Landgoed Eerde Ommen   12 comments

Landgoed Eerde Ommen.

 

In mijn vorige item liet ik foto’s zien van kasteel Eerde. Ook de omgeving van het kasteel is sfeervol met stukken oud bos waar de natuur nog redelijk z’n gang kan gaan. Ook lijkt het erop dat het voorjaar nog niet echt is doorgedrongen tot deze bossen. Erg veel dood hout en dode bladeren wat het bos toch wel een mooie en soms wat beklemmende sfeer meegeeft. Ook veel onverharde weggetjes, idiaal om je fiets mee te nemen. Onderweg kom je prachtige boerderijen en sfeervolle huizen tegen, zomaar midden in het bos.

 

Tegenlichtfoto’s vindt ik prachtig om te doen. Silhouetten en lange schaduwen door een laagstaande zon geven foto’s in mijn ogen toch wel een mooie sfeer. Het is wel zaak om het contrastverschil niet te hoog te laten oplopen om dichtgelopen schaduwpartijen en uitgebleekte luchten te vermijden. Soms helpt een tegenflits om een donkere voorgrond wat op te lichten.

 

 

1

 

 

Veel bomen zijn tot in de top dicht begroeid met klimop.

 

 

2

 

 

De natuur lijkt hier z’n eigen gang te kunnen gaan. Hoe ongerepter hoe mooier ik het vindt.

 

 

3

 

 

Waarschijnlijk afgeknapt door blikseminslag en zo dood als en boom maar kan zijn. De twee dikke takken lopen in de hoeken uit de foto om de boom een dreigende uitstraling te geven. Ook het omzetten naar z/w maakt ‘m wel wat luguber.

 

 

4 

 

 

Grillige vormen.

 

 

5

 

 

Hier staat mijn droomhuis. Iemand merkte op een fotoforum op dat het pandje meer wegheeft van een spookhuis. Tja, misschien is mijn droomhuis wel een spookhuis.

 

 

6

 

 

Hetzelfde huis maar in plaats van de groothoek heb ik de telelens gebruikt om meer van het bos te laten zien. Wie zou er niet in zo’n spookhuis willen wonen.

 

 

7

 

 

 

 

Geplaatst19 april 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

12 Reacties op “Landgoed Eerde Ommen

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Nou, als dat geen landgoed is weet ik het ook niet meer.Zou wel in dat kleine huisje willen wonen, heerlijk in de natuur.Prachtige foto`s weergegeven.Nog een fijne zondag gewenst.

  Like

 2. Tja Henk dat is inderdaad een droomhuisje….spookhuis? Misschien wel ja als ik terugdenk aan films zoals Amityville Horror, brrrrr. Ligt er toevallig ook een meer of vijver achter incluus boothuisje? Dan is het compleet en kun je er echt gaan spoken.De foto’s zijn weer mooi en de natuur daar ook.X San

  Like

  °○°Alexandra
 3. Jammer genoeg niet San. Je begrijpt overigens wel precies wat ik bedoel met een horrorhuis.

  Like

 4. Ze staan er weer mooi op ! Die omgevallen boom geeft een mooi diepte effect. Ook die zwartwitfoto geeft een sinister effect. De eennalaatste foto met die wolkenlucht en de narcis op de voorgrond is ook erg mooi !

  Like

 5. prachtig henk zo zou ik het ook wel willen wat een pracht fotos

  Like

 6. Vanmiddag tijdens het typen van een reactie hier, kreeg ik weer eens een storing toen maar naar buiten gegaan de voortuin is klaar en ik heb achter ook nog maar wat gedaan. Een keus welke de mooiste foto is kan ik niet maken Henk, ik vind ze n.l. allemaal prachtig en dat huisje, absoluut een spookhuis. Altijd als je horrorfilms kijkt zie je zo’n soort huis en dan ook in de eenzaamheid of alleen dicht bij een kasteel of landhuis. Ik kan me er echt wat bij voorstellen krakende traptreden, witte gewaden en de mensen die er wonen worden enorm geplaagd door de huisgeesten ;-))) Het was weer genieten, ik heb ze nu drie keer bekeken maar kan nog steeds niet zeggen welke ik de mooiste vind.Liefs, Ann.

  Like

 7. Hahaaa durf vannacht al bijna geen oog meer dicht te doen Ann.

  Like

 8. Van al deze prachtige foto’s vind ik de één na laatse ook het mooist Henk,erg mooi met die dreigende lucht en de narcissen op de voorgrond.Het zou inderdaad een huis uit een griezelverhaal kunnen zijn.Groeten van Edward.

  Like

 9. Grillige vormen…voor mij de mooiste foto Henk!! groetjes..

  Like

 10. Volgens mij slaap je als een marmot Henk, en ach geesten zijn net Schote Hooglanders, gewoon rustig blijven en praten, wie weet misschien krijg je nog wel antwoord ook! Slaap lekker en geen nachtmerrie krijgen hoor of krijgen mannen nachthengsten?

  Like

 11. nou ik zou best wel in dat spook huis willen wonen hoor. prachtige foto’s inderdaad met een beetje materiaal krijg je echt heel andere effecten. Het valt inderdaad op dat hier de natuur echt een heel stuk verder is. toen ik jou foto van de bliksem boom bekeek liepen de rillingen over de rug, koud bij jullie of toch een spook.

  Like

 12. Zo en weer is jou fotografie kunst beloond, knap werk!! HENK…Succes met je fotografie !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.