Zandwinning II The Lake.   25 comments

Zandwinning II  The lake.

 

Bij een zandwingebied hoort natuurlijk ook een zandput in de vorm van een grote plas waar het zand uit gewonnen wordt. Niet alleen de zonsondergang was perfekt, maar ook de wolken en de weggevallen wind. Een groot meer en zo vlak als een spiegel, helemaal geweldig. bij het naderen van de oever verschenen een paar flinke draaikolken aan de oppervlakte die duidelijk maakten dat er megagrote karpers in deze plas zwemmen. Ik vis al heel wat jaren niet meer maar op dat moment zou ik er weer zin aan gaan krijgen. Ik heb bij dit water iets meer dan een uurtje doorgebracht tot de zon zo goed als onder was en steeds veranderde de lucht van sfeer, zodat je wel kan blijven fotograferen. Wie hier niet tot rust komt moet wel flink dolgedraaid zijn.

Eigenlijk zou je in de vakantie best met een een aantal spacevriendjes hier je tent kunnen opzetten en een weekje lekker kunnen luieren. ‘S morgens met z’n allen een flinke duik in het drijfzand voor de broodnodige beweging, overdag wat luieren aan het strand, en ’s avonds genieten van de belabberde klanken uit m’n gitaar bij het kampvuur waarbij je tevens de Meppeler muggen op een afstand houdt. Het leven hoeft hier niet duur te zijn als je van zandgebak en zelfgevangen vis uit het meer houdt.

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

Geplaatst17 mei 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

25 Reacties op “Zandwinning II The Lake.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Schitterende serie Henk van de zonsondergang 5-7-8 vind ik schitterend Vr Gr Janny

  Like

 2. Ik vind die eerste foto heel erg mooi…. de anderen ook natuurlijk… maar die viel me direct op….Agnès

  Like

 3. Bijzonder mooie foto’s..

  Like

 4. Henk het zijn weer prachtige foto’s, maar die zijn helemaal niet in Nederland gemaakt hoor dit is duidelijk Canada, maar even zonder onzin, het lijkt me daar echt heerlijk om rond te lopen (drijfzand daargelaten), dichtbij Smilde was ook zo’n meer maar niet zo groot, waar ze zand hadden uitgehaald en daar gingen we dan zomers naar toe om te zwemmen, het water was kristal helder. Een voorkeur voor een bepaalde foto heb ik niet, ik vind ze allemaal op hun eigen manier heel erg mooi!Liefs, Ann.

  Like

 5. Henk ze zijn schitterend.Vind de weerkaatsing en schaduwen op het water echt te gek.

  Like

 6. Allemaal weer erg mooie foto’s, vooral die dreigende wolkenluchten geven een erg bijzonder effect aan de foto’s !

  Like

 7. Zucht………………………………….. Ik blijf hier…………………………….

  Like

 8. Ook dit water is heel erg helder Ann, komt natuurlijk door de zandbodem. Toch zou ik hier zeker niet gaan zwemmen. Ik wil nog even benadrukken dat zandwingebieden behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn en ik wil hierbij niet promoten om ook eens een kijkje te gaan nemen in zo’n gebied, en al zeker niet als er nog aktief zand word gewonnen.

  Like

 9. ze zijn weer prachtig hoor. Ze zouden zeker weten niet misstaan in de National Geografic .

  Like

 10. De ene nog mooier dan de andere…….Superformiweldigeindefantakolosachtig weer Henkie!Liefs, Miem

  Like

 11. Prachtige luchten en fantastisch mooi licht en een prachtig effect weer met je groothoek……..Je durft wel om zo rond te lopen in een toch wel wat onveilig gebied…..maar heel mooi resultaat….Agnès

  Like

 12. In een weiland is het ook niet altijd veilig Agnes. Vanavond stond ik bij paarden die jij laatst ook had gefotografeerd. Er liep ook een Ram bij die zomaar spontaan tot de aanval overging. Wat heeft zo’n beest een harde kop zeg. Toen ie het weer deed heb ik ‘m puur uit zelfverdediging een trap verkocht. Daarna maar rap eieren gekozen voor m’n geld. Shitbeest

  Like

 13. Whoehahaha, nee weilanden zijn lang niet altijd veilig Henk, rammen zijn echt niet lief ik heb al verteld dat Geert er een verbrijzelde knie aan over hield en hij was alleen maar het schrikdraad aan het repareren, goed dat je eerst was! Maar die lieve lammetjes maken veel goed natuurlijk als het meezit komen er van een ram meer lammetjes als van een ooi!

  Like

 14. Gelukkig maar dat die beesten dus toch nog ergens goed voor zijn Ann. Ik kreeg een beuk tegen m’n heup en ik kan je vertellen dat zo’n rammekop hard is hahaaa. We zijn niet als vrienden uit elkaar gegaan

  Like

 15. Schitterende foto’s weer Henk,nummertje 6 vind ik bijzonder mooi!!Groeten van Edward.

  Like

 16. Henk, je kan in ieder geval niet zeggen dat ik je niet heb gewaarschuwd, rammen zijn gevaarlijker dan paarden dus dat weet je dan nu ook maar, maar het kan behoorlijk hard aankomen ze vallen altijd aan met hun schedel naar beneden en die is dus erg hard! Gelukkig dat je er goed bent afgekomen, als hij echt vaart had gezet had je nu met je heup in het ziekenhuis gelegen en er kan geen foto zo mooi zijn om dat er voor over te hebben. Rammen dienen van een flinke afstand met een telelens op de foto genomen te worden en dan iedereen maar roepen over het gevaar van de Schotse Hooglanders, ach ja zo’n ram is toch lief? Helemaal niet en het zullen je vrienden dan ook nooit meer worden Henk. Blij dat je er niet iets ernstigs aan over heb gehouden, die ram kan wel tegen een schop, helemaal niet zielig hoor soms moet dat gewoon maar mensen die nooit met vee omgegaan zijn vinden meestal alles zielig, ik weet wel beter!

  Like

 17. schitterende fotos henk en drijfzand is gevaarlijker dan een ram hoor,een stoot van een ram doet pijn ja vaak veel okeemaar als je in het drijfzand wegraakt kom je niet meer terug en dan? weg henkyik denk dat jij wel weet waar je mee bezich bent,blijf lekker doorgaan geniet telkens weer van je fotos dankjewel.

  Like

 18. whowwww the "Scorpions" echt prachtig heerlijk om weer eens terug te horen … !!!je brengt ons allemaal ver weg met deze prachtserie foto’s … Henk wat heb je er goed aan gedaan om zo’nmooie lens aan te schaffen, heb lekker weggedroomd in de muziek&je prachtige uitzichten toppie! thnx…

  Like

  «»Vosje«»
 19. Hiervan heb ik weer erg genoten ,hele mooie pure natuur

  Like

 20. Je waant je in een ander land. Maar een aanvaring met zo een ram kan hard aankomen. Maar de foto’s wauw, blurb is ook iets voor je dan kunnen we je fotoboeken bestellen.

  Like

 21. Schitterende foto’s henk en de verhalen er bij ook.De drie laaste veel ik heel erg mooi.groetjes.

  Like

 22. Deze zijn ook weer zo interessant om te zien, vooral natuurlijk omdat jouw foto’s altijd zo goed ‘lukken’ ;-))) Ik vind nummer 5 van uitzonderlijke klasse….owoowoowooo wat is die foto mooi!!!!!!!!! Chapeau Henk! I x

  Like

  • Ilona •
 23. Oeffff Henk….ben er stil van. Zo mooi…

  Like

  °○°Alexandra
 24. was even terug in droomland … word er echt stil van die weerschijning van de wolkenpartij de diepte vooral bij foto zes heerlijk heb zin om een duik in het water te nemen … je krijgt het idee hier alsof je op "water kunt lopen"

  Like

  «»Vosje«»
 25. Kwam nog maar eens langs want ik ben er gek op…….and again, speecheless…..

  Like

  °○°Alexandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: