Waterfantasie I   22 comments

Waterfantasie Part I

Afgelopen zondagmiddag ben ik maar weer eens met m’n camera bewapend met tussenringen en macro objectief onder de waterkraan gedoken om weer eens met water te spelen. Prettige bijkomstigheid was dat ik de instellingen van de camera en de opstelling van materialen van een vorig experiment nog in m’n hoofd had zitten zodat ik me nu meer kon bezighouden met licht & kleureffekten. Na enkele uren werken met achtergronden en materialen verandert het aanrecht in een ongelooflijke puinhoop en vielen er ook wat scherven die hopelijk weer wat geluk brengen, maar na afloop was ik best tevreden met het resultaat. De meeste foto’s zijn trouwens best wel donker maar dat heb ik bewust gedaan om vooral een mystiek sfeertje te creëren.

 

 

Just another beer

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 04

 

 

The water pit

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 01

 

 

Ectoplasma

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 02

 

 

Broekje in de branding

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 03

 

 

Moonshine

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 05

 

 

The early morning red sky.

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 06

 

 

Twister of colours.

 

 

2009-03-15 Druppels & Straaltjes 07

 

 

Jean Michel Jarre – Oxygen Part II

 

 

 

 

 

 

 

Posted 19 maart 2009 by Henk Jonkvorst in Geen categorie

22 responses to “Waterfantasie I

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kijk hier wacht ik nu de hele avond Henk .Zal ik je updae bekijken is hij weggie .Ik geniet iedere keer van je expressie .Wat een tijd steek jij in deze opnames .zelf ben ik veel te onrustig voor zoiets ,misschien komt dat ooit nog .Het geeft een schitterend beeld van stromend water en wat daarbij hoort .Klasse weer .

  Like

 2. Weer heel aparte en mooie foto’s Henk, maar ik vind het nog steeds op glasblazen lijken en eigenlijk is dat ook mooier dan water natuurlijk.Liefs.

  Like

 3. Het zijn echt weer magnifieke foto’s geworden ! Het is de puinhoop en de scherven wel waard ! Als je een van deze foto’s in zou hebben gestuurd voor de fotowedstrijd van Edward, was je volgens mij met stip nummer 1 geworden ! Ze zijn van eenzame klasse !

  Like

 4. Henk het is van mijn kant geen aanmerking hoor, ik zie er met mijn grenzeloze fantasie de prachtigste vazen en voorwerpen van komen en mijn idee van stromend water is gewoon de kraan open en spatten maar.

  Like

 5. Ik kan me de vorige nog goed herrinneren, deze zijn NOG mooier geworden……de kleuren maken het helemaal.URen voorbereiding? En nog eens uren opruimen haha, maar niemand die een kind aan je heeft.

  Like

 6. Een zeer geslaagd experiment Henk,Ik doe het je niet na,laat staan dat ik het bedenk,ga door,ga door zou ik zeggen.Ik ga ze nog een paar keer bekijken.groetjes.

  Like

 7. Hoe speel je het klaar Henk, zou het je niet na kunnen doen, maar oke, daarom ben je een super fotograaf en ik een gewone leek die uit vermaak wat foto`s schiet met onze digitale camera.Mooi om te zien.groetjes.

  Like

 8. Nee John Johnston Zulke foto’s stuur je niet in naar een fotowedstrijd op Spaces…..Deze gaan veel verder…. en moeten op een andere manier gehonoreerd worden… Daar zijn plenty professionele sites voor beschikbaar…en deze foto’s horen daar thuis….. en dan wordt het nog weer een strijd…. maar die is wel uitdagend… Chapeau Henk….

  Like

 9. Je vorige sessie met water vond ik al mooi,maar deze opnamen spannen de kroon Henk, erg goed gedaan hoor!Groeten van Edward.

  Like

 10. Ze zijn geweldig Henk!!!!!!!

  Like

 11. @Ann: Ik kan me je fantasie wel voorstellen, maar dit is toch echt wat je door de zoeker ziet op het moment van de opname. Het water is met een opnametijd van 1/4000 seconde helemaal bevroren.@Agnes: Ik weet dat deze foto’s niet slecht zijn, toch ken ik plenty fotografen die dit ook kunnen.@iedereen: bedankt voor jullie leuke reacties

  Like

 12. Dat broekje in de branding vind ik wel heel fraai. Knap gedaan Henk. Ik zou je wel us in de weer willen zien………….. grinnnnnnn

  Like

 13. Grappig muziekje past precies perfect bij het onderwerp drupdrupdrup … lekker relaxed ook … zo met een Grolschje bij de hand …Foto 1 vind ik dan ook het toppertje in deze serie Wat water toch schitterende plaatjes kan geven … ik spetter en spatter er net zoals Ann alleen maar mee, zal echt denk ik nooit van zulke mooie foto’s kunnen maken … (kreeg verdorie weer geen updates van je blogjes grrrrrrrr boossss!!!) Ciaociao en lekker genieten van t mooie weertje …

  Like

 14. Kijk, dat moet ik allemaal eens een beetje leren onthouden. Tot nu toe klooi ik wat aan met die spiegelreflex. De ene dag heb ik schitterende foto’s en de andere dag is het gewoon rampzalig. Mijn laatste foto’s hadden schaduw van jewelste. Het is dat er soms zulke mooie resultaten zijn, zoals deze hier, dat ik van mijn spiegelreflex hou. Maar tot nu toe moet ik steeds de handleiding erbij om hem in te stellen. Mijn ISO staat op automaat maar mijn diafragma zal de oorzaak wezen vermoed ik. En ik ben te koppig om volledig op automaat te gaan. En het statief natuurlijk. Dat verricht ook wonderen. De ene dag met en daags nadien zonder. Toch geprobeerd en wat een wereld van verschil.Gelukkig wordt ik door een ongekende stimulans gedreven ook. En als ik dan dit soort schitterende foto’s hier zie. Ja, dan weet ik het wel weer.

  Like

 15. Hoi Henk,Dat mystieke sfeertje is zeker gelukt hoor,ook met het muziekje erbij.’k Vind het SUPER…FANTASTISCH…GEWELDIG…PRACHTIG…MOOI…WOW…TOPPIE…SCHITTEREND…INDRUKWEKKEND…KNAP gedaan!!Dit is mijn 10 voor jou!!!Liefs Corry en doggy Joep!!

  Like

 16. Het zijn stuk voor stuk kunstwerken, Henk!Groeten, Liz@

  Like

 17. Het zijn stuk voor stuk kunstwerken, Henk!Groeten, Liz@

  Like

 18. Toen ik de foto’s zag moest ik even aan iets denken, maar dat zeg ik maar niet…hahaHeel mooi met al die kleuren erdoor. Wat je niet allemaal moet doen om mooie foto’s te maken. Maar scherven brengen idd geluk!

  Like

 19. Ow Henk, wat een juweeltjes weer!En idd, het donkere sfeertje is heerlijk mysterieus, met name bij Moonshine.Goed gedaan jochie!Liefs, Alexandra

  Like

  °○°Alexandra
 20. Hallo henk, je bent weer heel creatief bezig geweest zeg… het lijkt wel moderne abstracte kunst! je hebt de "waterchemie" goed weten vast te leggen… mooi… (is het trouwens wel water…? >> moet haast wel qua kleur…. maar zag een Grolsch achtergrond, dus dacht even dat het de tap was….. nee hoor alle gekheid op een stokje…. heel mooi gedaan! ))Fijn weekend, Lourens

  Like

 21. Het zijn stuk voor stuk beauty`s.Knap gedaan.

  Like

 22. practige foto’s , zowel deel 1 als 2. maar met Jean michel als inspiratie bron , mooi hoor . ik ben nog op zoek naar originele wandfoto’s. prachtige serie is het geworden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.