De lege ruif   27 comments

De lege ruif.

Dit zijn de eerste foto’s die ik vanmorgen maakte rond kwart voor acht. Koud en mistbanken maar net voordat de zon opkomt is het licht vaak op z’n zachtst. De lege ruif stond trouwens in een lege wei, denk dus niet dat ie vandaag nog gevuld wordt.

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

1

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

2

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Geplaatst18 oktober 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

27 Reacties op “De lege ruif

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Tja wat kan ik zeggen : weer schitterend !

  Like

 2. Mooie sfeervolle foto’s Henk, maar de ruif zal wel leeg blijven de paarden staan op stal!

  Like

 3. Hoezo Ann ? zijn paarden niet winterhard ? Heb er vandaag nog heel wat buiten gezien

  Like

 4. Spruiten zijn winterhard, paarden niet. Maar is toch wel erg vroeg om ze al op stal te zetten, hier vriest het nog niet en droogt de was nog buiten. En het vee nog buiten.

  Like

 5. Denk dat het niet veel scheelde vanmorgen. Wat was het weer oooooooontzettend koud.

  Like

 6. Om kwart over acht lag ik nog in mijn nest maar gelukkig zijn er mensen zoals jij die in alle vroegte prachtige foto`s gaan maken.Toppie.

  Like

 7. Ik moest mezelf vanmorgen ook echt het bed uitschoppen Ingeborg. Kom slaap tekort maar wat is dat mooi, fotograferen op de vroege morgen

  Like

 8. ik zie wel koeien op de achtergrond….ben benieuwd naar de rest!

  Like

 9. Klopt Sandra, maar die staan in een ander weiland

  Like

 10. Zie je nu wel,ik had gelijk! Toen ik vanmorgen lekker in mijn mandje lag dacht ik, Edje draai je nog maar een keertje om hoor,Henk gaat wel foto’s maken daar hoef jij niet vroeg voor op te staan…hahaha! Ik heb er eigenlijk nooit op gelet of Paarden in de winter wel of niet buiten staan, maar dit is duidelijk. De foto’s zijn mooi met prachtig licht,je moet er wel oog voor hebben,menig ander zou er zo aan voorbij lopen.Groeten van Edward.

  Like

 11. Edwardje, je zou het toch echt een keertje moeten doen. Een nevelige zonsopgang geeft zo’n prachtig licht dat je je slaap zo bent vergeten als je de eerste opnames gemaakt hebt

  Like

 12. sorry, ik ben gek aan ’t worden van die thriller, thril al mee want kan er niet tegen, zijn 2 blogs. Sorry

  Like

 13. Hahaa zou ’t toch maar even rustig aan doen Rita

  Like

 14. wat een heerlijke rust straalt hier van af was er wel vroeg af maar moest om 6 uur beginnen met werken toen wasalles nog hartstikke donker toen ik om hals 6 de deur uit ging ga toch maar weer eens op pad als ik dit zie moooooooooi

  Like

 15. Je bent niet voor niks opgestaan, het leverd weer fraaie foto’s op. Persoonlijk vind ik de eerste het mooist. De 2e is ook mooi, maar leidt een beetje af van het hoofdonderwerp.

  Like

 16. oh wat is dat al een koud plaatje. Het is hier schijnbaar kouder geweest dan in Engeland.

  Like

 17. Prachtig die ochtendnevel he. Overigens staan hier de paarden ook nog buiten hoor. De sjieke, van de manege, met dekjes en die in de wei bij het bos, waar Diesel en ik elke dag wel een keer langs lopen, gewoon in z’n blote velletje. Maar als het bijv. hard regent of het wordt hem anderszins te gek, dan kan hij gewoon zelf de stal (er staat een soort grote schuur achter in het weiland met wat bomen eromheen) in lopen. De deur staat tot nu toe altijd open. Na aanvankelijk wat angstig te zijn geweest – zo’n paard is ook wel errug groot als je een pupje bent – is Diesel ondertussen dikke maatjes met hem. Ze staan af en toe gewoon neus aan neus.

  Like

 18. ja mooi gezicht en daar ontwaak je wel van hoor, mooie tijden nou buiten in de vroegte. Doe je dit nou voordat je naar je werk gaat?

  Like

  °○°Alexandra
 19. Het was op zondagmorgen San, en dan werken we niet op Staphorst.Inderdaad groot verschil Bea, ook ik heb heilig ontzag voor paarden, en ben toch echt de kleinste niet. Leuk dat twee totaal verschillende dieren elkaar zo kunnen vinden.

  Like

 20. Heerlijk een vroege stille zondagochtend zo zie maar wat je tegenkomt.

  Like

 21. ahja, niet opgelet…… solly..Maar dacht dat jij niet zo’n vroege vogel was op je vrije dagen, vandaar.

  Like

  °○°Alexandra
 22. Ben ik ook niet San, maar het is wel het mooiste moment van de dag. ‘S middags nog weer op fotosafari geweest en verscheidene kilometertjes gelopen met uitrusting, dan ben je wel versleten maar ook errug tevreden

  Like

 23. Is ook erg mooi, ik zie het als ik opsta voor werk, zo rond half 7 is het nu praktisch donker, maar op vrije dagen vind ik het toch maar lastig om dat warme nest uit te komen. Elke werkdag denk ik ’s morgens, neem die camera toch eens mee maar dan heb je toch geen rust, is het te druk voor.Toevallig moet ik hem morgen wel meenemen naar het werk, voor mediafoto’s. Best een uitdaging. Komt een sterrenkokkin uit Oostenrijk naar ons bedrijfje om wat inspiratie op te doen. Ik mag foto’s maken voor de website, joepie! Nog nooit gedaan dus ga m’n stinkende best doen.Maar misschien dat ik ook de kans krijg om de zonsopkomst weer eens vast te leggen.

  Like

  °○°Alexandra
 24. Als de weersomstandigheden meezitten en er ook nevelslierten zijn zou ik het zeker een keertje doen San. Vooral in de omgeving van water kan het prachtige beelden opleveren.Een echte foto opdracht dus. Ben je niet zenuwachtig ?

  Like

 25. Ja idd, met water is het nog mooier maar dan moet ik toch richting Maastricht of Eijsden want hier in de buurt zie je het niet veel.Zenuwachtig? Beetje wel jah.

  Like

  °○°Alexandra
 26. Goh Henk, deze foto’s zouden wel bij mij achter genomen kunnen zijn….Heel herkenbaar beeld…..Agnès

  Like

 27. Voor de zondagochtend is het nog veel te vroeg om te eten Henkie! maar wat een plaatjes….weer zo mooi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: