Abstracte Herfst   49 comments

Abstracte Herfst.

><><><><><><><

 

2009-10-25 Herfst Abstract 01

 

 

><><><><><><><><><><><><><><

 

 

2009-10-25 Herfst Abstract 02

 

 

><><><><><><><

Geplaatst26 oktober 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

49 Reacties op “Abstracte Herfst

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. WOW, in twee foto’s de herfst gevangen Henk, de bovenste is bijzonder mooi en geeft de kleur van de herfst prachtig weer en de onderste foto eigenlijk het verval van de zomer, het zal best nog wel veel werk zijn geweest met instellen van je camera enz., maar wat is het mooi om te zien twee eenvoudige herfstboden.

  Like

 2. Ben ongeveer een uurtje bezig geweest voordat ik de het juiste licht had Ann. Het instellen van de camera valt mee

  Like

 3. Nou ja, toch nog een uur bezig geweest, maar het resultaat is er dan ook na deze twee foto’s zeggen meer dan menig herfsttafereel.

  Like

 4. Weer posters waard. Wauw.

  Like

 5. Dat zou mooi zijn Murwari van die bovenste zou ik heel graag een poster in de kamer ophangen of een heel grote foto in een simpele lijst.

  Like

 6. Ben altijd onder de indruk van jou fotografie en wat jij daarvoor allemaal voor over hebt .Ik zou het blad gewoon zo ff op de foto zetten haha.Maar jij jij maakt er tijd voor .Prachtige opname,s Henk .

  Like

 7. Mooi, heel mooi!

  Like

 8. Henk, geef mij maar je andere foto’s, beetje steriel… de bovenste is wel mooi van kleur… maar nee dit is voor mij niet persé herfst….mis de context….à+ Agnès

  Like

 9. De bladeren staan er strak op Henk, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de achtergrondkleur van mn de bovenste niet echt sprankelend vind, beetje groenig….maar das natuurlijk heel persoonlijk.

  Like

 10. Mooie strakke foto’s.

  Like

 11. Dit is de herfts uit een heel ander oogpunt benaderd dan de standaard plaatjes Henk, de bovenste opname is mooi strak met prachtige kleuren. Ik denk daar een mooie lijst bij,en dan mag hij bij mij aan de muur hangen hoor!Groeten van Edward.

  Like

 12. en ik denk dat je de titel van dit logje niet beter in beeld kan brengen!heel mooi Henk!

  Like

 13. Abstract is in mijn ogen heel iets anders….Je doet dan iets met de natuur op een heel andere manier…Dit is erg statisch en steriel….Een glazen vaas waar het licht doorheen speelt had misschien wel heel mooi kunnen zijn…

  Like

 14. @Edward… even voor de goeie orde… Henk heeft nooit "standaard plaatjes" gemaakt van de herfst integendeel…. in het algemeen zijn zijn foto’s verre van dat….(standaard)…

  Like

 15. lijkt wel of ze nu al achterglas zitten de onderste prachtig

  Like

 16. @Agnes: Abstractie is een ruim begrip Agnes. Als je een onderwerp uit z’n natuurlijke omgeving haalt en dat plaatst in een diffuse omgeving ben je in mijn ogen abstract bezig. Mocht dit onderwerp niets te maken hebben met abstractie dan dekt de titel van dit item de lading niet maar verandert niets aan de foto’s.

  Like

 17. Hele mooie foto’s, ik vind het wel wat hebben een tak met bladeren of alleen een blad op een lichte achtergrond.

  Like

 18. Ahem Agnes, verkeerd lezen is ook een vak, Edward zegt n.l. dat deze foto’s heel anders zijn dan de standaard herfstfoto’s, en hij heeft het dan niet over de foto’s van Henk, ook maar even voor de goede orde. En als ik dan toch bezig ben, abstracte kunst is een kunstvorm die men, kort samengevat, zou kunnen omschrijven als ‘de kunst van het weglaten’. Zoals een takje en een blad zonder de hele boom. Sorry Henk, moest het even kwijt.

  Like

 19. Ik sluit me aan bij Ann dan hoef ik verder niets te zeggen. Ik vind de foto’s erg mooi. Juist de eenvoud van een enkel blad in herfstkleuren geeft zo prachtig de sfeer weer. Mooi gedaan Henk. Niet alleen prachtig gefotografeerd maar het is ook goed bedacht. Denken vanuit het ‘minder is meer’ principe.

  Like

 20. Hé Henk, ga je een digitaal Herbarium aanleggen? Ook een idee. Ha. Je hebt ze mooi op de plaat gezet in ieder geval.xsjerrie

  Like

 21. In abstracte kunst wordt niet geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven en worden er geen zaken uit de reële wereld afgebeeld. Er wordt gewerkt met vormen en kleuren, ritmes en contrasten…. Technisch gezien zijn de foto’s mooi gemaakt..maar zijn niet abstract….

  Like

 22. of de titel correct is of niet laat ik in het midden,ik weet het niet,maar de fotos zijn mooi,goede van kleur,goede bladfulling van het fotopapier.

  Like

 23. tja ik huppel mee met de rest dat is duidelijk mooi mooi mooi man noem het zoals je wilt maar verander niks aan de foto’s gr en knuf pee

  Like

 24. Is weer eens heel wat anders dan de prachtige herfstlandschappen. Maar is beslist niet minder mooi.Groetjes.

  Like

 25. Agnès, als je het over schilderkunst hebt krijg je gelijk, maar het gaat hier om abstracte fotografie en dan ligt het heel anders, klik op de link en dan zie je een abstracte foto maar daar kan ik toch echt heel goed op zien wat het is en dat zijn toch echt reële beelden.http://www.jhverbeelding.nl/img_abstract/fleur.jpg

  Like

 26. Jammer dat er blijkbaar mensen zijn,die niet de moeite nemen (of dat kunnen) om goed te lezen.

  Like

 27. jeeh wat een discussie heb ik gemist, ben er niet rouwig om hoor , dat ik je foto’s heb gemist vind ik een ander verhaal . je hebt weer een hele opstelling gebruikt zo te zien of juist neit te zien kan ik beter zeggen. dit is zeker niet de makkelijkste manier van fotograferen. De bovenste vind ik heel mooi vooral omdat bladeren zo mooi de diepte aangeven, er zit leven in zeg maar. de onderste lijkt daarentegen plat inderdaad alsof hij tussen twee glasplaten ligt.

  Like

 28. Ik ben het met Mazza eens… het is een opstelling… en zoals ik al eerder zei de bovenste is mooi… maar de onderste daar heb ik niet zoveel mee… ik hou meer van de natuur in zijn oorspronkelijke vorm… smaken verschillen…. ik hou meer van je andere foto’s…. waarin het lijkt alsof je wordt opgezogen….en die kan ik niet groot genoeg zien….

  Like

 29. @Ann.. ik heb even op die link geklinkt, maar die foto vind ik helemaal niet mooi, hoe dan ook… reeel niet maar ook niet abstract…Het is namelijk niet abstract…

  Like

 30. Erik Ossewaarde heeft een paar mooie abstracte foto’s op zijn site staan.http://www.erikossewaarde.nl/abstract.htmEven googelen en je breekt je nek over de abstracte foto’s.

  Like

 31. Bedankt voor het linkje Charlotte@Agnes: zijn dit abstracte foto’s ?

  Like

 32. Definitie abstracte kunst. WikipediaDe gezaghebbende Vlaams-Franse essayist-kunstenaar Michel Seuphor (pseudoniem voor Fernand Berckelaers) definieert abstracte kunst als volgt: "Alle kunst die terecht slechts vanuit een gezichtspunt van de harmonie, de compositie, de ordening – dan wel de disharmonie, de decompositie, de willekeurige wanorde – moet worden beoordeeld, is abstract. Hierbij nemen kleur, vormstructuren en lijnen de plaats in van het figuratieve object, zowel in de schilderkunst als in de beeldhouwkunst".

  Like

 33. Als de foto’s van Erik Ossewaarde abstract zijn, zijn die van Henk het ook en heeft hij gelijk dat hij ze zo noemt. Ik vind dit trouwens een oeverloos gezanik. Met kunst is het altijd zo dat iedereen er iets in ziet maar de meningen zijn vaak uitlopend. Who cares? Je vind het mooi of niet. Maar als iemand persé gelijk wil hebben, blijft de discussie doorgaan tot Sint Juttemis. De foto’s zijn prachtig abstract Henk! Toedeloe!

  Like

 34. Allemaal Abracadabrablablabla ,,, ik vind er gewoon niets an, mag dat ook? Adios Amigo

  Like

 35. Hahahahahahahaha, nou er is in ieder geval 1 iemand die recht voor haar raap durft te zeggen dat ze er niets aan vindt….bij mij kwam het op hetzelfde neer, ik citeer mezelf helemaal aan het begin van deze discussie: "Henk, geef mij maar je andere foto’s, beetje steriel… de bovenste is wel mooi van kleur… maar nee dit is voor mij niet persé herfst….mis de context….à+ Agnès", maar ik bedoelde hetzelfde als Benona….Abstracte kunst kan ik soms wel waarderen, ook niet altijd en in fotografie ligt dat nog weer anders….een foto moet voor mij een bepaalde emotie oproepen…ook als ie realistisch is…..ciao…..

  Like

 36. LOL !

  Like

 37. @Agnes: Vanavond maak ik een logje dat gegarandeert emoties oproept. U vraagt, wij draaien……..hahaaaaa

  Like

 38. Wat 2 bladeren kunnen uitlokken LOL. De bovenste is schitterend en daar blijf ik bij

  Like

 39. grinnik

  Like

  °○°Alexandra
 40. Henkie, vanavond? je maakt het wel spannend hoor, van teveel emoties moet ik huilen hoor….hihi

  Like

 41. Koop maar vast een grote rol keukenpapier en een zakje fishermans friends Liesje

  Like

 42. Het maakt mij allemaal geen steek uit ik vind de bovenste foto prachtig en de onderste ook, de bovenste is voor mij HERFST en de onderste VERVAL en verval is in dit geval een abstracte uitdrukking, ook LOL!

  Like

 43. Ik zal wel een groot pak tempo zakdoekjes klaar leggen, keukenrol is veel te hard. :-)) Ben wel heel benieuwd….

  Like

 44. Nou Henk, zit vol verwachting te wachten of ik het droog ga houden. Ben nu wel nieuwsgierig.

  Like

  °○°Alexandra
 45. @ann : de tweede foto is verval, abstract verval, maar die wil ik niet in huis, hebben teveel muizen aan gevreten. Nr 1 wel. Moet ook huilen, heb je het snoepje al gezien waar ik vandaag een beetje mee gezeuld heb. Hij is levensecht groot. Maar niet abstract. Integendeel ik heb een hele middag aan je gedacht. Keukenrol staat naast me Henk. Zakdoeken zijn op en voor boodschappen moeten we 10 km rijden dit weekend.

  Like

 46. Murwari, het snoepje heb ik nog niet gezien want UPC liet ons weer in de steek het is om horendol van te worden ;-((( Ik ben dus maar met mijn eigen snoepje aan de wandel geweest, niet huilen hoor meisz het komt allemaal wel weer goed! En ehhhh als je mijn leeftijd hebt leer je omgaan met abstract verval, je hoeft er alleen maar voor in de spiegel te kijken ;-)))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: