Megagrote zwarte poedels.   20 comments

Megagrote zwarte poedels.

 

Achter het plaatselijke hertenkampje in Staphorst is een stukje weiland gelegen dat zich op een afstandje van de doorgaande weg bevindt. Het was me al enkele keren opgevallen dat er een kudde vreemdsoortige dieren in rondwandelde, en nieuwsgierig als ik ben heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en er op een avond heen getogen. Je weet dus echt niet wat je ziet bij het aanschouwen van deze beesten en je begint koortsachtig alle mogelijkheden na te lopen. Zouden het beren zijn ? Ook de gedachte aan genetisch gemanipuleerde poedels kwam bovendrijven, al vraag ik me af wie je gelukkig kan maken met zo’n uit de kluiten gewassen teddybeer.

Een omstander wist me te vertellen dat het hier om een rund gaat, het Galloway rund om precies te zijn. Bij rundvee denk ik al gauw aan die sullige Nederlandse melkveemeiden. Je weet wel, van die sloeries die niets liever doen dan een beetje in hun eigen verse warme stront liggen rollebollen, terwijl deze beesten kunnen concureren met mijn geliefde Schotse Hooglanders. Ze stinken niet, ze zijn mooi schoon en dragen een fleurig permanentje. Zelfs hun vlees bevat omega III vetzuren, vis eten is dus niet meer nodig. Ook de stieren begroeten je met een vriendelijk knikje. Met Nederlanse stieren had ik als snotneus al slechte ervaringen. Zo ging ik regelmatig vissen in een kolkje, gelegen temidden van weilanden waar koeien stonden te grazen. Die stomme beesten zijn hondsnieuwsgierig en iedere opdringerige koe kreeg van mij een ferme tik met m’n schepnet. Bij de eerste mep ging het al mis toen het beest woedend begon te snuiven. bij het inspekteren van de onderkant van het beest zag ik het al en er zat niets anders op dan met m’n hengeluitrusting te rennen voor m’n leven. M’n wilde vlucht eindigde in een diepe sloot.

 

Ondanks het voordeel van het warme avondlicht zijn het moeilijke onderwerpen voor je camera. Gelukkig waren enkele poedels wel genegen voor een shoot zodat ik toch nog enkele foto’s van ze kan laten zien.

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

Met pijn in het hart nam ik afscheid van m’n zwarte vriendjes en onderling zijn er hechte banden gesmeedt. Ook de poedels namen juichend en springend afscheid van die knakker met z’n zwarte flitsdoos.

Ontzettend jammer dat de kwaliteit van de laatste foto niet geweldig is (niet scherp op de kop en rechts te weinig ruimte) maar voor mij typisch een foto die vanwege het moment toch van grote waarde is voor mij.

 

Even steigeren voor Henk

7

 

 

 
 

 

 

 

Geplaatst12 april 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

20 Reacties op “Megagrote zwarte poedels.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. hahaha, wat mega veel krullen! Ik snap wel een beetje waarom jij juist deze beesten leuk vind, hahaha! Om koeien en andere dieren goed te fotograferen moet je ze ook leren kennen, ik raad je daarom aan er veel vaker heen te gaan! Neemt niet weg dat de foto’s nu al goed gelukt zijn, vooral foto 2 , 4 en 6 zijn geweldig leuk!

  Like

 2. Och die close-up is toch best een aardige foto…..pfff…maar je verhaal erbij vind ik super lachen hahaha

  Like

 3. Over de close up ben ik best tevreden maar ik bedoel hier ook de laatste foto waarbij het rund staat te huppelen

  Like

 4. Prachtig verhaal Henk en de zwarte krullenkoppen mogen er wezen. Aan die foto van die steigerende vriend mag dan wat mankeren maar het is wel een heel erg leuk moment en dan moet je de oogjes maar een beetje toeknijpen. Leuk filmpje. Ik ben gek op runderen en de Galloway is echt één van mijn favoriete rassen. Hoop dat je er nog eens naar toe gaat voor een shoot.

  Like

 5. ‘k Heb ook genoten van je verhaal Henk èn van de foto’s.Ik snap je helemaal als je zegt dat het moeilijk te fotograferen was, maar het resultaat mag er zijn!En het verhaal kleurt en vult de evt "gaten".Groeten, Liz@

  Like

 6. Weer een mooi verhaal met goede foto,s .Prachtige dieren lijken het zo .

  Like

 7. Moeilijke gevallen om te fotograferen zo lijkt mij. Al dat zwart. Was overlaatst ook bezig om een foto te maken van een kauw. Nerveus gedierte. Moet je geduld voor hebben. Trouwens, nooit eerder gezien. Ik dacht dat een koe alleen zwart wit gevlekt was -grapje. Fijne middag nog.

  Like

 8. Je hebt het weer voor elkaar hoor Henk, je wist mijn aandacht te trekken!!! En ik heb weer iets geleerd ook!!! Ik heb nog nooit van deze runderen gehoord, laat staan gezien, maar ik vind ze wel erg leuk, het zijn inderdaad net uit de kluiten gewassen poedels. En de close up is grandioos…. dat linkeroog van het dier (rechts voor de kijker) kijkt dwars door je heen… alsof ie woedend is. Was-ie toch niet een beetje pissig aan het worden door al die aandacht? Heb je toevallig niet toch moeten rennen voor je leven, net als toen je aan het vissen was? ;-)))) Het was me weer een genoegen en ik wens je nog prettige paasdagen!!! xx Ilona

  Like

 9. @pascal: Het grote probleem met zwarte onderwerpen is het dichtlopen van het detail. Je kan natuurlijk je belichting helemaal afstellen op het zwart ( in geval van een klein zwart onderwerp zoals een kraai gebruik je spotmeting) maar daardoor zal de omgeving (en zeker bij felle zon) flink overbelicht raken. Het liefst stel ik belichting in op het zwarte onderwerp waarbij ik flink onderbelicht zodat de omgeving goed belicht is. Als de schaduwpartij dan onderbelicht kan je die nog iets ophalen in software.@Ilona: valt mee hoor. Deze runderen staan bekend al zachtaardig, net als de Hooglanders en net als mij trouwens.Ik bedenk me wel twee keer voor ik bij een Nederlandse stier in het weiland stap

  Like

 10. Vee met snorharen…………………….. whahaaaaaaaaaaaa. Schattig vind ik ze. De krulstaart ontbreekt nog………. Die laatste is fraai. En ja, zwart is niet makkelijk op de plaat te krijgen. Dat merk ik ook met mun hond. De zwarte poetjakker.xsjerrie

  Like

 11. Het ras zelf heb ik nog nooit gezien, dus toch eens opletten of ze hier ook in de buurt komen te lopen, ik vind ze prachtig en de foto’s zijn best leuk geworden, de close-up is prachtig en wat een goede kapper hebben ze! Echt iets om er vaker heen te gaan Henk.Liefs.

  Like

 12. Een hele leuke fotoserie ! Het zijn inderdaad net poedels. En dat huppeltje is ook erg leuk ! Ik kan me voorstellen dat je na dat avontuur met die stier die achter je aanging, je nu wel tot tien telt voordat je een weiland instapt.

  Like

 13. Voor mijn huis en tuintje een maatje te groot deze poedels Henk, maar wat een fraaie dieren! Het portret (1-na-laatste foto) vinnik mooi. En ik vind het nog steeds jammer dat al dat vee ge-oormerkt moet worden met van die lelijke grote gele flappen.xxBea

  Like

 14. Prachtige dieren, goed haar ook.Ik had ze nog niet eerder gezien, aangenaam kennis te maken dan…Foto van het koppie met de gele oorbellen vind ik heel mooi.X San

  Like

  °○°Alexandra
 15. Het lijken idd net grote poedels. Ik heb ze nog nooit gezien. Mooi op foto gezett Henkie, bij die toch wel een beetje enge beesten.groetjes Annelies

  Like

 16. Zijn mooie maar nogal gevaarlijke joekels/

  Like

 17. nou die krullebollen lijken wel op bouvies ach wat een aandoenlijke blik in die oogies echt weer iets van jouw en uh onze sloeries mogen er ook zijn hoor gr en knuf pee

  Like

 18. Dit zijn flinke poedels Henk,die laat je ‘s-avonds voor het slapen gaan niet zo makkelijk nog even uit hoor.De foto’s zijn weer mooi,de één na laatste vind ik persoonlijk het mooist,maar ik zou toch even een straatje omlopen als zo’n dier op deze manier naar mij zou kijken.Groeten van Edward.

  Like

 19. Met die poedels zou ik toch niet graag gaan wandelen aan een lijntje, wahaaaaaaaaaaGroetjes.

  Like

 20. Schitterende foto’s Henk,deze heb ik nog niet eerder gezien.Is het ’n nieuw ras?De Galloway"doodle",hahahaaaaa!!Liefs Corry en doggy Joep!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: