Hutje Op De Hei   50 comments

Hutje Op De Hei.

 

Overal zie je ze eigenlijk wel staan in de weilanden, van die verveloze brakkige bouwseltjes. Soms gebruikt als onderdak voor de dieren die er grazen, soms ook als schuurtjes gevuld met materialen en gereedschappen voor de boer, en soms vraag ik me echt af wat de bedoeling van zo’n schuurtje kan zijn zoals op de foto hieronder. Ik zou er tijdens een regenachtige nacht in ieder geval niet graag in willen slapen. Als fotograaf vindt ik ze vaak wel interessant. Soms kan je er erg leuke composities mee maken en probeer ik eruit te halen wat erin zit.

 

 

 

1

 

 

 

 

 

2 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

Geplaatst22 mei 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

50 Reacties op “Hutje Op De Hei

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. hutjes heel apart, net zo leuk als de deuren van Ilona. heel goed te zien hoe je alle hoeken hebt geprobeert om de diepte in de foto’s zo veel mogelijk uit te laten komen. doe mij het derde hutje maar , maar dan wel op de hei. groetjes Mazza

  Like

 2. Meer is er naar mijn mening ook niet uit te halen Henk,hoe jij van iets schijnbaar onogelijks nog iets moois weet te maken vind ik knap hoor!Groeten van Edward.

  Like

 3. Die verdwaalde hutjes trekken juist onderweg altijd mijn aandacht vind ze prachtig vooral hoe jij ze presenteert … graag naar gekeken Henkiepenkie ,,, kon je er geen clipje bij vinden jammer … Liefs&fijn weekend …

  Like

  «»Vosje«»
 4. Hahaaaa helemaal vergeten Benona, zal er volgende keer aan denken.Die hokjes zijn inderdaad leuk materiaal om op te oefenen. De foto’s zijn behalve de vierde allemaal in de avonduurtjes gemaakt en vooral bij de beide bovenste was de atmosfeer ook nog in het voordeel.

  Like

 5. De luchten en het gebruik van de juiste lens…. Of idit net zo mooi(of mooier) is als de deuren van Ilona…. dat zou ik nog eens even moeten bekijken… maar dit zijn in ieder geval originele foto’s… die zoals altijd de moeite van het bekijken waard zijn…Mooi gedaan weer….ciao,Agnès

  Like

 6. Ja dat kun je wel zien het verschil van licht…. maar allemaal prachtige foto’s… en zonder video zeggen de foto’s al genoeg…..

  Like

 7. foto 3 lijkt me een alleraardigst vakantiehuisje! Voor de rest is het vaak troep idd, soms mooie troep, haha en als het regent zijn ze reuze handig, die schuilhutjes!

  Like

 8. Het schuurtje op foto 3 is inderdaad degelijk en was dan ook goed afgesloten.

  Like

 9. Ik vind het weer helemaal niks en ik ben ook al niet drie komen koekeloeren ernaar…….Vooral de eerste, derde en de laatste, vreselijk…Bah, wat ben jij goed.Xsje,San

  Like

  °○°Alexandra
 10. Het is toch wel weer knap om van zulke verveloze hokjes zulke mooie foto’s te maken. Met het verhaal erbij kijk je er toch anders tegenaan.

  Like

 11. heb nog eens even gekeken bij Ilona… maar de vergelijking die mazza maakt vind ik niet kloppen… een verzameling deuren…. van verschillende kwaliteit en waarschijnlijk ook geen "eigen deuren"…ik kan me nog herinneren dat ze je om en deur van een andere lokatie vroeg… die staat er overigens niet bij….Deze serie is prachtig…. origineel en kwalitatief zeer hoogstaand….mes compliments…

  Like

 12. zucht….

  Like

  °○°Alexandra
 13. Heb er over gedacht in Frankrijk een serie van snoeiwerk en knotwerk te maken……… ze zijn er daar een meester in. Het idee van een serie vind ik leuk, of ze nou goed zijn of van jezelf of niet. Zo heb ik de kans van mijn leven laten lopen destijds in Moskou…………… straatlantaarns en kroonluchters (in de metro) op de kiek zetten. Dusssssssssss Henk…Pracht serie over verval en hutjes op de hei. Getver………… weer helemaal goed. Whahaaaaaaaaaaa sniksnik. Voorlopig nog ff geen spiegelreflex voor mij. Weer eentje in handen gehad……………. van een cursist. Werd er niet blij van………. Gauw teruggegeven. Laterrrrrrrrrrrrr. Het lijkt trouwens wel of iedereen met een Nikon loopt.Fijn weekend,xsjerrie

  Like

 14. Ik wil hier eigenlijk geen discussie voeren over over het vergelijken van foto’s van medespacers met de mijne Agnes. Over smaken valt eigenlijk niet te twisten. Wel vindt ik het leuk dat je vaak snel merkt welke soort fotografie sommige mensen boeit. Wat dat betreft heb ik niet echt een eigen stijl waarin ik me specialiseer maar vindt het gewoon mooi om een zo breed mogelijk scala aan onderwerpen te fotograferen

  Like

 15. Nee een discussie is ook niet nodig…. ik stel het gewoon vast….Heb voorkeur voor originaliteit….Albums samen stellen met een thema kan ook leuk zijn…. natuurlijk…ieder zijn meug….Enne…. Je hebt zeer zeker een eigen stijl….waar ik overigens zelf heel veel in herken….

  Like

 16. @ sjerrie: Kroonluchters en straatlantaarns had een hele fraaie serie kunnen opleveren sjerrie. Toch kom je in Nederland ook een keur aan verschillende soorten straatverlichting tegen waas best een fraaie serie van valt te maken.Weet je hoe ontzettend goedkoop spiegelreflex camera’s geworden zijn ? Als je geen toplenzen prefereert is een camera met enkele lenzen tegenwoordig heel betaalbaar. Ik denk dat veel mensen vooral kiezen voor Nikon omdat het net even betaalbaarder is dan Canon. Vooral de lenzen van Canon zijn duurder.

  Like

 17. Maar er zijn alternatieve lenzen voor de Canon, ook voor de andere merken………het is wel even zoeken naar wat je wilt en wat het allemaal doet.

  Like

  °○°Alexandra
 18. Henk, ik krijg mun vakantiegeld deze maand. Ik zal nog us afwegen…………………….. Ha.En die kroonluchters daaro? Die hangen hier nog niet eens in kastelen……. grinnnnnnnnnnn

  Like

 19. Nou dat zou ik niet doen die alternatieve lenzen…..Daar heb ik niet zulke goeie ervaringen mee…Nee….. Niet doen….Agnès

  Like

 20. @Alexandra: Ik ben in 2005 pas begonnen met fotograferen en de foto’s waar ik toen zooow trots op was durf ik nu eigenlijk niet meer te laten zien. Ik klikte toendertijd gewoon maar raak en had totaal geen oog voor compositie en belichting. Fotografie is eigenlijk een levenslang leerproces maar heeft daardoor het voordeel dat je jezelf kan blijven uitdagen.

  Like

 21. Welke alternatieve lenzen hebben we het dan over?

  Like

 22. Sjerrie…. wat Henk bedoelt.(denk ik)… is dat je ook in je eigen omgeving heel mooi kan fotograferen… heel simpel… en niet al te moeilijk….gewoon doen…. en koop nou gewoon zo’n camera…..

  Like

 23. @Agnes & Alexandra: Ervaringen zijn toch heel verschillend met lenzen van merken als Sigma en Tamron. Mijn eerste lenzen voor de 350D waren een zoomset van Sigma 18/55mm en 55/200mm. Was ik in den beginne best tevreden mee. Heb ze later verkocht aan een kennis die er nog steeds met plezier mee fotografeert. Het ligt er maar net aan hoe hoge eisen je stelt

  Like

 24. Mooi verwoord Henk een leerproces voor de rest van je hele leven…Ben vandaag mijn albums weer eens gaan screenen…Kijk weer heel anders tegen dingen aan…Het blijft leuk dit…. en je moet blijven schaven…steeds maar weer….

  Like

 25. Ik heb een Tamron lens gehad waar ik toch niet meer zo tevreden over was….

  Like

 26. Zelfs bij deze camera……nee ga voor het echte spul……

  Like

 27. Wat voor type had je Agnes en met welke lens heb je deze vervangen ?

  Like

 28. Gewoon kopen, jaha……………………….. gaat hier zo gewoon niet hoor.Ennuh……….. ik wil beslist macro en tele. Gaat me teveel kosten nu.

  Like

 29. De eisen die je stelt en de beurs die je hebt gaan niet altijd samen, dan is een alternatief te overwegen. Dat was eerder m’n opmerking. Na mijn regelmatige vragen naar jou Henk is me ook meer dan duidelijk geworden dat de originele lenzen de voorkeur hebben en ik neig daar zelf ook naar. Alleen wil het ongeduld dan wel eens vooruit hobbelen op de uiteindelijke beslissing. Het gaat ook om veel geld en je bent niet klaar met een bijgeleverde lens als je eisen gaat stellen. Dan begint het pas.

  Like

  °○°Alexandra
 30. Ik had/heb een Tamron AF70-300mm F4-5.6LD Macro 1:2

  Like

 31. Hm eerst de body hé, geloof ik

  Like

 32. Ja, eerst de bodymaar dan komt er nog wel wat bij met aanschaf van extra lenzenmaar alleen die boyd met standaard lens is al heel geweldig….geloof medaar kun je al zoveel mee doen….

  Like

 33. Heb ‘m even opgezocht Agnes http://www.fotokonijnenberg.nl/product/9460/tamron_70-300mm_f_4-56_12_ld_di_canon.htmlVoor 139 euro kan je inderdaad geen glaswerk van kwaliteit verwachten. Voor een lens van die afmeting betaal je al snel behoorlijk wat meer als je redelijke kwaliteit wil. Denk hierbij aan lichtsterkte en stabilisatie

  Like

 34. Welke zou jde dan WEL adviseren?

  Like

 35. @sjerriehttp://www.fotokonijnenberg.nl/product/1320853/nikon_d60_serie.htmlhttp://www.fotokonijnenberg.nl/product/9711/tamron_90mm_f_28_di_macro_11_nikon-fuj.htmlVoor zo’n 700 Euro heb je een spiegelreflex en een prima Maco objectiefIk heb hier bewust voor Nikon gekozen omdat dit merk camera beter samenwerkt met andere lenzen.Dan kan je later nog eens uitkijken naar een tele objectief, je hoeft immers niet alles tegelijk te kopen.

  Like

 36. Prachtig Henk die foto’s van al die vervallen en soms nog goed bruikbare hokjes en schuurtjes. Het komt me weer bekend voor, Geert had nooit geld voor dure hokken, dus overal stonden oude VW bussen want zelfs die werden gebruikt als kippenhok o.i.d., ook de schuurtjes al dan niet vervallen worden vaak gebruik voor b.v. hoefbekappen als het regent of om schapen te laten schuilen, wie niet rijk is moet slim zijn en heel vaak gebruiken boeren en veehandelaars dit soort hutjes toch nog steeds. Het is een heel bijzondere serie en ook weer heel mooi, de bovenste foto is voor mij het mooist omdat ik dat zo herken, er heeft vast van de winter een pony in gestaan of een paar schapen, de ram laten we maar buiten Henk ;-)))Liefs, Ann.

  Like

 37. Henk kun je ook analoge lensen combineren met je digitale camera?

  Like

 38. Henk, do bist een skat…………………….. Heb ze gebookmarked

  Like

 39. @Agnes: Een lens van precies deze afmeting kan ik zo niet vinden maar de sigma 120-400 mm F4.5-5.6 is gezien z’n lengte best wel lichtsterk, is optisch gestabiliseerd en heeft een snelle zoom http://www.fotokonijnenberg.nl/product/1322063/sigma_120-400mm_f45-56_dg_os_hsm_canon.htmlAls je de prijs vergelijkt met een lens van ongeveer dezelfde specifikaties van Canon ben je heel wat meer kwijt

  Like

 40. @Ann: Ik vindt dit soort hutjes zelf ook erg leuk en als ik wat leuks tegenkom blijf ik het zeker vastleggen zodat er tzt nog wel eens een serie van komt

  Like

 41. @Agnes: Je kan alleen analoge lenzen combineren met een fullframe camera. Dus niet met camera’s met een cropfactor.Mijn 5D is zo’n fullframe en heb dit onlangs nog uitgeprobeert met een stel analoge lenzen. Fullframe wil zeggen dat de sensor net zo groot is als het analoge filmbeeld.

  Like

 42. Heb en EOS 450D

  Like

 43. Hey Henkie, ziet er weer top uit man! Maaruh,……….. sommige van je schuurtjes zou ik wel als slaapplaats verkiezen boven een nacht in de regen hoor :)Hoe krijg je dat trouwens toch altijd weer zo perfect voor elkaar, die dieptewerking in je foto’s?Sommige word je gewoon "ingezogen"….. prachtig!

  Like

 44. Dan heb je een cropcamera Agnes. Gaat dus niet werken. Als deze lenzen geen autofocus functie hebben zou ik er sowieso niet aan beginnen

  Like

 45. @Miem: Ik heb onlangs een groothoeklens gekocht. Zo’n ding heeft een kijkhoek van 114 graden en ziet eigenlijk meer dan het menselijk oog. Zo’n lens is lang niet overal geschikt voor maar voor bijvoorbeeld landschappen en architektuur is ie helemaal geweldig

  Like

 46. Jemig wat is nou weer een cropcamera? Nooit van gehoord……………….

  Like

 47. @sjerrie: Als je het echt wil weten heb je hier een uitleg http://www.eosdigitaal.nl/forum/viewtopic.php?p=391260

  Like

 48. Jemig voor een leek als ik, is dit wel heel technisch. Ook gebookmarked thnx……………

  Like

 49. Henk, ik heb je raad opgevolg en ben even gaan kijken…. nou ja even….. heb er geloof ik een uur rondgekeken en ik heb me toch prachtige dingen gezien….bedankt voor de tip. En ja, wat hierboven staat is natuurlijk ook helemaal geweldig. De onderste vind ik echt een beauty van formaat! Je hebt het weer leuk bedacht en mooi geschoten! Liefs, I.

  Like

  • Ilona •
 50. Is iets weer heel anders , maar wel schitterend op de foto gezetvr Gr Janny

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: