Huttendorp Staphorst 2009 Part I   27 comments

Huttendorp Staphorst 2009 Part I

De laatste weken wordt m’n log weer dagelijks een aantal malen gevonden via google met als zoekaktie ‘Staphorster huttendorp’ naar aanleiding van een item dat ik precies een jaar geleden plaatste. Ik was die keer in de avonduren gaan kijken in een verlaten dorp. Deze keer leek het me leuk om er eens overdag te kijken als het dorp bruist van de bedrijvigheid. Maar dit ging niet zonder slag of stoot. Ik werd tegengehouden door iemand van de organisatie die me vroeg voor welke krant ik werkte. Eeeeeeuh nee, ik werk niet voor de krant maar ik heb een fotoweblog dat in deze regio best veel word bezocht. Eigenlijk mocht het niet want als de ouders van deze jeugdige bouwvakkertjes er lucht van krijgen staan natuurlijk alle papa’s & mama’s op het terrein te kliklakken, maarrrrrrrrrr vooruit dan maar.

Als het even lukt plaats ik morgen de rest van de foto’s

 

Artikel in de Meppeler courant ( met filmpje ) http://www.meppelercourant.nl/?s_id=701&n_id=109176

 

 

Hele straten verrijzen

 

 

1

 

 

Noeste arbeid

 

 

2

 

 

Hup Holland

 

 

3

 

 

Hoog van de toren blazen

 

 

4

 

 

Ik zie je wel !

 

 

5

 

 

Boerderij met hooizolder

 

 

6

 

 

In the army

 

 

7

 

 

Bij gebrek aan een hamer

 

 

8

 

 

Hier zijn de professionele bouwvakkers aan het werk. Het huisje wordt per opbod verkocht.

 

 

9

 

 

Bijna klaar

 

 

10

Geplaatst13 augustus 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

27 Reacties op “Huttendorp Staphorst 2009 Part I

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Erg leuk dat deze kinderen hun creativiteit kwijt kunnen. lekker bezig zijn in de vakantie! Ze kunnen zelfs hun agressie een beetje kwijt als ze dat willen. Ze slaan er flink op los. Leuke foto’s!

  Like

 2. Mooi Henk,gr. Gerd.

  Like

 3. Geweldig dit initiatief, dat is nog een goed voor de jeugd, ze vermaken zich uitstekend, zijn trots op wat ze maken en halen geen streken uit. Je hebt er prachtige foto’s van gemaakt Henk en ik vind dit echt ontzettend leuk! Ik wilde wel dat alle gemeenten van Nederland dit deden, hier hangen ze maar wat om of zitten thuis.Liefs.

  Like

 4. Fijn dat je toch foto’s mocht maken. De kinderen maken er mooie hutten van, ze vermaken zich opperbest zo te zien.

  Like

 5. Het is inderdaad een genot om naar die vrolijke bedrijvigheid te kijken. Er hebben ook maar liefst bijna 700 kinderen aan mee gedaan. Je zou bijna zin krijgen om zelf een bouwsel in elkaar te spijkeren

  Like

 6. Dat is geweldig veel Henk 700 kinderen, die zullen maar voor last zorgen in Staphorst dan is dit toch een geweldig iets. Hier waren de kinderen van de buurt jaren geleden bezig op het speelveld voor huis om een enorm bouwwerk te maken, ze vermaakten zich geweldig en het werd echt een hoog bouwwerk en nog stevig ook, alle buren vonden het leuk en ouders gaven wat spulletjes mee, totdat de een of andere ellendeling contact opnam met de gemeente van de een op de andere dag was het bouwwerk verdwenen, tot verdriet van de kinderen en ook van de ouders. Degene die de boel zo nodig moest aankaarten heb ik van alles gewenst maar beslist geen leuke dingen. Het is overigens maar een geluk dat we nooit hebben geweten wie er zo laf was, want de meeste ouders waren echt niet blij.

  Like

 7. Jammer dat je in ieder buurt wel zeikerds hebt zitten. Vaak zijn het van die mensen wiens leven zo verzuurd is dat ze anderen ook geen lolletje gunnen. Van die types die reeds lang zijn vergeten dat ze zelf ook ooit kind zijn geweest.

  Like

 8. Leuk om al die bouwvakkers in de dop aan het werk te zien ! In een grijs verleden hebben ze in Meppel ook zo’n dorp gehad (aan de Jan Tooroplaan nabij het zwembad, waar nu een parkje met een skatebaan is) Maar op de een of andere reden is dat een stille dood gestorven !

  Like

 9. Henk dat soort lui zijn waarschijnlijk nooit kind geweest, etterbakken!!! Hier zijn ook van die echte lieverds, de buren zijn niet meer aanspreekbaar en een kerel van een straat achter onze huizen is ook al gekomen, mijn hond blaft! Nee wel, miauwen doen ze ook niet, ook twee meiden van een jaar of 13 en een jongen van een jaar of 8 zijn bang! Ze hebben thuis waarschijnlijk nooit meer gehad dan een goudvis! Maar nu ik er zorgvuldig op pas dat Mandy nauwelijk haar bekje meer open doet achter buiten, houden ze feestjes tot 2 uur in de nacht, ik word daar altijd erg triest van, maar afijn ze zoeken het maar uit, er wonen hier nu 5 gezinnen met honden en die blaffen ook.

  Like

 10. Ach ja, dat heb je hier ook Ann. Mensen die op iedere slak een emmer zout gooien en tegelijkertijd de overlast die ze zelf veroorzaken niet zien.

  Like

 11. De lammen zullen de blinden leiden op het smalle pad naar de gloria. Ik hoop dat ze onderweg uitglijden over naaktslakken!

  Like

 12. Leuk is dat he? Ook in Rijssen is elk jaar een "houtdorp" zoals ze het hier noemen. Mijn jongens deden daar vroeger ook elk jaar aan mee. Het mooiste is die ene nacht dat ze er ook in mogen slapen en daarna ….. in de hens! En dan komt de brandweer met een grote spuit en blaast het festijn weer voor een heel jaar uit.

  Like

 13. Hahaaa nou nee, hier gaat de boel niet in de hens. Volgens mij is de opbrengst van dit festijn voor een stichting voor daklozen. Dan ga je die huisjes toch niet in de brand steken ?

  Like

 14. Fantastisch, krijg gelijk zin om een boomhut of een andere hut te bouwen.

  Like

 15. Hahaaa je bent niet de enige wiens handen jeuken. Volgend jaar schrijf ik me ook in voor deelname

  Like

 16. Ik kan me die serie van vorig jaar nog wel herinneren…. je hebt nu meer foto’s en ze zijn stralend mooi…. mooi helder… en de noeste arbeid is er duidelijk aan af te zien…..leuk dat je uiteindelijk wel toestemming kreeg om foto’s te maken, anders hadden we dit niet evenement niet mee kunnen maken….

  Like

 17. Wat een leuk initiatief !

  Like

 18. Het hoeft voor starters toch niet onbetaalbaar te zijn om een woning te kopen? deze jongelui zetten er zo eentje voor ze neer hoor! In Maassluis doet de jeugd dit ook elk jaar, en sommgen zijn best fanatiek hoor, na afloop ide gemeente wel een paar dagen bezig met afbreken en alles wwer op te ruimen,maar ja je moet de jeugd bezig houden. Je hebt er een leuk fotoverslag van gemaakt. Ik wens je een heel goed weekend.Groeten van Edward.

  Like

 19. wat een prachtig hout hebben ze daarvoor, gaat toch hopelijk niet allemaal in de fik na het spelen hè…ik kan wel wat gebruiken voor een hek voor meneer Knorretje! Mooie plaatjes van schitterende huisjes! Bij ons is het grondoppervlak altijd veel groter omdat ze er ook nog in gaan slapen met z’n allen, maar minder mooi hoor.

  Like

 20. Leuk die houten huisjes, zou in het onderste meteen willen wonen.Is toch altijd mooi om te zien hoe kinderen zich kunnen vermaken.Fijn weekend gewenst, groetjes.

  Like

 21. Hardstikke leuk om te zien Henk.Heerlijk die fantasie van die kinderen.Fijn weekend.

  Like

 22. geweldig altijd, hier hebben we ook zo iets kindervakantie werk bouwplaats . en als alle hutjes klaar zijn mogen ze de laatste nacht erin slapen zeer spannend natuurlijk. Maar ik moet zeggen dat de kinderen bij jullie iets betere hutjes bouwen dan bij ons . maar gezegd ze hebben ook mooie plankjes waar ze bij ons met pallets werken. heerlijk die creativiteit van de kinderen. Meisjes maken vaak winkeltjes en jongens neigen toch naar de forten. Mooi dat je het toch voor elkaar kreeg om daar foto’s te mogen maken.

  Like

 23. OT, ik was maar wat blij dat er vanmiddag geen Henk met camera in de buurt was……!!!

  Like

 24. @Mazza: Was me nog niet opgevallen Marion, maar het is inderdaad waar hahaaaa

  Like

 25. wat heeft dat tuinhuisje eigenlijk nog opgebracht?

  Like

 26. @Mazza: Dat verklap ik in het item dat ik zometeen plaats

  Like

 27. Zulke luxe tuinhuizen als bij jullie heb ik hier nog nooit gezien. Hier moeten ze het doen met oude pallets en afvalhout, dat anders naar de gemeentewerf zou gaan. Dat is dan weer deels een mooie manier voor het bedrijfsleven om hiervan af te komen en tegelijk de kinderen een hoop plezier te schenken. Vandaar denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.