekend  gr pee

  Like

 15. Ik vindt het persoonlijk ook een mooie foto. Het is een Schipper dat zijn ruim aan het controleren is.
   
  Ik probeer het ook vaak en wil een album met vreemdsoortige mensen. Maar idd is het niet makkelijk. Mensen kijken gauw boos.
   
  Zijn die foto’s met de paddestoelen met de flits inde donkerte? Ze zijn mooi. Helaas ontbreekt het me aan tijd om mooie foto’s te maken. Min kindren eisen me nogal op. En nu is het hier herfstvakantie ook. Er staat me een zware week te wachten. Ik heb nog niet eens de tijd gehad om mijn kodak te registreren.
   
  Mooie foto’s weer Henk

  Like

 16. Wat ziet dat er mooi uit zeg, perfect belicht! Ik vind het sprookjes achtig en ja je ziet ze overal op foto’s verschijnen maar beslist niet zoals deze, heel gaaf. (die stinkzwam van vandaag uitgezonderd, die is verre van sprookjesachtig hahaha…)

  Like

 17. Henk,
  complimenten!!! goed man.
  de sfeer die er in zit, ik zou bijna wensen dat ik een kaboutertje was…
   
  groet harry

  Like

 18. Paddo’s, paddo’s en nog eens paddo’s. Helemaal prima hoor. Wij heksen houden van geestverruimend werk, niet dat bekrompen calvinistische gedoe zoals hier in De Lage Landen nogal eens het geval kan zijn. Een lekkere slok single malt en een paar paddo’s kunnen wonderen verrichten voor de mens. Kijk maar eens hoe vrolijk wij door het leven gaan. Wij liggen nog dubbel van het lachen als we met onze bezem uit de lucht lazeren…. als dat geen gein in het leven hebben is, weten wij het ook niet meer hoor!
  Dag Henk!
  Groetjes uit het grote enge bos.
  Rytania, Anastacia & Éleana

  Like

 19. ohhh Henk, ben dol op de herfst en ook op paddo’s
  Zit hier te kwijlen echt! Wat een pracht foto’s joh, ach ik schiet altijd maar wat moet me toch eens gaan verdiepen in die camera van me en zo’n flitsertje ja inderdaad die wil ik ook! Soms zit ik weleens te wachten op een bewolkte dag dat de zon "even " te voorschijn komt maar ja mr. Ongeduld ( mijn hond)  wil daar allemaal echt niet op wachten wat begrijpelijk ook is he
  Zijn die dingen daar voor elke camera en gewoon in elke zaak te koop?
  Nogmaals Henk ik vind je foto’s super

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: