Schipper mag ik overvaren ?   28 comments

Schipper mag ik overvaren ?

 

Leuk hé, die pontjes. Who pays the ferryman ?. Geweldig speelgoed voor de kids en natuurlijk heb ik mezelf ook stiekem een keertje naar de overkant gesleurd. Met m’n opgekrulde broekspijpen was ik weer eventjes terug in de tijd met een lapje voor ‘t oog en een Lorre op je schouder. Die broekspijpen had ik niet voor de kat z’n viool omhooggedraaid want voor deze foto’s moest ik toch echt het ruime sop in met camera en statief. Altijd weer een zeker risico, vooral met die grote vissen die ik hier heb zien springen op het water. Stel dat zo’n karper even niet oplet en met z’n suffe kop tegen een poot van m’n statief aanzwemt. Moet er toch niet aan denken dat je platform zomaar ineens slagzij maakt.

 

 Zit hier helemaal uit m’n dakkie te gaan want deze plaat is foto van de week geworden bij dfoto.nl en dat vindt ik toch wel een hele eer.

http://www.dfoto.nl/detail-foto-102509.htm

1

 

 

Niet alleen de honden zijn aangelijnd.

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

Oeps, wat is dit nou ? Een vette HDR. Als de camera toch op het statief staat kan je de camera op de bracketingstand zetten en kan je drie foto’s schieten met verschillende belichtingen die je met behulp van een stukje software samenvoegd tot een HDR (high dynamic range) In dit geval was dat helemaal niet nodig maar ik wilde maar even laten zien wat voor gekke fratsen je ermee kan uithalen. Niet echt mijn smaak overigens en gebruik het eigenlijk alleen als er sprake is van niet te overbruggen contrasten en ook dan heb je lang niet altijd controle over het eindresultaat.

 

 

4

 

 

Deze zuidkoreaanse zachtboerende kaalkontige warhoofdbaviaan bleef maar maar zeuren om m’n laatste banaantje.

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

Geplaatst30 juli 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

28 Reacties op “Schipper mag ik overvaren ?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Henk, je bent een master ! Toppie !!!. Goed dat we geen webcam hebben want mijn bril ligt boven en zit nu met zonnebril op met leescorrectie, Haha BBB !

  Like

 2. Van harte gefeliciteerd Henk, top!!! De foto’s zijn ook weer geweldig mooi en niet alleen de winnende. De tweede vind ik bijzonder mooi door dat dikke touw heeft de foto een enorme diepte, verstand heb ik er niet van maar dat vind ik dus prachtig! En dan ook nog een heerlijk stuk muziek met een prachtig filmpje, Glanned vind ik echt bijzonder mooi. Bedankt Henk en geniet dat je foto zulke hoge ogen heeft gegooid je verdient het volkomen!Liefs, Ann.

  Like

 3. dfoto is geen gezellig theekransje maar een kritisch forum. Een foto van de week krijg je daar niet zomaar en ben er dan ook ontzettend blij mee Ann. Met het muziekje wist ik dat ik bij jou wel goed zat hahaaaa

  Like

 4. Henk dat begrijp ik wel hoor ik heb ook naar de reacties gekeken en daar heb je niet zomaar de foto van de week en ik ben blij voor jou! Het is toch iets waarvan je hoopt dat een foto van je het wordt en daar kan je ook ontzettend blij om zijn. Dat je ook wist dat je met de muziek en het filmpje goed bij mij zat geloof ik graag, Kelten blijven me boeien!

  Like

 5. Ow had niet in de gaten dat het foto van de week was. Maar vis niet verbazend, je schildert met je fototoestel. Tjeemie je bent echt top in ieder onderwerp. Man maak toch boeken en verkoop ze. Nogmaals kost je niks. Download blurb en fruebel daar wat. Zit nog te denken over een kruidenkalender van Ann. Maar daar moeten we over spreken samen. Ann ik ben vrij morgen (maar niet voor 8 uur op)

  Like

 6. Voor dat laatste banaantje had ie van mij toch iets liever moeten kijken! Gefeliciteerd met je foto van de week, ga binnenkort eens uitgebreider op die site kijken, mijn oogjes vallen nu dicht….

  Like

 7. Van harte Henk, je zou inderdaad nog meer met fotografie moeten doen. Dit is niet het eerste plaatje dat in de spotlights staat. Gewoon genieten is natuurlijk ook belangrijk.

  Like

 8. Dit zijn foto’s die er voor mij ook uitblinken John. Soms sta je op een lokatie en heb ik echt het gevoel dat ik daar een wereldplaat ga schieten. Ik zou willen dat ik altijd die inspiratie had maar vaak vallen de resultaten ook vies tegen hoor. De vakfotograaf onderscheid zich van de amateur door z’n betere en snellere inzicht in een fotosituatie. Wat dat betreft heb ik echt nog één en ander te leren. Toch geeft zo’n onderscheiding me wel een geweldige boost.

  Like

 9. Ik ben het niet met je eens Henk. Ik ken profs hier die veel geld verdienen. Maar niet aan je kunnen ruiken. Stuur me eem prive bericht dan stuur ik je links van onze lokale supers. En denk ik shoot,…… Maakt 1000 shoots voror 1 goede haha en de verkooppriijzen zijn belachelijk duur. Je hebt een hele grote gave en doe er aub meer dan alleen maar weewweewee. xxx MR

  Like

 10. mooie foto´s !

  Like

 11. Dankjewel voor je warme reactie Rita. Toch moet je me echt geloven dat de concurrentie echt enorm groot is in fotoland. Ik bekijk ontzettend veel foto’s op forums en ik ken daar amateurs die al jarenlang topplaten schieten. Slechts een enkeling wordt ontdekt. En dat grote geld komt zomaar niet binnenstromen. Daar kan ik m’n baan echt niet voor opzeggen. Dat is bijna alleen weggelegd voor de Paparazzi die soms weken in de struiken ligt om een lid van een koninklijk huis op de plaat te krijgen. Een goede portret & modelfotograaf kan ook goed verdienen maar dat is een richting die me absoluut niet ligt.Voorlopig ben ik erg tevreden als hobbyfotograaf. Niks moet en alles mag en kan fotograferen wat ikzelf interessant vindt Veel mensen die van hun hobby hun beroep maken zijn hun hobby kwijtgeraakt

  Like

 12. gefeliciteerd henk met het behalen van de prijs,zoals voor mij weer ontzettent mooie fotos.blijf lekker doorgaan zoals jij wil. p.s. heb je nog naar mijn reactie gekeken bij de beton steen ?

  Like

 13. Van Harte Henk. Prachtige foto’s. Doet me denken aan vroeger………………. als kind ging het eerste jar op de lagere school ook met een pontje over. Twee cent kostte dat. van de ene wal naar de andere in de gracht. Leeuwarden kende toen veel pontjes. Het heeft een jaar geduurd, toen ging ie eruit. Met fiets kostte een dubbelltje. Heb bijgelezen over HDR, O.a. in Computer Idee. Ik heb ook bracketing op mijn camera , maar dat bewerken gaat me net iets te ver. En wat betreft die boost? Wij leren van jou.

  Like

 14. Schipper mag ik overvaren, ja of nee? Moet ik dan een cent betalen, ja of nee??????????????

  Like

 15. Trouwens……………………. wie heeft nr. 5 genomen?

  Like

 16. Ook nummer vijf heb ik zelf genomen sjerrie. Camera op de tijdsonspanner en daarna had ik nog tien seconden om aan boord te klimmen hahaaaaa

  Like

 17. Je weet altijd mooie items en foto`s op je logje te zetten Henk.Lijkt me ook heerlijk te zijn geweest dat je even terug in de tijd bent gegaan, hed je wel eens graag langs dat touw zien slingeren.Maar hoe heb je die foto van jezelf gemaakt? Groetjes en fijn weekend gewenst.

  Like

 18. @ingeborg: grappig dat sjerrie dezelfde vraag stelde. Bijna iedere camera heeft een instelling voor de zelfontspanner. Makkelijk voor een groepsfoto waar je zelf ook graag opstaat. Moet je wel je camera op een statief zetten en instellen tot alles goed is. Je drukt dan de ontspanknop in en dan heb je nog een aantal seconden de tijd om tussen de groep te gaan staan voordat de camera de foto maakt

  Like

 19. wauw hoera voor nummer 1 en nummer 4 vind ik poersoonlijk heel mooi met die dreigende lucht natuurlijk is nummer 5 ok super ach welke nou eigenlijk niet wel schittrend hoor zoals jij de foto’s maakt gr en knuf pee en natuurlijk een fijn weekend

  Like

 20. Hallo fotograaf"Knakkie"…hihi. Je mag er zeker trots op zijn Henk,het zijn hele mooie opnamen. Ondanks dat de bovenste opname foto van de week is geworden,gaat mijn voorkeur uit naar de tweede foto…ik lig gewoon dwars!Een fijn weekend gewenst, groeten van Edward,

  Like

 21. Proficiat Henk. En terecht. Al heb ik de andere deelnemers niet kunnen beoordelen. Niettemin, ik had hem waarschijnlijk iets meer ruimte gegeven bovenaan, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Je ‘zelf’portret vind ik overigens getuigen van een flinke dosis zelfrelativering. Het siert je. 😉

  Like

 22. Prachtig Henk om zo professionele foto,s te bewonderen .

  Like

 23. @Mark: Ik probeer m’n lens als het ware zo diep mogelijk in het onderwerp te steken Op de punt dus van het vlotje om zoveel mogelijk dieptewerking uit de foto te Halen. Vandaar dus dat die ene paal een beetje krap in de foto zit.@Edward: Bij de tweede foto vindt ik de afstand van het touw tot het vlotje net te groot. Maar ja, met de 14mm kan niet gezoomd worden.

  Like

 24. Die eer is je van harte gegund Henk.Ik bewonder al een tijdje jou manier van van fotografie.Vooral ook je fantasie is grenzeloos, SCHITTEREND.Wens je een zeer fijn weekend.

  Like

 25. Zijn deze foto’s van het pontje bij Jonen ? Ze zijn erg goed gelukt ! Ik kan me voorstellen dat de adrenaline door je aders stroomde toen je de foto van de maand had gemaakt ! Trouwens, als paperazzifotograaf zie ik het wel met je zitten ! Donkere zonnebril en knippen maar !!

  Like

 26. Het valt me nu pas op dat ik de lokatie niet heb vermeld John.De foto’s zijn gemaakt in Dalfsen op een soort kinderspeelterrein vlak langs de Vecht

  Like

 27. Los daarvan blijft hij buitengewoon knap. Zoveel mogelijk dieptewerking uit de foto halen is je in ieder geval wel gelukt.

  Like

 28. Maakt niets uit. Iedere suggestie of aanwijzing is welkom

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: