Hoge Bomen   16 comments

Hoge Bomen.

 

Vorige week heb ik na lange tijd wikken en wegen besloten om een rib uit m’n lijf te sleuren en mezelf een extreem groothoek objectief aan te schaffen. Veel fotografen willen graag onderwerpen op afstand naar zich toe trekken, terwijl ik juist onderwerpen die die dichtbij staan graag een eind van me afduw. Het uitsleuren van een rib is nogal een pijnlijke aangelegenheid, dus besloot ik om even bij te komen door languit in het bos te gaan liggen. Dat languit in het bos liggen doe ik overigens wel vaker, en meestal in gezelschap van een potje versgetrokken sterke paddestoelthee om een extra dimensie aan het psychedelische uitzicht te geven. Tot mijn verbazing bemerkte ik dat ik met deze lens voor de camera een zelfde effekt kon creëren zonder mezelf in de geestverruimende middelen te storten.

Het leren werken met zo’n objectief is nog niet zo eenvoudig. Hierbij enkele eerste probeersels.

 

 

2009-03-18 Merenroute Ommen 01

 

 

 

 

 

2009-03-18 Merenroute Ommen 02

 

 

 

 

 

2009-03-18 Merenroute Ommen 03

 

 

 

 

 

2009-03-21 Berkenbomen 01

 

 

Vluchten kan nog steeds.

 

2009-03-18 Merenroute Ommen 04

 

 

 

Psycedelia.

 

 

Geplaatst22 maart 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

16 Reacties op “Hoge Bomen

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Pffffffffffffff……tis wel een heeeeele grote he. Die laatste, daar zie je het goed aan en zo helder! Ja gaaf dat je dit gedaan hebt, een paar ribben kun je wel missen dan toch?! Vraag maar aan Cher, die mist er ook twee, maar dat weer had andere redenen.Dus jij bent wel weer even zoet.Liefs,Alexandra

  Like

  °○°Alexandra
 2. Die eerste probeersels zien er mooi uit Henk. Je kunt met zo’n lens wel gekke dingen doen.

  Like

 3. Dit is een rib waard Henk, wat een pracht gezicht en weer een extra bij wat je al maakt ik vind het erg mooi en vluchten kan dan zeker als is het maar in dromen en dat zonder paddestoelenthee! Je hebt er ook een mooi nummer met een prima clip onder gezet, ik heb van je hele item even echt genoten.Liefs, Ann.

  Like

 4. Gut Henk,zall je wel een beetje zuinig zijn op je ribben,we zij er al één kwijt he! Het zijn bijzonder mooie en aparte foto’s geworden,vooral de eerste vind ik prachtig. Zo te zien heb je weinig last van vertekening in het perspectief,is het een 12mm?Groeten van Edward.

  Like

 5. Je kunt er hele byzondere foto’s mee maken.Echt iets voor jou Henk,ik kon de rib nog niet missen.IK heb al weer een hoop ideen met zand ,insekten ,en stuikjes en takjes,of verklap nou al weer te veel??grapje.Straks met die lariksen in het frisse groen,of een grote oude eik met je dochter in de mist in het zonnetje,nou laat ik me weer gaan.Sorrie henk,veel plezier ermee .groetjes van gerrit. ps: is dit de 10mm./20mm zoom?

  Like

 6. Heel verrassend Henk,Ik ken de lens niet, dus ben ik benieuwd naar de mogelijkheden.Het heeft je in ieder geval weer wat buitenlucht opgeleverd…….Groeten Liz@

  Like

 7. Als het nou een van je zwevende ribben is geweest, was het misschien iets minder pijnlijk…Maar ik wens je veel plezier met je nieuwe aanwinst.Ik zie liever vrolijkere plaatjes van je Henkie.Liesje

  Like

 8. En zo komen alle kruintjes bijmekaar. Mooi! Met name nr. 4xsjerrie

  Like

 9. Het is misschien wel een rib uit je lijf, maar omdat fotograferen je passie is en je er zulke mooie foto’s mee kunt maken, ben je die grote uitgave gauw vergeten. Als deze fraaie foto’s nog maar het begin zijn, dan belooft het nog wat ! En mocht de gemiste rib toch erg pijnlijk worden, nou, dan verkoop je toch gewoon je Daf !!

  Like

 10. Pink Floyd en dan zo’n foto’s, de koffieshops doen zo slechte zaken. Maar effect heeft het wel . ik ben benieuwd naar de volgende resultaten.

  Like

 11. Je foto’s zijn heel geestverruimend Henk, hahaha…..kun je die thee voortaan laten staan, hoewel….een combintie van de lens en de thee, wat zal dat dan wel niet opleveren :-)))

  Like

 12. Goed uit mijn dak gegaan hier was heerlijk toeven … geweldig 1-3-4 toppertjes lag heerlijk op mijn rug naar pink floyd te luisteren met mijn handen onder mn koppie zag ik meerdere mooie grote vogels vliegen …. Dag Henkie dank voor al het moois … was hier bijna 10minuten pffffloyd blijft goed hé …

  Like

 13. Lekker op mijn liggen in het bos met de ogen naar de kronen van de bomen gericht, muziekje erbij en wegdromen.Iets om van te dromen. Pink Floyd….super.

  Like

 14. waaauwwwww henk op je rug in het bos pas maar op voor overstekend wild hahahha in ieder geval lijken je bomen wel reusachtig groot en het lijken wel heksenkringen in de lucht weer toppie foto’s en het is je rib uit je lijf wel waard uh vind ik hoor nou uh henk zet hem op gr en knuf pee

  Like

 15. Het mogen dan probeersels zijn ,wat gaat het worden als je werk serieus word .|Deze zijn al mooi om naar te kijken

  Like

 16. jammer henk deze update weer gemist maar gelukig zag ik dat een van de vrienden hier op gereageerd had want anders al dit moois gemist wacht in spanning af hoor het lijkt me prachtig gr v els..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: