Dotjes tussen de dotterstjes.   19 comments

Dotjes Tussen De Dottertjes.

 

In de omgeving van Zuidwolde zag ik vanuit de auto een weiland helemaal geel van de bloemekes en afgebakend door een dichte bomenhaag. In de wei liepen enkele enorme roodbonte koeien met hun kalfjes en nog wat éénjarig kroost. De combinatie van het gele bloemenveld met de roodhuiden deed me besluiten om te stoppen en even een kijkje te nemen. Bij het nabij beschouwen van deze grote dames met die enorme satéprikkers op hun koppen kwam er toch even een onaangename associatie met mijn aanvaring van vorige week met een Ram bovendrijven. Er liepen tenslotte wel kalfjes bij. Nadat ik tien keer tegen mezelf had gezegd dat het maar simpele koeien zijn ben ik toch maar over het prikkeldraad gestapt. Altijd wer leuk dat typische koeiengedrag, even de kat uit de boom kijken en dan met z’n allen in een kringetje om me heen en lekker dom kijken. Iemand enig idee onder welk ras deze dieren vallen ?

 

 

Rooie vleesberg in gele salade.

 

 

1 

 

 

Oma wat heb je grote horens.

 

 

2

 

 

En oma, wat heb je een grote neus.

 

 

3

 

 

Wat moe moeee moeeeei nou joh.

 

 

4 

 

 

Je kijkt

 

 

5

 

 

En je kijkt.

 

 

6

 

 

En je blijft maar een beetje dom van je afkijken.

 

 

7

 

 

Kijk Henk, dit is m’n jongste zoon.

 

 

8

 

 

Heb al een flinke slokdarm, toch ?

 

 

9

 

 

Altijd weer lachen als ik een golfbal inslik.

 

 

10

 

 

Tot ziens maar weer Henk.

 

 

11

 

Geplaatst24 mei 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

19 Reacties op “Dotjes tussen de dotterstjes.

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Schitterende foto’s Henk. Ik denk dat het Limousin koeien zijn. Die lopen vaak in natuurgebieden.

  Like

 2. Werkelijk prachtige foto’s Henk, het zijn gewoon statieportretten mooier kan al niet! Zoals bij de eerste foto staat "rooie vleesberg" dat is een juiste benaming, ze worden n.l. gefokt voor het vlees dat van superieure kwaliteit is, sneu voor de Dotjes maar het is het Limousin runderras, ze zijn afkomstig uit het zuid-westen van Frankrijk en zijn genoemd naar de stad Limoges. Ze kalven makkelijker af dan de andere Franse rassen en het zijn vreedzame grazers. Alhoewel je toch moet blijven uitkijken want er zitten soms nogal nukkige dieren bij en dan zijn ze toch echt gevaarlijker dan een ram! Dit is overigens een lief stel en hun kleur staat prachtig bij de boterbloemen en het groene gras. Weer genoten van je foto’s,liefs, Ann.

  Like

 3. Dat is nou weer hartstikke leuk dat ik nu ook weer weet van wat voor ras deze beestjes zijn. Had me al suf gezocht.Dankjulliewel voor de info

  Like

 4. Ach wat heb je het toch heerlijk tussen je vriendjes ,,, je teksten begin ik steeds meer te waarderen ze kloppen zo met de blik van die koeien ,,, weer niks an Henk sorry hoor maar ik mag toch eerlijk naar je zijn 😉 Doeiiiiiiiiboeeeboeeeeeeee

  Like

  «»Vosje«»
 5. Ik heb ze nog nooit van zo dichtbij gezien Henk, wat een prachtige dames met hun grut daarzo tussen de boterbloemen. Mooi sfeertje ook met het licht. Heb weer helemaal niet genoten ervan! Toedeloe ;))))

  Like

  °○°Alexandra
 6. prachtige koppen….. echt prachtig….. vind het wel jammer dat er dan weer keurmerken aanhangen…. mais pas ta faute à toi…..Limousin koeien lees ik hier al ….. die close-up van de neus… echt prachtig…..mooie kleuren…. ach wat zal ik er nog aan toevoegen….

  Like

 7. Heb onlangs vernomen dat de regelgeving op europees nivo gaat veranderen en dat de dieren een chipje krijgen.Echt fraai zijn die labels niet, maar niks aan te doen.

  Like

 8. Op den duur zullen alle dieren gechipt worden Henk, de wet is er nog niet helemaal door maar zelf vind ik dat beter dan die nare oormerken. Het gebeurt nu overigens al op vrijwillige basis, alleen kan er weleens bij het slachten een chip tussen het vlees zitten en dat lijkt me minder prettig. Alleen wordt dat weer een dure grap voor de veehouders, want dan is het niet alleen een chip maar er hoort dan ook een paspoort bij, dus weer veel meer papierwerk. Voor de aardigheid een paar schapen houden doet al haast niemand meer omdat er nu een schapenboekhouding bij is gekomen, alles moet bijgehouden worden en dat wordt echt teveel werk voor een leuke hobby.

  Like

 9. Whaaahaaa Henk een lachfilm is er niks bij super gewoon .

  Like

 10. Schitterende foto’s en ook de text er bij prachtigvr Gr Janny

  Like

 11. De foto’s zijn als vanouds weer erg mooi geworden. Maar het allerknapste vind ik dat deze dieren al gesprekken met je gaan voeren.Hele goede teksten ! Misschien kun je als bijbaan wel koeienfluisteraar worden ! Haha !

  Like

 12. John, dat is Henk al hij houdt van dieren en als je tegen dieren praat gaan ze ook van mensen houden. De teksten zijn trouwens bijzonder leuk!

  Like

 13. Dat zijn Limousines. Die hebben wij vaak als buurmeisjes in Frankrijk gehad. Ze moeten nog ergens in één van mijn logs van vorig jaar staan geloof ik. Prachtige foto’s weer Henk.

  Like

 14. De leuke teksten bij deze prachtige scherpe opnamen,maken het tot een genoegen om dit te bekijken Henk!Groeten van Edward.

  Like

 15. Goed gezien John. Henk de koeienfluisteraar. Je zou me eens een microfoon mee moeten geven.

  Like

 16. lijk wel of ze zo uit het beeld scherm kunnen lopen zo helder en zo moooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  Like

 17. Erg mooi, Henk.Hier heb ik weer meer mee, dan met oude schuurtjes, ook al kan dat ook interressant zijn!Groeten, Liz@

  Like

 18. Henkie, volgens mij heb jij iets gemist….sta je daar alweer tussen de koeien! boehhhhhh!! of je was in je vorige leven familie van hun. haha vandaar dat ze je af en toe nog een schop onder je kont geven! je maakt er zelfs prachtige foto’s van.

  Like

 19. hee henkie de cowboy het blijft wel trekken he al dat vrouwelijkschoon hahahhha maar wat een geweldige tektsten er weer bij ik zie het golfballetje zo weer zakken hahahhha gr en knuf pee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.