My Little Pony I   25 comments

My Little Pony I

‘My little pony’ was ooit een rage onder de kinderen. Je weet wel, van die stupide plastic paardjes met een opwindmechanisme. Als je dat ding dan opwondt begon het harige staartje rond te slingeren. Wie verzint er nou zoiets achterlijks. We hebben ooit eens zo’n stukje speelgoed meegenomen naar een manége en in de kantine dat ding op de bar gezet en continue dat staartje laten rondslingeren tijdens het drinken van een aantal versnaperingen. Je wil niet weten hoe geirriteerd de gemiddelde paardofiel je daarmee kan krijgen. Als je dan ook nog het woord ‘KNOL’ in de mond neemt zijn de rapen echt gaar.

Nee hoor, my little pony’s zijn gewoon van vlees & bloed. Ik kom regelmatig langs een weiland waar van die kleine knolletjes staan te grazen en een tijdje terug zag ik dat ze alle drie een veulentje  hadden. Vermakelijk om te zien hoe deze minipaardjes elkaar achterna kunnen rennen, zelfs de moeders trekken wel eens een sprintje met ze mee. Tijd dus om deze viervoeters eens op de kiek te zetten.

Na het voeren van een goed gesprek over pony’s & veulens en het samen eten van enkele boterhammen met paardenrookvlees werd het tijd om maar eens over de reling te stappen. Voor de zekerheid bleef ik maar een beetje uit de buurt van de achterkanten van de moeders want ook een schop van zo’n klein mormel kan goed aankomen en ook een jeugdherinnering aan een stevige beet van zo’n beest in m’n voet kwam even bovendrijven. Onze ontmoeting verliep echter in goede harmonie en ik heb een flink aantal platen kunnen schieten die ik in twee items zal laten zien. In deze serie leg ik even de nadruk op een prachtige witte pony, in de andere zal ik meer laten zien van de rest van de levende have.

 

 

Zwiepen met je staart als een echte ‘my little pony’

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

Ik doe het je nog één keer voor Henk

 

 

4

 

 

Zo moet je grazen

 

 

5

 

 

Met je snuit in ‘t groene gras.

 

 

6

 

 

Harig Hoedje

 

 

7

 

 

Kijk eens diep in mijn linkeroog

 

 

8

 

 

Rechteroog is ook goed.

 

 

9

 

 

Me and the kids

 

 

10

Geplaatst31 mei 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

25 Reacties op “My Little Pony I

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Dit is een mooie serie, met de ogen vindt ik apart, maar daardoor juist mooi… de 4e foto spreekt mij persoonlijk het meest aan, wanneer het de witte ponny betreft.En tja, bijna al te raden… de laatste foto van het geheel. 😉 de kleintjes zien er weer heel anders uit, de voorste kan later meedoen in een wester ;).het heeft mooie tekeningen.om de één of andere manier vindt ik de sfeer/ uitstraling van de foto’s heel erg mooi.compositie, licht etc. naar mijn idee voeld het goed. ookal spreek ik niet (als iemand met ervaring) vanuit een fotografie achtergrond ! maar wel op een andere manier 😉 waarbij compositie e.d. een rol speelde. x, c.e

  Like

 2. ooh wat een leuke kids en die lijken echt op my little pony’s die ook hier in huis rondslingeren. alleen zonder dat mechanisme. De foto’s zijn weer echt magnifiek. groetjes Mazza

  Like

 3. ook al spreek ik niet (als iemand met ervaring) vanuit een fotografie achtergrond !Dat betekent dus dat je foto’s vanuit je gevoel beoordeelt C.E. Daar hecht ik veel waarde aan.

  Like

 4. Een hele mooie serie, vooral de laatste foto is heel erg mooi geworden. Die ogen zijn ook heel bijzonder. Ook een leuk verhaal, maar goed dat die pony’s niet weten dat jij paardenrookvlees eet ! Anders was je er vast niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen !

  Like

 5. Goeie serie foto’s met als voorkeur de laatste. Gewoon omdat ik het een schattig zicht vind. De weide tegemoet dravend met het gezinnetje.

  Like

 6. Gelijk heb je, Henk… er gaat niets boven echt! ‘Schiet’ je zo’n oog nou van dichtbij of heb je een telelens en sta je op veilige afstand? Gezien er een moeder met jongen loopt, kan dat misschien wel eens listig worden. Ik vind de foto’s wederom schitterend maar de onderste steelt mijn hart!!! Groetjes, I.

  Like

  • Ilona •
 7. Ik moet het toch nog even extra benadrukken: de onderste foto is onwijs gaaf! Volgens mij kun jij direct aan de slag bij National Geographic. Topklasse!!!

  Like

  • Ilona •
 8. @Ilona: De foto’s van het oog schiet ik met een telelens waarbij ik de minimale scherpstelafstand heb gebruikt, ongeveer 45 cm vanaf het oog. Dat is best wel een beetje oppassen voor het geval het beestje tot de aanval mocht overgaan maar heb de kat natuurlijk wel rustig even uit de boom gekeken.Toevallig keek ik in de wachtkamer van de huisarts even in de National Geographic. Staan echt onwijs gave platen in en enkele foto’s van mij zouden er best in mogen staan. Probleem is echter dat de concurentie nogal moordend is op fotografisch gebied.

  Like

 9. ……en waarom heb je die kat niet gefotografeerd? Was ’t een vals kreng? ;-)))

  Like

  • Ilona •
 10. Uuhhh welke kat bedoel je Ilona ?

  Like

 11. whahaha, degene die je uit de boom hebt gekeken……

  Like

  • Ilona •
 12. Owww ja, ik dacht dat jij zo goed was met spreekwoorden en uitdrukkingen Loontje !!

  Like

 13. Henk je weet me wel te raken met onderste foto wat wonderschoon! op het juiste moment op de juiste plek toppie! ,,,Nog mooie zomerse dagen met veel fotoplezier!!! Doeiiiiiiiii

  Like

  «»Vosje«»
 14. Oh,oh Henk,dit is echt genieten hoor,wát een prachtige opnamen! De laatste vind ik echt schitterend. Leuke vondst,"boterhammen met Paardenrookvlees" haha.Groeten van Edward.

  Like

 15. Nou kom ik hier echt wonen……………………. nr 4….. wat een pracht. Ze ziet er drachtig uit op de eerdere foto’s, kan dat? Op nr 6 zie je zo goed de haren op kin en neus. Zeer gevoelig zijn die… kunnen ze blind hun weg nog vinden.xsjerrie

  Like

 16. Weer prachtige foto’s Henk, mooie Shetlander veulentjes, bont is altijd gewild en de onderste foto is bijzonder mooi maar ook de andere foto’s zijn weer uit de kunst! Van de week zijn de pony’s van Geert door zwager Harm opgeruimd d.w.z. voor weinig weggedaan, maar kijk uit dat je nooit tegen een paardenliefhebber zegt dat je paardenrookvlees hebt gegeten, dan kan je nog beter een little pony’s met hun staart laten draaien! Overigens zijn er maar heel weinig kwade Shetlanders hoor Henk, zelfs kleine kinderen zijn erbij vertrouwd. Je moet voor de aardigheid eens proberen een paard of een pony een boterham met paardenrookvlees te geven, ze willen het niet hebben zo schrander zijn ze wel. Het is weer een echt plezier om naar je foto’s te kijken.Liefs, Ann.

  Like

 17. Hoe closer, hoe mooier maar oeps….bij de laatste verander ik van mening want die is gewoon heel lief

  Like

 18. Henk, ik sta weer es paf. Op sommige van deze foto’s, is het alsof ik het dier aan kan raken! En bij nr. 6 kan ik hem gewoon VOELEN. Heb je trouwens wel eens geprobeerd zo’n beessie te zadelen? De stinkerdjes zuigen zich helemaal vol lucht, waardoor ze een aardig stukje uitzetten en als jij dan denkt dat het zadel goed zit, ademen ze weer uit en hangt het zadel onderaan de buik. Lachen als er tenminste niet toevallig al iemand op zit.xxBea

  Like

 19. Je kan die beestjes dus niet verwijten dat ze geen gevoel voor humor hebben Bea. Ze kunnen zichzelf dus flink oppompen.

  Like

 20. My little pony? dat is toch echt een meisje meisjes ding. Dat heb je dus met dochters. Ik ken de dingen wel, maar dat er een opwindmachine aan zat wist ik niet. Ging er in die kantine geen glas drinken om dan met dat gezwiep van die staart?En wat ben jij toch erg zeg! paardenrookvlees……getver! ik eet het niet omdat ik dan heel de tijd aan een prachtig paard moet denken. Gek he? dat heb ik nou niet met een koe….hahahaDe foto’s zijn weer mooi Henkie, vooral de onderste natuurlijk! So Sweet….

  Like

 21. Foto’s 1, 4 en de laatste vind ik echt super toppie! (maar nou juist voor deze kleine schattige beestjes wil ik je dan weer waarschuwen, ze lijken heel lief maar hebben een zeer veranderlijk karakter…en scherpe tanden!) En als echte paardenliefhebber heb ik geen moeite met paardenrookvlees, je kunt nou eenmaal niet alle paarden in een paardenrusthuis opvangen…

  Like

 22. Als Paardengek zijnde : Ja wow mooi!!!Doet de gekte weer even aanwakkeren en een zeggen :"Wat is de dierenwereld en de natuur toch mooi!!!".En wat het eten van paardenrookvlees aangaat? Dank deze liefdevolle en prachtige dieren voor wat ze jou na het eten van hebben gegeven. Eet met smaak, geniet er van met een dank je wel. Dan hebben ze hun leven niet voor niets gegeven.Jij, Henk, ook dank je wel voor deze prachtige kiekjes. En wat het trappen van paarden betefd, zo dicht mogelijk achterlangs lopen. Dan is de trap kracht nog minimaal, Wel uit kijken want op tenen staan voelt ook niet echt prettig.Fijne dag nog!!!!

  Like

  Paardengek Yvon
 23. Ze mogen zo op canvas, alweer !

  Like

 24. wauw wat een geweldige fotoos weer henk pfffffff de 1 nog mooier dan de ander en natuurlijk mag ik je weer complimenteren met je geweldige humor teksten nou je weet nu in ieder geval hoe je moet grazen hihihihi en is ben je voor der oogies gevallen hihihi nou ik zie gauw de tweede serie tegemoet gr en knuf pee

  Like

 25. @Sandra: dat ze in het bezit zijn van een stel scherpe tanden heb ik als kind al eens ervaren zoals ik beschreef en ben het met je eens met je standpunt over paardenvlees. Je eet vlees, of je eet geen vlees. Dus wel of niet. @paardengek: Het liefst krijg ik helemaal geen trap, Ik houd dan ook minimaal een afstand van enkele meters van het achterwerk van een paard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: