Kamperpoort & Park   57 comments

Kamperpoort & Park

 

Wie liefhebber is van historische architektuur moet eens een kijkje in Kampen nemen. Kenmerkend voor dit stadje zijn bijvoorbeeld de enorme poorten. In de middeleeuwen had Kampen maar liefst zeven van deze poorten waar er nu nog drie van over zijn. Ze werden oorspronkelijk gebouwd als verdedigingspoorten. Één staat er aan de IJssel en de andere twee bieden toegang tot het stadspark. De foto hieronder is van de Broederpoort die ik vanuit het park gemaakt heb.

Het Kamper stadspark is een park dat ontworpen is in 1830 en is opgezet in Engelse Landschapsstijl en ligt buiten de vroegere stadsgrens, gemarkeerd door de Broederpoort en de Cellebroederpoort. Veel tijd had ik niet en ben er vluchtig doorheen gewandeld waarbij ik snel enkele foto’s gemaakt heb. De onderste foto in het park is vanuit de bloemen genomen waar je vanuit de bovenste foto in het park naartoe kijkt.

 

 

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

Geplaatst13 september 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

57 Reacties op “Kamperpoort & Park

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Volgens mij reed ik daar met de trein langs vanuit Groningen zou dat kunnen ;-)Maar de IJssel doet me dan weer zo verdwalen in mijn gedachte op de kaart van Holland ,,, nee daar kom ik vast niet langs grinnnn ,,, Henk help me even helluppppp ;-)zie foto rijdend vanuit de trein genomen ,,, mijn Groningermap http://cid-fcd13853a9c314e4.skydrive.live.com/self.aspx/Groningen%20stad%20en%20omgeving/my%20pictures%204611.jpgis dat um??? lijkt toch sprekend op die poort hierboven!Geweldig leuk filmpje !!!!DoeiiiiiiNoon

  Like

 2. Welke lokatie het is durf ik niet te zeggen Benona, maar het is geen kamperpoort. Topografie is trouwens ook niet mijn sterkste punt. Vandaar een Henkhenk in m’n Daffie hahahaa

  Like

 3. Leuk zo`n zwartwit filmpje van vroeger.Trouwens aan je foto`s te zien lijkt het me wel een leuke plek om te vertoeven.

  Like

 4. Hele mooie lokatie Henk, ben er een jaar terug ook geweest Kampen heeft zeker mooie plekjes en ook het kleinste huisje wat onbewoonbaar verklaart is Mooie foto’sGr Janny

  Like

 5. Ben niet zo zeer een architektuur liefhebber maar wel een mooie plaatjes liefhebber ;)Wel een beetje jammer van die lucht boven die poort, maar zoals je al schrijft had je wat weinig tijd en een lucht heb je niet voor het uitkiezen…..

  Like

 6. De lucht was inderdaad niet mooi. Toch ga ik er speciaal voor dat park nog een keertje naar toe. Het is dan wel niet echt natuur maar wel een prachtlokatie voor een paar sfeervolle foto’s. In dat geval hou ik rekening met de weersomstandigheden

  Like

 7. Ik heb er geen verstand van !!!!…. maar ik vindt oude kastelen en poorten toch altijd wel weer heel erg indrukwekkend en dus mooi om te zien !x,c.e

  Like

 8. heel mooi die bovenste foto ik hou wel van oude architectuur en vooral de details hoe veel tijd en geduld men had om iets moois te maken,tegen woordig is alles te duur en velen hebben het geduld niet meer,en ja het vakmanschap is ook al aardig verdwenen.jij maakt echt schitterende fotos,kunnen wij van alles blijven genieten ,je neemt ook fotos van alles wat ook erg leuk en het blijft interessant,van pellethout (waar ik overegens het banstel van gemaakt heb,tot ……ja alles.van mij mag je doorblijven gaan. groetjes.

  Like

 9. Yep, helemaal mijn ding Henk. Zou er nog veel van over zijn, of in oude glorie hersteld, van wat op de film is te zien? Zitten best wel juweeltjes bij. Ooit wel in Kampen geweest maar als kind had ik geen belangstelling voor op elkaar gestapelde stenen, wat in de volksmond ‘huizen en gebouwen heet.’ De onderste parkfoto is erg fraai maar dat witte figuur rechts, had je even moeten wegwerken :-(( of is het een standbeeld, want dan is het natuurlijk goed. Misschien toch maar weer eens naar Zwolle en Kampen gaan, is wel erg lang geleden inmiddels. Je maakt met je items toch wel iets los bij je lezers! Goed gedaan hoor, jochie!!!

  Like

 10. Ilona,een goede fotograaf had gewacht tot de fiester voorbij was……….grapje henk,maar wel een beetje waar.

  Like

 11. zorrie fietser.

  Like

 12. Hahaaa slordigheidje. Het is inderdaad een persoon die daar loopt, Één klik met een kloonstempeltje en dat is opgelost. Als ik dergelijke foto op een forum zou plaatsen had ik de persoon zeker weggehaald, temeer omdat dit in deze situatie heel eenvoudig is. Vindt het trouwens wel leuk dat er ook hier eens wat kritischer naar foto’s gekeken word en er mag best iets meer gezegd worden dan alleen maar ‘MOOIE FOTO’S’

  Like

 13. Ok dan zeggen we dat niet meer. Zou je dat lantaarnpaaltje ook niet wegklonen ? Grijns grijns, geintje. Zover ben ik geloof ik nog nooit noord geweest, de afsluitdijk was het verste. Terwijl Nederland zo mooi is !

  Like

 14. Ziet mooi uit die Kamperpoort, kende ik nog niet.Laatste foto is erg mooi, ook die fietser in de verte ha ha.Groetjes.

  Like

 15. Ik ben volgens mij nog nooit in Kampen geweest. De stadspoort is mooi, ik hou daar wel van. Misschien moeten we toch ook maar eens naar Kampen, en een wandelingetje in het park lijkt me ook niet verkeerd.Groetjes

  Like

 16. Ook ik ben dol op oude gebouwen en in Kampen ben ik wel eens geweest maar heb de poort gemist, is die poort scheef Henk of kwam dat omdat je er niet goed bij kon? De onderste foto vind ik het mooist, fietsertje dus even door laten rijden of eigenhandig verwijderen….grinnn….. Het filmpje is echt geweldig, ook het schrijven was toen wel heel anders "een toenmaligen beroemden architect".Met plezier hier weer even gekeken, liefs, Ann.

  Like

 17. Volgens mij is de toren hartstikke recht Ann, denk eerder dat m’n camera scheef stond hahahaaa. Maar je hebt wel gelijk, er zit vertekening in de foto. Het filmpje is inderdaad leuk en ik kan daar best nog een aantal lokaties in herkennen

  Like

 18. Kampen heeft wel veel monumenten, maar ik vind het een beetje rommelig. Als je vanaf Ijsselmuiden over de Ijssel naar Kampen, kijkt, staat er altijd wel weer een gebouw in de steigers. Dat verpest een beetje het plaatje. Ze hebben overigens wel wat mooie muurschilderingen van oude reclames, ik wou die altijd al een keer fotograferen, maar daar is het nog nooit van gekomen. Overigens jammer dat het zonnetje niet scheen, anders was de poort er nog fraaier uit gekomen. (denk ik)

  Like

 19. Dat weten we dan ook maar weer Henk, de Oldehove staat ook scheef dus het had best gekund!

  Like

 20. Het zou wat zijn om die us scheef te fotograferen Ann, waarmee hij recht komt te staan…………………….

  Like

 21. Dat is een goed idee, daar heeft Henk tenminste wat aan ;-))))

  Like

 22. Jawel hoor, straks hebben we een rechte toren van Pisa hahaaaaa

  Like

 23. Kampen is inderdaad mooi, van de architectuur zie ik hier niet zoveel, alleen de poort dan, maar die staat scheef, de onderste twee vind ik wel mooi, maar is natuur…. hihihihihihi… van Kampen had ik wel iets meer verwacht, Henkie…..

  Like

 24. Dan de Oldehove er ook maar scheef opnemen, staat die eindelijk ook eens recht….grinnn…..

  Like

 25. Volgens de overlevering is de architect van de Kamperpoort op de brandstapel aan zijn einde gekomen, als dit gebouw er vanaf het begin zo heeft uitgezien verbaasd mij dat niet. De tweede foto is echt heel mooi Henk!Groeten van Edward.

  Like

 26. even een vraagje aan Ann hoe neem je de achtergrond dan? want als je de toren scheef op de foto neemt is de achtergrond????????

  Like

 27. Als je de toren van Pisa recht zet vertel je er gewoon bij dat de toren op een helling is gebouwd……..gurijnzzzzzzzzzzzz

  Like

 28. Lukas, Henk heeft het goede antwoord gegeven, pracht gezicht een helling met bloemetjes.

  Like

 29. heeele leuk ,stelletje grapjassenplezier blijven maken hoor vind ik ook belangrijk in het leven ook al valt het soms niet mee.

  Like

 30. heb wel gehoort van scheve dingen rechtpraten,maar van rechte dingen scheve maken?????nieuw zeker,ben ik al te lang weg ?

  Like

 31. Als er helemaal niets meer te lachen valt ga ik naar het Walhalla Lukas, het leven is hard maar zonder humor redden we het niet. Overigens waren dit geen grappen, maar Henk en ik waren echt serieus! ☺

  Like

 32. @Edward: Ik hoop toch niet dat je voor het plaatsen van een scheve foto op de brandstapel terecht komt Edward. In dat geval kunnen we mooi naar dat Vikingfeestje van Ann. De fikkende Vikingen

  Like

 33. Lukas dat noemen we hier in dit kikkerlandje nog steeds de dingen krompraten.

  Like

 34. Dat zou nog eens leuk zijn, jullie gaan gewoon mee verkleed als ehhhh stoere Vikingen, Henk een schapenvacht mag ook hoor ;-)))

  Like

 35. sorry Ann ,kon even niet op het woord komen,neem me niet kwalijk hoor dat ik het verkeerd opgevat heb doe ik wel vaker en blijf ik ook doen,als we maar lol hebben tussendoor toch.

  Like

 36. Ann,….voor een Kilt zal het daar zeker wel te koud zijn he?

  Like

 37. Ann, is erg goed in het scheef maken van rechte dingen, Lukas,…..maar via krompraten weet ze het wel weer recht te trekken… hihihi…

  Like

 38. Lukas, hoe zou ik jou nu wat kwalijk nemen nee hoor we houden gewoon de lol erin!@ Edward de Schotten dragen hun kilt wel, ik denk dat het eind januari daar bitter koud is, dus ik ga verkleed als paaslam ;-)))

  Like

 39. Ik heb geen probleem met een kilt, als er maar wel een lange onderbroek onder mag

  Like

 40. dankjewel Agnes begrijp het volkomen hoor,en vanwege haar griepje zit ze denk ik aan de congac…ha.ha@henk,jij bent denk ik iets vatbaarder edward is namelijk iets meer behaard,kan dus beter de kou trotserenHA.hanet als de schotten hoor niets er onder aan trekken.

  Like

 41. Henk dan haal je de wereldomroep : eerste Schot met lange onderbroek gesignaleerd. Ik ga mee als paaslam om te fotograferen. Tjeemie, er zit iets in mijn hoofd. ’t Is terin geschoten.

  Like

 42. Dat zal het zijn, Lukas…..vandaar die onderbroeken-onder-een-kilt-lol…………Ben ik even blij dat ik zo’n ding niet aan hoef….

  Like

 43. Owww hellup iemand heeft Rita in ’t hoofd geschoten.

  Like

 44. een vikingnaainaald 5 keer snel luidop zeggen, na 3 keer klinkt het al als pure nonsens

  Like

 45. Is het ook, probeer eens snel achter elkaar :Jeukt jou jeukerige neus net als mijn jeukerige neus jeukt ?

  Like

 46. geen problemen mee, kreeg ik van een ex baas (die echt zeer vroom is) achter oma’s hutje hangen drie kroten op een klutje – kroten zijn bieten en op een klutje is op een hoopjeIk zou daarom die van jou niet durven uitproberen als test van het omroepsysteem.

  Like

 47. Hahaaa toch is mijn snelle spreuk heel geschikt maar niet met een paar glazen drank op

  Like

 48. bij nader toezien heb ik geen glazen drank nodig, wat zouden jeuzen zijn ????

  Like

 49. Hahaaaaaaa no comment

  Like

 50. Die Rita toch, ze denkt dat wij niet weten wat kroot en klutje is hahaha, wij kroten en klutten heel wat af hoor, niets Belz is ons vreemd 😉

  Like

 51. Rare krotenkoker (bietenkoker) die Rita

  Like

 52. krotenkoker das echt west vlaams ! is heel plat west vlaams van bachten de kupe. Dat Vlaams is meeverhuisd met de rijke Bruggelingen, Gentenaren en Antwerpenaren toen ze massaal naar het noorden vluchten….

  Like

 53. Waarschijnlijk heb ik dat woord dan uit een vlaamse schrijver gelezen

  Like

 54. Henk kijk hier us, kwaestie van combineren…………http://duena.telenet.be/ALT_toetsen_lijst.htm

  Like

 55. Ha leuk, is dezelfde lijst als Rita me stuurde.Maar deze kan zo bij m’n favorieten en kan ik snel opzoeken

  Like

 56. Zelf heb ik um gewoon geprint…………………………..

  Like

 57. Ha, deze lijst had ik nog niet meteen even in Word geplakt en opgeslagen, altijd makkelijk en deze is echt duidelijk! Bedankt Sjerrie, ik print ze ook uit hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: