Als de avond valt   31 comments

Als de avond valt.

Deze opname heb ik vorige week gemaak in het natuurgebied “Takkenhoogte Meeuwenveen” bij Balkbrug, een half uurtje voor donker.

Deze foto kan je groter bekijken door erop te klikken en F11 drukken.

 

2009-10-18 Takkenhoogte 01

Geplaatst25 oktober 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

31 Reacties op “Als de avond valt

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. en dan nu nog een paar nachtvorstjes!!!!!!!!!

  Like

 2. Dat zou me wel een sfeertje maken met rijp op de bomen

  Like

 3. zeker weten,met ook nog wat schaatsers en een volle maan.

  Like

 4. Hahaaa maak me gek…………

  Like

 5. dat was je toch al,HI.HI

  Like

 6. half uurtje voor het donker…half uurtje voor het licht….ja dan krijg je mooie plaatjes. Super!

  Like

 7. en dan je camera op het ijs zetten ,ietsje omhoog gericht ….en ja dan ???????????als je nu niet nog gekker word weet ik het niet meer…grijns lach ha ha veel pret hier.

  Like

 8. of misschien een paar zwanenen vanaf de voorkant gezien ,Hi,hi ?

  Like

 9. Het zijn prima suggesties Lukas, ik sla ze dan ook zeker op op m’n harde schijfje.

  Like

 10. ik heb hem ook even bekeken in het groot,zie dan een paar mensen aan de andere kant,is daar een fietspad ?of zie ik het niet goed?

  Like

 11. Er loopt daar wel een pad maar wat je ziet zijn de witte stammen van berkebomen die net ietsje oplichen Lukas

  Like

 12. dank voor de uitleg,zo zie je maar dat je niet alles goed zie op een foto,het lijken mij net mensen.ik weet dat jij echt serieus bent met fotograveren,maar soms een foto met iets fantasie bekijken is ook leuk,maar deze keer bedoelde ik het serieus.

  Like

 13. Een fotografisch oog heb je als je dingen ziet in onderwerpen waar anderen aan voorbijlopen Lukas. Daarbij mag je best je fantasie gebruiken, toch ?

  Like

 14. Erg mooi met die weerspiegeling in het water.

  Like

 15. dat denk ik ook ja,een beetje fantasie is volgens mij onmisbaar in vele opzichten maar dat neemt niet weg dat ik ook wel geintereseerd ben in het werkelijke,en dan mijn vraag ook stel.ben het ook met je eerste regel helemaal eens ,alleen niet iedereen heeft deze interese,dat is ook wel weer leuk voor een ander soort reactie,voor ieder wat wils dus,dat is het voordeel van vrije meningsuiting ,wat gelukkig nog een beetje kan.

  Like

 16. Een prachtige en sfeervolle foto Henk, en die figuren zijn geen mensen maar dolende geesten als we dan toch met fantasie beginnen dan meteen goed! Doe ze volgende keer de groeten van me Henk.

  Like

 17. Zonder greintje fantasie is de mens een doods wezen Lukas, ik heb een beetje veel fantasie maar ik heb er geen last van en mensen die mij echt kennen weten wel hoe ik ben.

  Like

 18. houden zo hoor Ann,je weet wat er in mijn tekst staat; leven en laten leven, er is natuurlijk wel verschil in het beoordelen van een foto (met of zonder fantasie)en fantasie in het algemeen.

  Like

 19. In de schemering kun je steeds mooie plaatjes schieten. En fantasie kan toch wel eens heerlijk zijn.

  Like

 20. Mooie foto. De stilte straalt er vanaf. Zo zie je maar dat je helemaal niet ver van huis hoeft om zulke mooie natuur tegen te komen.

  Like

 21. Ik zag je vanmiddag fietsen en dacht bij mezelf, wat voor mooie foto’s heeft Henk nu weer in zijn tassie zitten.

  Like

 22. Sorrie Jan maar dat waren m’n sportkleren..

  Like

 23. @Ann: nu je het toch over dolende geesten hebt http://www.mysteriesvanhetreestdal.nl/verhalen/mythologie/spookmeerHier wil ik binnenkort ook nog eens kijken

  Like

 24. Volgens mij moet je langzamerhand totaal uitgeput zijn Henk, je komt straks slaap te kort hoor! Maar ook dit is weer een bijzonder mooie opname,en dat maakt alle onrberingen weer een beetje goed toch?

  Like

 25. Foto’s weer toppie, maar heb ben open mond de mysteries van het reesdal gelezen…… Het is potdorie een kruising van vlaams, limburgs en jullie dialect. Wat logisch is. De witte wuuven komen ook in heel Nederland en vlaanderen voor… Lage Landen…… Neerlands Bloed. Of Marieke Marieke, Vlaamse luchten….. Beiden heel erg goed.

  Like

 26. Hij is mooi…heel mooi!

  Like

 27. een hele mooie opname ,en lust om naat te kijken .

  Like

 28. heel mooi henk lukt je dit nu in een keer of maak je er ook een stel van en haal jede mooiste er uit want hij is echt een plaatje

  Like

 29. Henk, wat een geweldige site, meteen bij mijn favorieten gezet om het allemaal te lezen, heerlijk die verhalen in streekdialect, wie weet wat je daar allemaal nog zult beleven ehhhh het is bijna Halloween dus uitkijken hoor! ;-)))

  Like

 30. @Ann: Ben ook erg benieuwd naar wat ik daar kan meemaken, zal die witte wieven eens flink op de plaat zetten. Moet je me niet uitlachen als het toch mistbanken blijken te zijn ☺ ☺ ☺@Els: voor deze compositie heb ik drie foto’s gemaakt waarbij deze belichting het mooist uitkwam.@Rita: Je maakt hier nog wel wat mee hé. Als het hier ineens een pposje stil is hebben de witte wijven mee te grazen genomen ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

  Like

 31. Hallo henk, jee wat een mooie plaat, kwaliteitje hoor! (mooi als vergroting aan de muur! -)groetjes, Lourens

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: