Flower Art II   22 comments

Flower Art II

 

Enkele van deze foto’s  van rozen heb ik ter beoordeling aangeboden aan de fotosite waarbij enkelen aangaven te twijfelen of het al dan niet een roos was. Onder de spacers zitten enkele echte bloemenkenners, dus hou ik me aanbevolen voor meer informatie.

 

Hier heb ik een poging gedaan om een schaduw van deze roos op de muur te projecteren. Niet zo eenvoudig als het lijkt. De schaduw is eigenlijk niet hard genoeg. Bij gebruik van een fellere lamp wordt de schaduw harder maar raakt de roos overbelicht en verliest daardoor detail. Voor mij is dit de gulden middenweg en het best haalbare resultaat.

2009-01-24 Roos 07

 

 

Verlichten met een ledlamp geeft door het blauwachtige licht een meer levendig resultaat.

 

 

2009-01-24 Roos 08

 

 

Ook hier de roos bijgelicht om de ondergrond donkerder van tint te maken.

 

 

2009-01-24 Roos 11

 

 

Mag ik even aan je ruiken ?

 

 

2009-01-24 Roos 02

 

 

 

 

 

2009-01-24 Roos 01

 

 

 

 

 

2009-01-24 Roos 05

 

 

Bij deze foto heb ik de onderkant van de bloem bijgelicht met geel ledlicht en heb ik het beeld 180 graden gedraaid. Verder identiek aan de vorige.

 

 

2009-01-24 Roos 06

 

 

Every rose has it’s thorn.

 

 

2009-01-24 Roos 10

 

 

 

 

 

2009-01-24 Roos 04

 

 

 

 

 

2009-01-24 Roos 03

 

 

 

Poison – Every Rose Has It’s Thorn

 

 

Geplaatst28 januari 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

22 Reacties op “Flower Art II

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. A Rose is a Rose …. maar die rose is geen roos één of ander klokje moet je mij niet vragen want mijn bloemennaamkennis gaat bijna niet verder dan een Annemoontje ook heel mooi om te fotograferen … Lekker heavy muziekje Henkiepenkie!Ann weet het zeker zeker weten!

  Like

 2. Gitaartje ook lekker … 2de keer luisteren nog beter! Tekst oefffff

  Like

 3. Ik ben wel niet zo’n bloemenkenner, maar volgens mij is dit toch wel een roos. Wat het ook is, de foto’s zijn in ieder geval weer geweldig !

  Like

 4. Een leuk experiment Henk,het resultaat mag er wezen!Ann is onze rozenspecialiste,die zal je dus wel duidelijkheid geven.Groeten van Edward.

  Like

 5. Ann weet in ieder geval zeker dat het weer prachtige foto’s zijn Henk, maar ik geloof toch echt niet dat de bovenste foto’s rozen zijn of het is een bijzondere kruising en ook daar twijfel ik aan, ik kan nu direkt niet op de naam komen maar ik ken de bloem wel! Heb je in je enthousiasme wel gevraagd of het rozen waren of heb je zomaar een bosje gepakt? Als je er ook nog een lichtblauwe bij hebt zitten weet ik het zeker! Er zijn n.l. ook veel bloemen die onder de rozen familie vallen maar helemaal niet op een roos lijken. Ook kan je het niet goed zien omdat je er zulke prachtige foto’s van hebt gemaakt, is het een kleinere bloem die door jou is vergroot? Met jouw foto’s zet je iedereen op het verkeerde been (bij mij is dat het linkerbeen), ik zal eens even speuren. Ook de clip van Poison vind ik prachtig en eigenlijk geef je daarmee dus al een hint!Liefs and a big hug, Ann.

  Like

 6. Die laatste drie vind ik schitterend. Rozen hebben doornen he. Vernachelend. Somige overigens niet.xsjerrie

  Like

 7. @Ann Het gaat me eigenlijk om de drie bovenste en de drie onderste foto’s. Deze bloemen hebben in ieder geval geen doornen.De twee onderste bloemen zijn dezelfde als die één erboven, alleen is dit een heel kleintje. Kan je zien als je deze met de prikkels vergelijkt.

  Like

 8. Henk, ik ken ze maar die jij en ik bedoelen zijn geen rozen. Zoals gezegd ik zal even zoeken want het schiet me niet te binnen maar ik ken ze wel het is een nogal tere bloem en lijken in dichte vorm op de Disporum, de bloemen zijn ook klokvormig aaarrrrggghh, gegarandeerd dat jij hebt gevraagd aan de bloemist wat het waren! Er zijn zoals Sjerrie al zegt ook rozen zonder of nagenoeg geen doornen, maar die zien er toch wel even anders uit.

  Like

 9. Wat bloemen kunnen zeggen .EEn heel mooi ontworpen iets Henk .deze laatsten spreken me zeer aan .

  Like

 10. Roos of niet ze zijn schitterend. Zit stiekem te gluren naar spiegreflexen, maar blijven loeizwaar

  Like

 11. Deze tweede serie is ook weer heel goed….letlampjes zijn voor jou een groot goed, en het helpt zeker om zo’n mooie situaties te bereiken. Ik vind nr. 3 en 5 het mooist maar met die prikkeldraad is natuurlijk symbolisch goed neergezet.

  Like

 12. Flower Art II is ook weer schitterend Henk…’t lijken toch echt rozen maar je hebt zoveel soorten!Héél lang geleden,’n blauwe maandag,in de bloemen & planten gewerkt maar al die namen,nee dat heb ik niet onthouden hoor!’n Mooie tekst & muziekje.Liefs Corry en doggy Joep!!

  Like

 13. Volgens mijn bescheiden mening is de roosachtige een Lisianthus uit de gentiaanfamilie, de bloemtak heeft meerdere bloemen en wordt ook wel in bruidsboeketten gebruikt. Nu wel eerlijk zijn Henk, je wist het!!!Liefs, Ann.

  Like

 14. Zitten enkele zeer mooie tussen Henk.Werkt perfect met dat ledlicht.Groetjes.

  Like

 15. Nee Ann. Ik kon het onmogelijk weten. Op http://www.footo.nl vertelde iemand me dat het een ‘Eustoma grandiflorum’ is. Maar als iemand het kan weten ben jij het wel. De takken hebben inderdaad meerdere bloemen, dus ik hou het maar op jou benaming.Veel dank voor de moeite die je genomen hebt

  Like

 16. Was geen moeite hoor Henk, ik vind het leuk om bloemen namen te geven, maar kijk maar eens bij de bloem die ik heb gezegd boeken zijn trouwens nog steeds makkelijk, als je maar ongeveer weet hoe de bloem heet, maar degene die zei dat het een Eustoma grandiflorum is had ook gelijk het is een andere naam voor dezelfde bloem, dus je kunt ze alle twee gebruiken.Liefs, Ann.

  Like

 17. Nog mooier als de vorige foto’s Henk! de eerste foto is heel mooi. heeft een warmere uitstraling als de 2e. En de onderste foto is ook heel mooi, ondanks het prikkeldraad waar hij op ligt.Lfs Annelies

  Like

 18. Na ampel beraad wordt het foto 8 Henk, echt heel mooi en de combinatie bloem en prikkeldraad is echt weer iets voor jou! Die eerste bloem een roos? Hmmm, kweenie maar wel een vrijpostig ding zoals ze zit te snuffelen aan die roze roos. Opdringerig typje! Leuke serie. Mogen we verzoeken indienen inzake de bloemsoort? Dan ga ik voor scabiosa oftewel duifkruid. Dat vind ik zulke mooie bloemen en die wit-blauw-lila-roze kleuren….prachtig.Groetjes, Ilona

  Like

 19. Vind de laatste ook heel mooi. Vind ze allemaal mooi en heb moeite met de beste aan te duiden. Is een kwestie van smaak. Roos 01 is nogal vrijpostig ja. Maar 06 die geen roos is, is ook prachtig.

  Like

 20. Hallo Henk,wat kan ik nou nog voor reactie toevoegen!?!Alles is al gezegd en ook ik vind de foto’s erg mooi!Groet, Liz@

  Like

 21. Allemaal mooi maar roos 5 en 6 vooral met die belichting!

  Like

 22. Wat kan ik aan die mooie foto`s nog toevoegen, niks natuurlijk. Ze zijn gewoon supermooi.Vooral die met de belichting. Groetjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: