Show no mercy   38 comments

Show no mercy.

 

Henk is dol op de diertjes, de miertjes en de piertjes, maar als ik deze op arm of been aantref gaat er even flink gemept worden.

 

 

2009-07-14 Daas 01

 

 

 

 

 

2009-07-14 Daas 02

 

 

 

 

 

2009-07-14 Daas 03

 

 

 

Geplaatst15 juli 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

38 Reacties op “Show no mercy

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Dit is echt supermacro Henk,in één woord geweldig! De laatste opname spant voor mij de kroon hoor!Groeten van Edward.

  Like

 2. mercy ? why ? Just tell me my name……… I feel good anywayr 🙂

  Like

 3. Fantastische foto´s maar je zou bij voorbaat al gaan meppen Henk, zo met deze prachtige macrofoto´s lijken ze levensgevaarlijk!

  Like

 4. Eerlijk gezegd vindt ik ‘m op die bovenste foto errug onnozel uit z’n oogjes kijken Ann. Toch hebben de smeerlappen me gisteren weer te grazen gehad

  Like

 5. Ja, ja, onnozel kijk uit voor mens en dier die er onnozel uitzien ze hebben hun streken goed verborgen Henk, weegbree gebruikt?

  Like

 6. Mooie foto’s van gore beestjes. Wat zijn dat? Hoe groot in werkelijkheid?

  Like

 7. Ieuw, dat is te close voor comfort. ze hebben me al menig maal te pakken gehad dit jaar. Mijn elleboog en bovenarm zijn al drie keer zo dik. doet gelukkig geen pijn maar die gala jurk ziet niet uit natuurlijk. zit, prik, auw, mep. en toch weer te laat . grgrggr ik vind ze in real life al brrr maar nu helemaal .

  Like

 8. miiiiiiiiiiiihhhiiiiiiiiiii……..dat geluid alleen al van ze, argh. Heb ze nog nooit zo groot gezien. Wel mooi hoor, daar niet van. Maar mep ze liever plat.

  Like

  °○°Alexandra
 9. hele mooije fotos maa het onderwerp……..ja ik mep ze ook dood als ze in mijn buurt komen.

  Like

 10. Prachtige smeerlappen!!!!!

  Like

 11. gister had ik er ook zo een tussen duim en wijsvinger (nadat hij me gestoken had, dat wel…..) Heb ook nog geprobeert die super zonnebril van dat beest mooi er op te krijgen maar de foto werd verpest door mijn worstevingers hahaha…. Vooral bij de onderste foto kun je dat goed zien hier, heel mooi!

  Like

 12. Ben blij te lezen uit de reacties dat we niet lief hoeven te zijn voor alle beestjes.Noem het maar zinvol geweld.

  Like

 13. ik noem het wraak.

  Like

 14. Ik ben deze week ook enkele keren gestoken door zo’n Daas. Als het beest op je arm of been zit ben je prakisch al te laat, ze steken onmiddelijk en je krijgt er flinke pijnlijke bulten van.

  Like

 15. Ik word al misselijk als ik zo’n creepy beest zie….. gedver wat een engerd…… dus Henk, ram er flink op los! Hoe minder er van zijn hoe beter het is!!! En tevens een mooi weekend gewenst. Toedeloe, I ♥

  Like

  • Ilona •
 16. Ik ben ook zeker niet dol op lijflijk contact met beestjes hoor, de laatste tijd heb ik door het wandelen in het bos regelmatig wat teken. Bah, en omdat het ziekteverwekkers kunnen, kijk ik mezelf goed na met een speciaal pincet. Beestjes, ja voor mijn lens ja, maar verder……

  Like

 17. Voor mij is het meest bekende walgelijke insekt de Teek. Af en toe pluk ik er eens eentje van de kat. Ik neem aan dat iedereen wel op de hoogte is van de risico’s die je loopt met een Tekenbeet John. Als ik in de natuur ben hou ik rekening met m’n kleding, liefst lange mouwen en bij thuiskomst even controleren

  Like

 18. Mooie foto’s van zeer vervelende beestjes. Voor je het in de gaten hebt ben je al gestoken. Van mij mag er ook flink gemept worden op dit soort steek beestjes.

  Like

 19. Teken vind ik altijd al echt smerige viezerds, heb er eens eentje in m’n navel gehad en daarna kan ik die dingen niet eens meer pakken brrrrrrrr, zeven steken van paardenvliegen en ik ben morti en van muggen en vlooien krijg ik enorme bulten, 25% van de teken in Nederland is al besmet met de ziekte van Lyme, dus echt gaan oppassen met die krengen. In Nederland nog niet echt vaak maar honden kunnen de ziekte van Babesiose optippelen en meestal gaan honden daar aan dood. Ongeveer 10-20 dagen na de beet van een Dermacentor teek kan een hond met Babesiose de volgende verschijnselen laten zien; SloomheidHoge koortsHoge hartslagBleke slijmvliezen door bloedarmoedeRood-bruine urine door de bloedafbraakBij niet-tijdige behandeling is het sterftepercentage hoog.Dus ook oppassen met honden uitlaten in het bos, paardenvliegen/dazen of bremsen werden door Geert altijd hystebiters genoemd, maar dat was een foutje want dat is een soort libelle, paarden hebben om deze tijd haast geen leven door die vreselijke bremsen, de behandelingen die er zijn hebben we allemaal toegepast maar niets helpt voor langer dan een paar dagen en is peperduur.

  Like

 20. In het buitenland kunnen katten ook door dit soort teken de ziekte van babesiose oplopen, en ik wil nog wel even waarschuwen voor het verwijderen van teken bij mens, hond en kat, zorg voor een tekentang, nooit de teek verdoven met alcohol want dat kan de besmetting vergroten, een tekentang over de teek heen plaatsen en de teek er voorzichtig uitdraaien, met de hand eruit trekken levert het gevaar op dat de kop van de teek blijft zitten en het lijf daarna weer aangroeit. Sorry Henk voor het lange verhaal maar een waarschuwing is nooit weg!

  Like

 21. Nog bedankt voor je info Ann. Onlangs heb ik bij de kat een teek verwijdert met een tang, de kop is achtergebleven en voor zover ik kon zien niet weer aangegroeid. Kan het ook risico opleveren voor de kat als de kop achterblijft ?

  Like

 22. Dat kan zeker Henk, in dit geval zal het geen besmette teek geweest zijn anders was Kojak wel ziek geworden, maar het lichaam van de teek groeit gewoon weer aan en dat kan dan onderhuids zijn, toch even opletten blijven Henk of er geen bultje komt waar je de teek hebt verwijderd, katten, honden en waarschijnlijk ook andere dieren kunnen de ziekte van Lyme ook krijgen, mocht Kojak symptomen krijgen dan de dierenarts wel vertellen dat hij een teek had.Bij katten kunnen de volgende symptomen op de ziekte van Lyme wijzen:■pijnlijke of stijve spieren en gewrichten ■vermoeiheid ■koorts ■gebrek aan eetlust ■(soms) plotselinge ineenstortingOverigens is bij huisdieren in deze tijd een tekenband niet weg, ze werken niet snel maar als ze werken is het voor een half jaar.

  Like

 23. Dan denk ik niet dat ik me zorgen hoef te maken. Ik zit nog bijna dagelijks te voelen maar er zit helemaal niets, en ook de syptomen die je beschrijft vindt ik niet bij ‘m terug. Vooral z’n eetlust is prima in orde

  Like

 24. Hij staat er mooi op, vooral de 3e vind ik erg mooi, heel gedetailleerd.

  Like

 25. jakkie wat een beest zeg is een daas wat wij een paardevlieg noemen ? ik denk het wel als ik zo de tekening zie ik word met regelmaat bij het veersemeer geprikt door die beesten maar bulten of zo nee dus hahaha misschien heb ik wel een oliefantenhuid waar ze niet door heen komen whaahahahah een echte dikhuid hihihihi nou wel kojak in de gaten houden hoor en echt word ie binnen 5 jaar ziek duidelijk wel vermelden dat ie een teek had vaak tast het imumnsysteem aan en dan heb je dus al lymeziekte gr en knuf pee

  Like

 26. Mooi Henk, misschien heeft de kop toch nog wel losgelaten of Kojak heeft die eruit gekrabt, maar het blijft uitkijken met dieren.

  Like

 27. Teken, …….. Luka draag een tekenband. Maar toch heeft ie ze af en toe. Remedie (en die werkt als een tierelier, echt waar) Boter erop en dan met vinger rond de teek draaien, die laat met wat geduld geheid in zijn geheel los. Good luck.xsjerrie

  Like

 28. Klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn sjerrie maar dat gerotzooi met zo’n tekentang vindt ik ook maar drie keer niks

  Like

 29. Probeer het maar Henk. Wij wilden er ook niet aan. Was een tip van vrienden. Het werkt. Boter smeren en draaien maar………….

  Like

 30. Ha, nog eentje: onze vriendin (ex dierenarts ook nog) deed hetzelfde maar dan met jenever. Zelfde resultaat.

  Like

 31. Nou Henk, ik heb een heel goedkoop tekentangetje gekocht bij de apotheek. Eigenlijk een soort pincet met een piepklein gaatje in de bek, en het werkt prima. Koste nog geen drie Eurootjes.

  Like

 32. Tjee er is hier al heel wat afge-ohaaaatttttt kom dat later een keer lezen ,,, zie toch liever wat minder beestjes jullie met die beestjes allemaal grrrrrrrrrr ,,, LiefsB

  Like

  «»Vosje«»
 33. nee nee ik moet er niets van hebben van al dat tuig waar 6 of 8 potern aanzitten

  Like

 34. Prachtige foto’s Henkheelaas hadden mijn twee knuffels Teken op hun buikje en hadden ze het lijfje er zelf afgekraptJa en voor je het weet hebben ze dikke bulten onder hun lijf , en dan pas ondek je dat het kopje is blijven zitten ik smeer het nou in met een soort jodium, Dus ik ben nou heel erg op mijn hoede of er ook een klein zwart puntje (kopje) ergensnog aan wezig is, Vr Gr Janny

  Like

 35. Het zijn echt vervelende krengen Henk en vooral nu naar een regenbui zijn ze zeer actief.Het ergste ervan is dat je ze bijna niet voelt als ze op je arm of been gaan zitten.Die derde opname is schitterend, ze hebben prachtige ogen die krengen.Groetjes.

  Like

 36. Die botertip is geweldig en ik neem maar aan dat het roomboter is Sjerrie een beetje kennende, ik zal de tip aan iedereen doorgeven die huisdieren heeft, verdoven met alcohol is echt gevaarlijk omdat die krengen dan gaan overgeven en dan is de besmetting pas echt erg. Bedankt Sjerrie!

  Like

 37. Allemaal beestjes………..ze zijn alleen maar op de foto leuk. Moet er verder niets van hebben.Fijn weekend.

  Like

 38. Maar goed dat hij niet op een van je armen of benen zat dan was hij niet meer zo mooi gevuld geweest. Mooie opnames Henk.Groet, Frank

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: