Ballonfiësta Staphorst Part II   29 comments

Ballonfiësta Staphorst  Part II

 

Natuurlijk is het oplaten van achttien kleurige ballonnen een spektakel op zich maar ik wilde met m’n camera graag een beetje dichter op het vuur zitten. Ik ben dus op een gegeven moment het terrein opgelopen om de aktie van nabij te beschouwen en te experimenteren met m’n groothoek objectief. Met een dergelijke lens moet je wel heel dicht op je onderwerp kruipen en kan je de verzengende hitte van de gasvlam soms goed voelen. Ik heb dus toch al geen haar op m’n kop en wat er dus niet zit kan ook niet verschroeien, dus vooruit maar. Je kan op deze manier wel standpunten innemen die met een reguliere lens niet mogelijk zijn, de derde foto is daar het duidelijkste voorbeeld van waarbij ik zowel de bedienster van de gasvlam als de gehele ballon kon pakken. Wanneer een ballon dan loskomt van de grond moet ik er ook direkt onder gaan staan voor een opname want voor je ‘t weet is je onderwerp een stipje in de lucht. Overigens wel jammer dat ik geen toestemming kreeg om vanuit een half liggende ballon te fotograferen wat zeker bijzondere platen had opgelevert. Wel mocht ik m’n hoofd bij uitzondering even om de hoek steken om enkele opnames te maken van het inwendige van de ballon op een moment dat de gasvlam even uit was. In Part I zie je daar iemand in de ballon lopen die zo te zien een inspectie uitvoert. Al met al was het een mooi spektakel waar meer dan honderd passagiers en enkele duizenden toeschouwers van mee konden genieten.

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

Geplaatst24 augustus 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

29 Reacties op “Ballonfiësta Staphorst Part II

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Erg mooie foto’s Henk, maar dat verwachten we ook een beetje van je ;)) Zelf vindt ik de momentopnames van die flinke vlammen erg mooi. En je moet gewoon brutaal zijn hoor, en zeggen dat je voor een blad of nieuwswebsite werkt. Meestal gaan dan alle deuren open. Je werkt toch ook voor een Space? ;-))Eerder was er in Apeldoorn ook een ballon-avond, met special shapes. Ik vrees dat dat helaas over is…..???

  Like

 2. de foto´s zijn mooi ! dat als eerste ;)En de vlammen…., zou dat iets jongens achtig zijn ?Iets wat vooral jongens (groot en klein lokt ?) haha.Zelf gaat mijn voorkeur toch naar de foto´s waar de ballonnen er nog redelijk dichtbij maar toch in z´n totaliteit er op staan !x, c.e

  Like

 3. Geweldig… je kon heel dichtbij komen.. maar je moet misschien nog wat brutaler worden… een leugentje voor bestwil kan geen kwaad en dat is het nog niet eens… of niet dan met al die fans die weer willen zien wat je hebt gedaan….. het zijn allemaal heel mooie foto’s.. ze kwamen hier ook boven vliegen…. maar heb er helemaal niks mee gedaan…. te druk… met de verhuizing…. thnx again

  Like

 4. Beheerst fikkie stoken is toch het summum van genot CE?? Of is jou nooit opgevallen dat het altijd de mannen zijn die met hun neus boven de bbq staan, dan willen ze wel eten bereiden hoor!!! Maar ik bedoelde eigenlijk de weergave van de vlammen op de foto, dat ene moment vastgelegd zoals de vlammen op dat moment spelen. Erg mooi.Trouwens, ik wilde nooit brandweerman worden hoor ;-))

  Like

 5. Fraaie foto’s, vooral de binnenkant van de ballonnen. Ik denk dat jij onderhand wel een bekende fotograaf in Staphorst bent ! Misschien dat je daardoor ook wat dichterbij kunt komen ?

  Like

 6. haha, dat valt me dan nog weer iets mee ! maar meisjes willen soms ook wel eens een fikkie stoken hoor 😉 (niet verder vertellen !) haha.

  Like

 7. Nou, mag je best verder vertellen c.e.. Hou er ook wel van, fikkie stoken.Henk, mooie foto’s van de ballonnen, maar zo dichtbij….doen je oren het nog van al dat gevlam en gebulder?

  Like

  °○°Alexandra
 8. Mooi trouwens hoe het licht speelt met de groene ballon (mooierlandschap) tegen die bewolking. De gele met al die lijnen is ook top……….. ok, er zijn er meer top…… klasse weer!Liefs,San

  Like

  °○°Alexandra
 9. Wonderschone foto’s Henk, het is echt een pracht gezicht die vlammen, ballonnen met mandjes zie je wel vaker op foto’s, maar dit is de eerste keer dat ik de vlammen echt goed zie, dat zal inderdaad wel een gebulder aan je oren zijn geweest. Overigens ben ik dol op fikkies van vuur en natuurlijk honden ;-))), ook heel erg mooi om te zien hoeveel werk de mensen er van hebben om die dingen omhoog te krijgen. Bedankt voor het delen!

