Spelen met Gereedschap.   23 comments

Spelen met Gereedschap.

 

Ik heb afgelopen vrijdag maar eens wat gereedschap geleend van de technische dienst op het het bedrijf waar ik werkzaam ben. Deze jongens sukkelen niet en gebruiken tools van de hoogste kwaliteit, mooie glimmertjes dus. Al dat chroom werkt dus als een spiegeltje dat werkelijk alles reflecteerd, tot aan de camera en mijn lelijke kop toe. Toch zie je bij productfoto’s in gereedschapsfolders dat het wel mogelijk is om gereedschap zonder spiegelingen op beeld te zetten. Een vakfotograaf wist me te vertellen dat er speciaal polarisatiefolie in de handel te verkrijgen is, en in combinatie met een polarisatiefilter zou dat toch moeten lukken. De folie is echter niet te betalen en het filter dat ik heb is niet geschikt voor de diameter van het macro objectief, Grrrr. Maar ach, met wat gefreubel met m’n beroemde ledlampjes en heel veel geduld heb ik toch nog enkele redelijke plaatjes kunnen schieten.

 

Ringratelsleutels.

 

 

2009-02-07 Gereedschap 04rr

 

 

Let’s shake hands.

(twee zegertangen achter elkaar geplaatst)

 

 

2009-02-07 Gereedschap 03rr

 

 

IS There anyone at home ?

 

 

2009-02-07 Gereedschap 02rr

 

 

Searching for live on other planets.

 

2009-02-07 Gereedschap 01rr

Posted 8 februari 2009 by Henk Jonkvorst in Geen categorie

23 responses to “Spelen met Gereedschap.

Subscribe to comments with RSS.

 1. dit soort gereedschap is altijd mooi (ik heb ooit in een gereedschapwinkel gewerkt, kwijl kwijl….) Ik vind de foto’s mooi gelukt alleen foto’s 2 en 4 krijg ik niet in z’n geheel op mijn beeldscherm, ze zijn gewoon te groot! Zal wel aan mijn instellingen liggen…..Groetjes

  Like

 2. Aparte foto’s Henk, jij weet toch ook echt van alles een onderwerp te maken voor een fotosessie!Groeten van Edward. (ik zie de foto’s wel volledig hoor)

  Like

 3. Denk dat de resolutie van je scherm iets te laag staat Sandra.Misschien kan ik de volgend keer de foto’s beter iets kleiner afbeelden.

  Like

 4. De foto’s zijn hier ook prima te bekijken, heel apart en het is je weer gelukt Henk maar ik zal toch blij zijn als je de natuur weer in gaat, gereedschap is niet echt mijn pakkie an(n).Liefs.

  Like

 5. leuke fotos en inderdaad bijmij zijn 2en4 ook niet geheel in een keer te zien.en edward heeft ze al op zijn lcd tv denk ik past daar wel op.

  Like

 6. De laatste is mijn toppertje prachtig gereedschap … leuk dat doorkijkje allemaal gereedschap voor je DaftigDafje???

  Like

 7. Gaaf glimmend spul hoor. en mooi gekiekt. De eerste vink mooi, ha, een tang in een tang………………. in een tang in een tang……….

  Like

 8. Mijn vader zou hier lyrisch van geworden zijn en wellicht mijn moeder gek. Pa was een een echte. die ontwikkelde nog en had een vergroter (heb ik nu). Pa ontwikkelde altijd in de badkamer en vaak was ik erbij. Ma wilde er nooit bij zijn maar kwam op de zotste momenten binnenstuiven ongeacht of ik daar was of niet. Was zijn hele handel weer naar de maan. Haha. Ze haatte het en nog…..Moet je dit zien mama, hm ja…….. is mooi hoor……… weet je dat …….. die en zus vertelt heeft dat…..Ik vind ze ook mooi maar zou ze niet aan de muur willen. Maar kunst is het zonder meer. Is geen kritiek verre van, maar niet mijn ding. En ben ik eerlijk in. Kan misschien beter niets zeggen. Maar bedoel het niet verkeerd, je bent een prof die die het niet erkent, maar wij wel, zelfs met gereedschap. Ben ook chagerijnig he, mijn stoverij was aangebrand 🙂

  Like

 9. Voor waar mooie foto’s weer. Zeer apart onderwerp weer. Prachtige titels.Ik weet niet of je dat wil. In de writer kun je de opties zo instellen dat als je op de foto drukt je de pagina niet verlaat. Daar kun je de resolutie mee instellen ook en verschijnen ze als een popup op je pagina.

  Like

 10. Zoals altijd zijn deze ook super gelukt .Zoals jij iedere keer laat zien is van alles wel wat moois te maken .

  Like

 11. ja henk wat kan ik nog anders zeggen dan wauwwie weer een staaltje vakwerk en leuk die weerspiegeling van je eigen erin hahahaha nog steeds geen langharige tekkel geworden hihihi sorry liet me effe gaan gr en knuf pee

  Like

 12. prachtige foto’s weer hoor, hoe kan het ook anders met zoveel enthousiasme en toewijding. Ik zou bijna willen datr de reflektie juist nog wat duidelijker was, had je wel weer eens willen zien in je acrobatische houdingen. Inderdaad mooi gereedschap, en natuurlijk niet veel meer werk verricht .

  Like

 13. zeg henk is dat nu dat befaamde merk gereedschap met levenslange garantie goed spul he, vertel ook aan je eigen auto aan het sleutelen geweest hihihi gr pee

  Like

 14. Gereedschap van het beroemde merk ‘Facom’ Petra. Mijn Daf ga ik alleen met ouwe roestige sleutels en tangen te lijf, geheel in de stijl van het oudje.

  Like

 15. Ze staan er weer perfect op ! Dit is echte kunst ! De degelijkheid straalt van het gereedschap af. Goed gereedschap kost wel wat, maar sommigen zijn dan ook onverslijtbaar.

  Like

 16. Je bent en blijft een vakman.Groot compliment voor je prachtige foto`s.Groetjes

  Like

 17. Weer mooi op foto gezet! Vooral de shaking hands.

  Like

 18. Ik vind het knap dat je met beperkte middelen tot zulke resultaten kan komen…. dat heet vakmanschap….krijgen deze foto’s nu een ereplaatsje op je werk? Dat lijkt me toch eigenlijk wel voor de hand liggend…..een beetje erkenning voor wat je doet zou zeker op zijn plaats zijn……Agnès

  Like

 19. @Agnes: Ik krijg nogal regelmatig positieve reacties van collega’s op m’n werk. De erkenning is er dus zeker wel.

  Like

 20. En terecht…… laten ze maar eens wat van je ophangen ook……Lijkt me niet verkeerd…..Agnès

  Like

 21. Klasse Henk,je hebt er wel aan moeten sleutelen,maar het zit Vast en Zeker goed met jouw fotografie.groeten uit uffelte.

  Like

 22. Toch wel redelijke plaatjes zegt ie dan….filters zijn niet nodig zo te zien.Ik vind gereedschap erg interessant…heb hier ook iets staan wat ooit iemand voor me heeft meegenomen…handgemaakt hoogwaardig stalen object, maar weet niet meer wat het was.de titel van de laatste foto past erg goed, en dan denk ik….inderdaad. Die vind ik dan ook het mooiste

  Like

 23. Hallo Henk,eindelijk ook een reactie van mij….Prachtige strakke foto’s, er staat niets teveel op.Echt een mannenonderwerp…..’k Ben benieuwd naar je volgende onderwerp.Groeten, Liz@

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.