Belgische Knollen II   29 comments

Belgische Knollen II

 

Ook mijn tweede bezoekje aan m’n Belgische vriendinnen was weer genieten geblazen. Zoals op de eerste foto te zien is was deze dame erg verlegen en een beetje blue maar in tegenstelling tot de avond ervoor kwamen ze ineens naar me toe wandelen en even later was het ijs gebroken en betrad ik hun domein. Op een gegeven moment was ik zo ongeveer omsingeld en dan besef je eigenlijk pas goed hoe kolossaal deze dieren zijn en voelde ik me een heel klein Belgisch patatje naast deze giganten der aarde.

 

 

Pootje over.

 

 

1

 

 

Vervelend is dan weer wel dat wanneer je ze eenmaal begint te aaien ze je blijven achtervolgen. Voor het maken van een close up van een oog had ik meer dan een halve meter ruimte nodig, zelfs dat was mij niet vergund, maar na een tijdje werden ze iets minder opdringerig. Toch nog snel eentje kunnen maken.

 

 

Scherpe blik.

 

 

2

 

 

Met een gouden randje.

 

 

3

 

 

Mijn oogjes zakken toe.

 

 

4

 

 

Om de kracht van deze dieren te showen heeft men ze wel eens een wedstrijdje laten touwtrekken waarbij ze soms wel zo’n 50 personen meesleepten. Voor mij zijn het gewoon geweldige dieren. Imposant, oersterk en bijzonder vriendelijk.

 

 

Lang leve het Belgische sleurpaard.

 

 

5

 

 

Geplaatst24 april 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

29 Reacties op “Belgische Knollen II

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Weer prachtige foto`s Henk.De tweede van boven vind ik heel bijzonder, dat oog met die mooie lange wimpers, heeft beslist geen mascara nodig, ha ha.Fijn weekend gewenst.

  Like

 2. Owwwwwwwwwww ik smelt bij die tweede……………. en dat licht erin. Prachtig.

  Like

 3. Ze zijn weer allemaal prachtig Henk en dat oog vind ik ook bijzonder mooi, nee als dit soort paarden je accepteren blijven ze dicht bij je om gekriebeld te worden en je voelt je er tussenin heel nietig, gelukkig maar dat ze hun eigen kracht niet kennen in Drenthe doen ze ook nog wel wedstrijden waarbij de Belgen boomstammen verslepen, ze zijn oersterk maar wel erg lief!Nog een heel fijn weekend,liefs, Ann.

  Like

 4. Deze zijn ook weer erg mooi Henk, de "Scherpe blik " is fantastisch!Een fijn weekend gewenst,groeten van Edward.

  Like

 5. De scherpe blik was ook het meest lastig om te maken Edward.THNX voor je kompliment

  Like

 6. hallo Henk, de foto’s zijn prachtig! De paarden zijn gewoon geweldig!

  Like

 7. Weer een mooie serie foto’s Henk…en als je naar de onderwijzeres in je gasten boek luistert..dan heb je ook een mooi weekend,gr. Gerd.

  Like

 8. Het oog….. Ja, die is heel fraai…… Echt mooi…..Thnx again….Agnèsp.s. met wat voor lens heb je dit nu gedaan?

  Like

 9. Met m’n 28/300mm maximaal ingezoomd. Een macro objectief geeft vaak een nog mooier resultaat. Lukt makkelijker als je met z’n tweeen bent. Je hulpje aait het paard over de kop zodat het paard rustig blijft en jij doet het fotowerk

  Like

 10. Nou Henk dan heb ik een mooi aanbod, de Friese merrie die vorig jaar een merrieveulen heeft gekregen dat Benona is genoemd heeft inmiddels alweer een merrieveulen ik heel voorzichtig aaien en jij foto’s knippen nou is moeder niet bepaald een van de makkelijkste dus een pak van schuimrubber is niet weg! Maar je bent welkom bij Maria Justyna en haar dochter Fiona, koffie kan je hier wel krijgen en ik heb heel veel verbandmiddelen!Liefs, Ann.

  Like

 11. Ok thnx Henk….. leuke info….Agnès

  Like

 12. Ik vind ze prachtig, ze zijn zo mooi en ook heel lief. Als kind wilde ik als sqauw ereen temmen, mijn moeder snapte niet waar de suikerklontjes zo maar verdwenen….. de derde foto, is de foto die me terug doe denken aan hij komt eraan – kon ook zij zijn geweest ….

  Like

 13. Hartstikke leuk aangeboden Ann, maar ik bedank je feestelijk. Kan me nog herinneren dat je met gevaar voor eigen leven foto’s hebt gemaakt van de vorige kleine spruit. Heb je trouwens ook gips ?

  Like

 14. Ze staan er weer erg mooi op. Vooral de foto van het oog is erg goed gelukt !

  Like

 15. Gips heb ik ook in huis, maar ja je wilt niet dus moet ik zelf maar weer, maar het wordt niet eerder dan volgende week, kan moeder even bedaren. Grinnn………..

  Like

 16. Durf je niet over te slaan anders kreeg ik met de mattenklopper als ik me nog goed herinner … dus hier mijn commentaar foto 2 de scherpe blik fantastico Henkiepenkie en de ene laatste zie je dat jullie wat hebben zo’n lieve tevreden glimlach … Wat lees ik hieronder iets over gips???? toch even alles lezen waar slaat dat nou op? Mooie zondag enjoy …

  Like

 17. Denk er wel aan dat je achter een camera niet echt veilig staat hé. Ik zou er minstens een stuk prikkeldraad tussen laten zitten.

  Like

 18. Gelukkig kan ik de mattenklopper weer gebruiken waarvoor is bedoelt is.

  Like

 19. Theemuts;-)

  Like

 20. Muts

  Like

 21. Nee Henk geen prikkeldraad tussen mij en een paard, in Joure was altijd een Friese paardenmarkt en ik kwam toen eigenlijk pas van kantoor in de veehandel, liep ik met wilde Friese veulens die al aardig groot waren en werd vaak opgetild maar loslaten heb ik nooit gedaan, ook wel met wilde paarden en een kennis van ons een heel eind gedraafd en het valt echt wel mee, het ergste wat me ooit is overkomen was dat op de veemarkt in Norg een zware pony op m’n maat 36 stond en er met geen mogelijkheid vanaf te krijgen was, gelukkig zakte m’n voet een mooi eind in het zand weg anders had ik nu één voet gehad met maat 40! In zoveel jaren met vee omgaan leer je heel veel en vooral om met dieren om te gaan.

  Like

 22. Foei Henk ga je mond spoelen …

  Like

 23. Eindelijk heb ik tijd om deze foto’s eens op m’n gemak te bekijken want hier wou ik wel even voor gaan zitten. Wat ben ik hier dol op, paarden en foto’s van ze, maakt niet uit uit welk soort. Maar met werkpaarden heb ik toch wel iets speciaals. Ze getuigen van zoveel kracht en trots. Deze foto’s laten dit zo mooi zien, met dit licht en de manier waarop je ze gefotografeerd hebt. Zo schilder ik ze ook zo graag, met veel emotie.ThanX Henk, heb ervan genoten!Fijn weekend.

  Like

  °○°Alexandra
 24. @Ann. Ik heb nog een paar ouwe werkschoenen met stalen neuzen voor je liggen. Maatje 43, maar met drie paar noorse sokken vallen ze hopelijk niet uit.@Benona. Mag het ook met een biertje ?@Alexandra. Ik ken je schilderijen van paarden en ik weet dat je dus op de kleinste details let om je te laten inspireren. Bedankt voor je reactie

  Like

 25. Henk, te laat reeds maar toch lief van je als er weer eens een knol op m’n voet staat laat ik die werkschoenen wel ophalen, Harm heeft ze trouwens ook nog wel dus dan heb ik geen nieuwe schoenen meer nodig! Maar juist van dat soort dingen leer je veel ik was ook maar een stadsmens maar dat gaat snel over met zoveel verschillende soorten dieren. Varkens zijn ook vaak heel onaardig hoor, dus kijk daar ook maar mee uit.

  Like

 26. Potdikkie hele update gemist! Schitterende foto’s Henk, mooie close up, hoeveel foto’s met dampende neuzen heb je daarvoor weg moeten gooien, haha. Die met dat gouden randje is ook schitterend!

  Like

 27. henk ze zijn weer schitterend dit is weer super werk

  Like

 28. Deze zijn ook weer prachtig Henk,en dat oog,wow!!Groetjes Corry en Joep!!

  Like

 29. Prachtige dieren zijn het Henk en mooi in beeld gebracht.Groetjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.