  Like

 10. Spelen met vuur is inderdaad geweldig en zo’n vlammenwerper is toch echt heftig. Ik hoop echt nog eens in de gelegenheid te zijn dit nog eens te doen, maar dan misschien vanuit een ballon in de lucht

  Like

 11. Doen Henk, wat zal je dan een prachtige foto’s maken! Volgend jaar? Ieder jaar zijn er wel ballonvaarten waar je mee kan voor niet al te veel geld en voor jou is dat natuurlijk helemaal geweldig, laat je vastbinden dan val je tenminste niet uit die mand.

  Like

 12. Toen ik in de update ‘ballonnen’ zag staan dacht ik dat er kinderfeestje in het dorp was maar dit is van een heel andere orde. Ik zou wel eens een tochtje in een ballon willen maken, lijkt me heerlijk. Heeft de onderste ballon zijn doek verkeerd om gespannen want de tekst is niet te lezen. Zal de adverteerder blij mee zijn ;-))Mooie foto’s Henk, as usual.

  Like

 13. Zeker doen Henk, lijkt me een waanzinnig mooi gevoel en het zicht, joechie…

  Like

  °○°Alexandra
 14. Je hebt niets teveel gezegd hoor Henk,deze opnamen vormen het klapstuk van je reportage,van deze serie vind ik de bovenste dan weer het superklapstuk!Groeten van Edward.

  Like

 15. Hahaaaaaaa Ilona, wat ben jij scherp zeg. De laatste foto heb ik gespiegeld. Wat betreft compositie is ie zo mooier maar nooit gelet op de tekst.

  Like

 16. Mooie foto,s maar het had nog mooier kunnen worden als jij mee was gevaren met 1 van de balonnen .Een belevenis opzich.

  Like

 17. Goed gelukte foto`s, zulke kans krijg je natuurlijk niet vlug.Zulke foto`s van balonnen zo dichtbij heb ik nog nooit gezien en is toch wel een heel gedoe eer ze in de lucht is.Groetjes.

  Like

 18. Oh, deze foto’s zijn nog mooier als de vorige. Je moet echt zelfs eens in een ballon gaan is echt nog geweldiger. Wanneer wordt je 50? haha Is een leuk cadeautje dan…van je kids.

  Like

 19. Hmmmm ik kijk al uit naar m’n 50e

  Like

 20. Ha, over dat spiegelen gesproken…..heb je dat nou ook dat de compositie vaak vanuit links het mooiste is……noemen ze dat in de fotografie ook een "Handschrift" trouwens, een voorkeursrichting voor compositie?

  Like

  °○°Alexandra
 21. Het schijn inderdaad het prettigst voor de ogen te zijn als een onderwerp van links komt. Iets wat opstijgt zal ik indien mogelijk vanuit linksonder laten komen. Het is echter een regel waar wat mij betreft best eens vanaf geweken mag worden. Zo mag van mij bij een landschap de horizon best in het midden van de foto staan als de voorgrond net zo boeiend is als de lucht en mag bij een zonsondergang de zon best eens centraal geplaatst worden. Toch zijn de compositieregels er niet voor niets en probeer ik me daar vaak aan te houden

  Like

 22. Numero uno is mijn favoriet………….. lijnen. Misschien ook us een leuk thema voor Edward’s fotowedstrijd.

  Like

 23. Leuk Henk, ,net of ik er in kan stappen. het lijkt mij een gewelige beleving denkt ik zo..tevens denkt ik dat er toch heelwat bij komt kijken voordat je kan vertrekken ..was het niets voor jouw om er in te zitten ,de kerk foto”s zijn ook erg mooi gemaakt Henk ik wenst je een fijne tijd toe gr van uit zonnig Rijswijk,gr marry en cees..

  Like

 24. Hoi Cees.Nou reken maar dat het me mooi lijkt, schijnt prachtig te zijn en zelfs mensen met hoogtevrees schijnen geen angst te hebben in een ballon, Groetjes, Henk

  Like

 25. Het is van mij ook al jaren een stille wens om nog eens een ballonvaart te maken. En er zijn mij verhalen bekend van mensen die onder begeleiding van de ballonvaarder natuurlijk, af en toe eens gecontroleerd met die vlammen mochten "spelen".Het is helaas nogal prijzig.

  Like

 26. jee henk het is weer geweldig weergegeven zo als je in de luchtbalon kijkt een heel leuke en mooi positie op die manier pfff echt toppie weer en die kleuren wauw knallen maar ,nou volgend jaar wel effe laten weten hoor komen we vast met zijn allen jou nadoen uh een poging wagen dan he hihihi wat trouwens wel op valt is dat bij de onderste foto de tekst fout staat gedrukt genaaid of wat dan ook tja dat kun je dan alleen van binnenuit lezen vind ik nogal raar maar ja zijn vast blondjes geweest hihihi gr en knuf pee

  Like

 27. Whowwwwwww 1 van mn grootste wensen zo’n vlucht maken tjee wat zijn de foto’s vrolijk van kleur scherp mijn complies Henk genot om naar te kijken ,,, toedelelokie Noon

  Like

 28. hele mooie fotos het was het wachten waard hoor .

  Like

 29. Prachtig! Precies zoals het bij ons zaterdag ging. En inderdaad, die gasvalm is errruuuuuug warm in de nek…;-)
  Groet, Monique

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: