Slimmen… Het slimme drinken   40 comments

Slimmen… Het slimme drinken

Onlangs fietste ik ‘s avonds laat langs de hangplek van de plaatselijke jeugd waar een aantal jongeren in hun blote kont een soort dronkemansfeestje stonden te vieren. Blote feestvierende jongeren zijn vooral in de zomermaanden in deze regio de normaalste zaak van de wereld en zonder er verdere aandacht aan te schenken wil ik doorfietsen. Toch viel me op dat ik ondanks het luidruchtige gelal ik niemand zag drinken en tevens zag ik ineens dat ze allemaal een touwtje onder hun achterwerk hadden bengelen. Nou, dan wil je toch wel eens weten hoe de vork in de steel zit. Een jongeman die er nog enigszins aanspreekbaar uitzag vertelde me dat ze aan het slimmen waren. Slimmen ? huh ? wazdat ?. Hij vertelde me dat wanneer je een tampon liet weken in een glas sterke drank, bijvoorbeeld Wodka, en deze daarna in je achterwerk inbracht dat je dan in sneltreinvaart dronken werd. Ahhhh, nu snap ik dus meteen waarom een zetpil sneller werkt dan een aspirientje. Ik vroeg of deze methode wel veilig was, wijzend op een jongeman die laveloos over een bankje hing en de meest zotte pogingen deed om weer overeind te komen. Het bleek dat hij zichzelf een beetje te vaak had getamponneerd en hij was al bezig met z’n vijfde shot. Mij werd aangeraden om niet vaker dan drie keer op een avond te wisselen. Tjongejongejonge, en hoofdschuddend fietste ik huiswaarts.

Vandaag was ik in de plaatselijk drankhal voor een flesje Wodka, echt lekker en gemixt met sinasappelsap nog eens heel gezond ook. Ik had mijn merk al snel gevonden en wilde afrekenen aan de kassa. Toen ze me het wisselgeld gaf zette het kassameisje tevens een doos tampons naast mijn fles drank. Mijn ogen werden zo groot als schoteltjes en mijn mond zakte open, de ontzetting was van m’n gezicht af te lezen. Deze week was er een aktie waarbij je een gratis doos tampons kreeg bij een fles drank vertelde het kassameisje. Mijn mond zakte nog verder open en het meisje keek me niet begrijpend aan. Had u uw tampons liever een maatje groter willen hebben? vroeg ze me opeens. Uhh uhh neu neu nee geef me maar de mini’s stamelde en stotterde ik. En wederom fietste ik hoofdschuddend naar huis met een fles drank en een doos tampons onder de arm geklemd.

Ik vraag me echt af hoe dat nou toch verder moet in de toekomst. Stel nou dat je aan de bar zit met wat vrienden en je doet een rondje in….. Ach laat ook maar, wil er verder niet eens meer aan denken. Eerst maar eens eentje drinken.

 

Proost

 

1 

 

 

 

Posted 28 augustus 2009 by Henk Jonkvorst in Geen categorie

40 responses to “Slimmen… Het slimme drinken

Subscribe to comments with RSS.

 1. MOOI WARK HENKIE, maar mag ik je geweldige verhaal even met een paar ons zout nemen? Ik zou zo’n tampon verzadigd van spiritualiën maar niet te dicht bij m’n blote kont houden als ik jou was, dat is n.l. niet te doen die knullen zouden niet dronken raken maar wel hun poepgaatje en daar binnen ernstig verbranden en dan zou het geen wonder zijn dat ze niet meer konden lopen, niet door het alcohol percentage maar vanwege spoedeisende hulp, harstikke leuk gemoakt mien jong! Een heel fijn weekend, liefs, Ann.

  Like

 2. Dat de Staphorster jongeren zoiets doen, verwonderd met niet zoveel. Thuis strak gehouden, gaan ze in hun vrije tijd "los". Maar dat er tampons bij de wodka worden gegeven, daar kijk ik wel van op ! Helemaal in Staphorst. Maar ik vind het wel een geweldig verhaal !!

  Like

 3. Euhhhhhh ANN. typ maar eens even ‘slimmen’ in Google als je wil

  Like

 4. Ik had het vorige week al in de krant gelezen van het stel dat in coma geraakt was….. nou ik wist ook niet wat ik las en ben zeker niet van plan het te gaan proberen. Nee zo’n rondje is niet aan te raden….hoe zou je met elkaar moeten proosten?

  Like

 5. Het stukje leest misschien wel lollig weg maar ik wil er maar even mee stellen hoe ziek bepaalde figuren eigenlijk zijn. Ik zal je zeker niet aanraden deze gekkigheid uit te proberen. LEVENSGEVAARLIJK

  Like

 6. In eerste instantie heb ik dit met enig ongeloof gelezen Henk, en toen even gaan Googlen,je weet toch niet wat je leest hoor! Sta je er wel eens bij stil dat deze jongelui later voor jou AOW moeten zorgen door hard te werken?,als ik jou was zou ik maar flink gaan sparen,want ik weet het niet hoor! Dat van die tampons bij een fles wodka slaat echt alles,ik kan mij voorstellen dat je met de ogen stond te knipperen….WAT EEN WERELD!Ondanks alles wens ik je toch een heel goed weekend.Groeten van Edward.

  Like

 7. Hahaaaaaa Edward toch. Je gelooft toch niet dat die aktie in de drankhal op waarheid gebaseerd is ?

  Like

 8. Ik vorig jaar Kerstmis al bijna flauw gevallen toen mijn moeder en mijn dochter een gesprek voerden over K*nt bleken. Maar wat ik hier lees slaat werkelijk alles. Mijn mond zakt open en mijn ogen zijn bijna vliegende schoteltjes. Het is werkelijk niet te geloven. Hoe zot ben je toch maar niet als je zoiets verzint ???????? De mannen staan buiten te commeren en ik ben even gaan vragen of iemand was die slimmen kent. Ja dus levensgevaarlijk, doen ze ook met harddrugs opgelost in weet ik veel wat. Jonge, jonge, de wereld wordt alsmaar zieker.Vrees niet, ik ga een glaasje witte wijn drinken en dan naar bed.

  Like

 9. Ik ben diep in je teleurgesteld Henk, volgens mij was jij iemand die je op zijn woord kon geloven,maar ja…niets is wat het lijkt. Hier in Maassluis is voor jou vast nog wel een plekje vrij op het "Leugenbankje" hahahahahaha!! Maar van de andere kant verbaas ik mij nergens meer over hoor.

  Like

 10. Het zijn dit soort dingen waardoor ik me echt oud kan gaan voelen. Ik mag hopen dat mijn kinderen dit nooit in hun hoofd halen. Per tampon kan er drie glazen wodka worden opgezogen. Ik hoop dat dit een rage is waar de lol weer snel vanaf is.

  Like

 11. Deze idioterie al gelezen ,,, kan niet zotter!Absurd!

  Like

 12. Geeft niet Edward mijn verhaal is onzin natuurlijk maar de feiten liegen niet. Net wat Mazza en murwari zeggen, ook met GHB.

  Like

 13. ’t Is me te koud om buiten te gaan vragen wat GHB is. Maar gezond klinkt het niet. Het verhaal doet ook de ronde dat je een negatieve ademanalyse hebt als moet blazen. Wat onzin is, want het is niet de alcohol die in maag zit die gemeten wordt, maar in je adem die uit je longen komt. Daar word het bloed immers van verse zuurstof voorzien. Derhalve lijkt het me niet mogelijk dat de analyse zero kan zijn. Idioten zijn het. Maar ik ben blij dat onze kinderen die apejaren voorbij zijn. Die zorg hebben we gelukkig niet meer. Desalniettemin is je verhaal uitmuntend. Er draaide een complete film voor mijn ogen. Inclusief de touwtjes.

  Like

 14. Nou ik ben al aardig achter, mijn help het wordt al gekker. Ik heb het even bekeken, maar het is dus inderdaad zo en de wereld wordt al gekker! Het is dubbel zo gevaarlijk als comazuipen en SLIMMEN ik zou het MAFFEREN noemen. Zijn ze nu helemaal van de pot gerukt met tampon en al? Waanzin ten top weten die idioten niet dat het zo gevaarlijk is, of willen ze het niet weten? Ik ben weer eens met stomheid geslagen en dat zegt heel wat.

  Like

 15. Weet je Henk, ze gebruiken nu GHB en dat is natuurlijk hartstikke fout, maar dit soort lui zijn meestal bang voor een prik bij een dokter, en dat begrijp ik dan weer niet.

  Like

 16. Toch heeft GHB niets met spuiten te maken Ann, je lost het gewoon op in een drankje.Of begrijp ik je nu verkeerd ?

  Like

 17. Het middel GHB is een verouderd narcosemiddel Henk, het wordt nu niet meer gebruikt en je kunt het ook gewoon oplossen in limonade, spuiten (gewoon een inenting o.i.d.) vinden de jongeren en ook vaak de ouderen heel erg eng en een narcose helemaal, dus nu doen ze het zo maar, hoe gek moet je zijn van te vaak een narcose kan je al behoorlijke bijverschijnselen krijgen, en als ze eerdaags niet meer kunnen slapen wat moet een arts ze dan nog geven? Ik bedoelde niet dat ze GHB inspoten hoor.

  Like

 18. Het is me helemaal duidelijk Ann

  Like

 19. Goh, ik ben even weg geweest maar zie dat ik wel heel ver weg ben geweest, dit is toch niet waar hè…..Ik vraag me wel eens af of dat soort jongelui uberhaubt een verantwoordelijkheids gevoel hebben. Iedereen zal wel eens wat proberen, ik ben ook niet gek, maar hoe haal je het in je hoofd om het in het openbaar te doen? Zo gaan er nog kinderen denken dat het normaal is…maar dat zal hun een rotzorg zijn. Ik ken genoeg kinderen die alles na doen wat ze op Youtupe zien, het staat erop dus het moet kunnen is hun gedachte…. Wat dat bertreft Henk, ’t is mooi geschreven en de foto is ook leuk maar wat mij betreft haal je straks het stukje (na de discussie) er weer af!

  Like

 20. NOGMAALS, MIJN BELEVENISSEN ZIJN VOLLEDIG FICTIEF Sandra.Het fenomeen heeft echter al in alle kranten gestaan omdat dit soort idiotigheid haar eerste slachtoffers al geeist heeft. verwijderen heeft dus weinig zin.

  Like

 21. …ik begrijp wel dat jou verhaal fictief is Henk, maar hoe meer aandacht hoe erger het wordt en er zijn lezers, en dan bedoel ik niet de mensen die hier reageren, die jou stukje lezen en het woord fictief niet eens kennen….

  Like

 22. Zoek maar even op het trefwoord ‘slimmen’ in Google Sandra, en je word doodgegooid met 86000 hits. Volgend jaar staat het woord gewoon in de dikke van dale.

  Like

 23. Leuk geschreven Henk! En laat het vooral staan alsjeblieft. Aandacht hiervoor is er toch al en zo zou je uiteindelijk elk onderwerp wel kunnen stilzwijgen. Van dat soort struisvogelpolitiek zien we helaas ook genoeg.Je kunt alleen maar hopen dat ze er iets van opsteken… en dan heb ik niet over die volgezogen tampon.Maar helaas moet er vaak iets vreselijks gebeuren voordat ze eens na gaan denken…. XSan

  Like

  °○°Alexandra
 24. Ik geloof je zo ook wel hoor, en ik begrijp ook dat de meningen hier over verschillen. Ik heb het niet over doodzwijgen maar over het goeie voorbeeld geven en dat is mijns inziens iets heel anders. Ik lig gelukkig niet wakker van het geen een ander doet, moet je helemaal zelf weten, maar ik heb net als jou graag dat er over iets wordt nagedacht en dat gebeurt hier in ieder geval wel.Groetjes

  Like

 25. Had er van gehoord Henk, niet te geloven. Kan het nog gekker? Je zou toch echt bang worden in deze wereld. De mensen staan toch echt op doordraaien.Je hebt wel een leuk verhaal erbij gemaakt.Fijn weekend gewenst.

  Like

 26. Uiteraard ben ik er ook nog even dieper in gedoken, maar er zijn genoeg ouderen die het doen, het is niet alleen de jeugd die maf is geworden, het is volgens mij prima dat er wat over geschreven wordt, laat iedereen maar lezen dat wij er in ieder geval vierkant tegen zijn en dat het een gevaar voor de gezondheid is.

  Like

 27. @Ann : Vind ik ook.@Ann & Henk : mijn wijsheden zijn van space gevallen er staan peren voor in de plaats

  Like

 28. leuk stukje , had er nog niet van gehoord,weer wat wijzer geworden dushet word wel steeds gekker ,zal het dus ook niet uitproberen.vraag me wel steeds vaker af wat het gaat worden in deze wereld !

  Like

 29. whaahahahah hoezo lol en hoezo lachen bij het lezen , en de waarheid mag gezegt worden zo is het en niet anders en soms vraag ik me af of er alleen maar heilige boontjes zijn ,mensen die nooit gerookt hebben een borreltje te veel op hebben of over een jointje of lsdtripje maar te zwijgen kom op de jeugd heeft altijd wel wat geexpirimenteerd en so what . alle rage’s gaan weer over ,soms snel en soms niet maar afijn er zijn zoveel middelen die rare dingen met je doen , gr en knuf pee

  Like

 30. Hahaaaa natuurlijk is het een zot verhaal maar dit grapje is wel weer overgewaaid vanuit het hypocriete Amerika, het land van normen & waarden. De eerste slachtoffers zijn al gevallen en er volgen er nog wel meer voordat het weer is overgewaaid. Jezelf dodelijk vergiftigen met een torenhoog alcoholpromilage is met deze methode een fluitje van een cent om van GHB nog maar niet te spreken. Dit is echt spelen met je leven.

  Like

 31. Sorry Petra van der Knijff, je hoeft helemaal geen heilig boontje te zijn en iedereen heeft wel eens te diep in het glaasje gekeken, ik rook en eigenlijk teveel, dat de jeugd een joint rookt is geen bezwaar, iets zwaarders voor een keertje vind ik totaal geen probleem, maar dit is dus levensgevaarlijk en er zijn al slachtoffers dus de jeugd en ook de ouderen die dit doen spelen met hun leven dat heeft m.i. niets met heilige boontjes te maken wat betreft mensen die dit absurd en heel erg gevaarlijk vinden.

  Like

 32. Hahahahahahahaha… is dit for real? Ongelooflijk dit…..

  Like

 33. Maar ik moet nog wel even kwijt dat je heel leuk kan schrijven…. ik had er nog helemaal niks over gehoord of gelezen… terwijl ik dagelijks met pubers werk….

  Like

 34. Natuurlijk geloofde ik je niet maar vond het een schitterend blog. Ik lag ff helemaal dubbel. Totdat ik maar eens ging googelen want je weet maar nooit en wat zie ik tot mijn stomme verbazing, bijna ontzetting? Dit::# Amsterdam – Het vaginaal of anaal inbrengen van een wodkatampon is in Amerika de nieuwe trend. Ook in Nederland lijkt deze manier van alcoholgebruik aan populariteit te winnen. Door de doordrenkte tampon in te brengen, wordt de alcohol direct in je bloed opgenomen en word je dus sneller dronken. Dat het fenomeen nog gevaarlijker is dan het zogenaamde ‘coma zuipen’ en het de geslachtsorganen kapot maakt, lijkt de pubers niet te deren. #Het kan toch iedere keer weer gekker, he? Jezusmina wat een gedoe, ik ben blij dat ik van de tampons af ben. Bezopen worden? Waarom? Een glaasje drinken is lekker en niets mis mee maar je kachelzat tot aan coma zuipen…… ik ben er te oud voor waarschijnlijk, is snap en geen jota van. Stelletje randdebielen.Vanavond neem ik er een! Jij ook? Proost dan maar!!! Toch had ik een grijns van oor tot oor bij het lezen van je verhaal. Niet slecht op de vroege maandagochtend ;-)))

  Like

 35. Sandra is nogal geshockeerd en dat is wel begrijpelijk want het is natuurlijk niet meer normaal. Maar ze heeft het over goed voorbeeld voor kinderen. Ik denk echter dat het juist de jongeren van ver onder de 20 zijn, die deze manier hebben uitgevonden om snel lazerus te worden. Ik denk dat als je wat ouder bent, je juist hier helemaal niet voor kiest. De comazuipertjes die in ziekenhuizen terechtkomen zijn ook kinderen van 12 tot 17 jaar. Ongelooflijk maar waar! En dan kom ik bij de ouders terecht. Niemand maakt mij wijs dat je niet merkt en ruikt bij een kind van 12 dat ie gezopen heeft. En wanneer wordt er dan gezopen door kinderen van 12, 13 jaar? Op de camping waar ze alleen naartoe mogen? ’s Nachts? Als ze in bed horen te liggen? Overdag? Als ze op school moeten zijn? Zijn ouders van tegenwoordig dan ook helemaal van god los? Heet zoiets nou ‘verloedering van de maatschappij’? Ik vind het zeer zorgwekkend Henk, maar je moet dit blog beslist niet weghalen! Onwetende ouders kunnen hier hun voordeel mee doen.

  Like

 36. Ik heb dit stukje echt met verbazing gelezen. Het moet toch niet gekker worden. Wat is er eigenlijk leuk aan dronken worden??

  Like

 37. Henk via de footo,nl site ben ik hier beland ,ja door je foto ,en ja ik ook zo nieuwsgierig !!wat een verhaal hahaha en ja zie je al gaan s,avonds met vrieden naar de kroeg Tasje onder de arm ,want waar laatje al die Tampons .Maar ja terug te komen op je verhaal ,en dit zonder gekheid …het is haast niet te geloven,en waar gaat het heen denk ik dan.Lag ook eerst dubbel van het lachen ,maar eingelijk is het zeer ernstig.Zouden die ouders van deze kinderen er dan niks tegen kunnen doen.Nou ja ,voeg dit toe aan je zeer leuke Blog groeten Willy

  Like

 38. God Henk ik zit hier met natte ogen haha. Wat een verhaal. Heerlijk 🙂 🙂 Ik zie dit naturlijk als en grote grap,gr.JenO , ik ben hier natuurlijk ook via je foto op Footo

  Like

 39. Dank u voor jullie reactie Jenny & Willy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.