Vertakking   33 comments

Vertakking.

Foto’s groter te bekijken met F11 & aanklikken.

De foto’s die ik hier upload maak ik zoals gewoonlijk op het gewenste aantal pixels en bestandsgrootte met Paint Shop Pro. Bij het verkleinen van foto’s verlies je altijd iets aan scherpte zodat ik de foto’s naverscherp voordat ze opgeslagen worden.

Deze foto’s zijn op maat gemaakt met BD sizer.

Met een programmaatje als  BD sizer kan je je foto’s naar het gewenste aantal pixels omzetten en vooraf de gewenste bestandsgrootte kiezen in kb’s. In een preview venster kan je dan de gewenste scherpte instellen zonder dat de foto het gewenste aantal kb’s overschrijdt en zie je meteen het resultaat. Je kan het best de resize methode instellen op “Lanczos” en 10% naverscherpen is meestal voldoende. BD sizer is bijvoorbeeld erg makkelijk wanneer je foto’s via internet opstuurt naar een afdrukcentrale.

Het programmaatje is GRATIS te downloaden.

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Uiteindelijk leiden alle wegen naar één punt

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

1

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Vanuit het donkere bos

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

2

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Geplaatst19 november 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

33 Reacties op “Vertakking

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. wauw henkie dat zijn weeer heele mooie platen om te zien en jip aan alle wegen komen een eind maar uh die van ons nog effe niet hoor hihihi gr en knuf pee

  Like

 2. Weer super ! Is je resizer zoiets als Arles ? Ze zijn toch nog behoorlijk groot. Ik verlies veel te veel scherpte, ik verklein ze en run de optimizer in PSP. Of resize met Arles maar dan worden ze klein ca 100 Kb per foto. Ik plaats eigenlijk nooit meer dan 300 kb, maakt space traag. De bovenste vind ik mooist, maar de onderste mag er ook zijn.

  Like

 3. Ik ken geen Arles maar ik zie dat het ook een resize tool is. Mijn foto verklein ik voordat ik ze upload naar een fotoforum.Vooral dit soort foto’s zijn erg gedetailleerd en op ware grootte zijn ze maar zo 13 mb groot. Op http://www.footo.nl mag je foto niet groter zijn dan 900 pixels op de langste zijde en niet meer dan 400 kb. Als ik foto’s op maat maak met paintshop pro raak ik veel scherpte kwijt en als ik dit soort foto’s daarna verscherp wordt de bestandsgrootte weer veel te groot. Het resultaat met BD sizer is echter verbluffend, je kan daarmee de bestanden veel kleiner maken in omvang en toch blijven ze echt scherp.

  Like

 4. Nog even dit Rita, deze foto’s zijn op de langste zijde 1100 pixels en 570 kb groot. Dit formaat krijg je pas te zien als je op F11 drukt en aanklikt. Heb niet de indruk dat het m’n space langzamer maakt

  Like

 5. Ga ik downloaden en mee spelen. Perfecte tip !

  Like

 6. Wat een diepte in je foto’s Henk, schitterend!!

  Like

 7. Ik zie alleen maar kruisjes….hoe kan dat nou?

  Like

 8. Een prachtig gezicht het bos op jouw foto’s Henk, het is hieronder al gezegd maar ik vind ook dat er bijzonder mooi veel diepte in zit, je kunt er een heel eind in weglopen.

  Like

 9. Het creëren van diepte in een boslandschap is behoorlijk lastig. Ook jammer dat ik niet echt die sprookjesbossen zoals je ze wel ziet met massieve oude bomen, heuveltjes, beekjes en watervalletjes in de buurt heb maar de groothoeklens tovert al snel met dieptewerking. Ben erg blij met dat ding@ Annelies: misschien later nog eens proberen ? De anderen hebben er geen last van en kunnen de foto’s gewoon bekijken..

  Like

 10. Die bovenste is helemaal te gek.. wat een leuke info over het resizen met behoud van scherpte…. leuk…Agnès

  Like

 11. Door de scherptediepte in deze foto’s worden je ogen vanzelf naar de achtergrond geleid Henk, bij de bovenste opname is het effect naar mijn mening het sterkst. Een groothoek is een fijne lens, ik ben ook erg in mijn nopjes met de 12-24mm.Groeten van Edward.

  Like

 12. Het is een end lopen door je foto’s Henk…

  Like

 13. Valt in werkelijkheid best mee Gerd. De groothoek duwt het scenario als het ware van zich af.

  Like

 14. Fraai! Ik dacht altijd dat een groothoek vooral te gebruiken was voor gebouwen. Maar ziehier. Het is iets anders dan een telelens hè? Ik ben er nog niet over uit wat ik mezelf kado ga geven met de kerst. Zoom…….tele…………..groothoek……………pffffffffffffftHeb nog niks in mijn schoentje?

  Like

 15. Is absoluut niet waar sjerrie. Groothoek is uitermate geschikt voor landschap. Het mooist met een onderwerp op de voorgrond van waaruit je de foto inkijkt. Problematisch is vaak wel het grote contrastverschil dat je soms krijgt door de grote kijkhoek waardoor een lucht soms te licht wordt en uitgebeten raakt terwij de schaduwen helemaal dichtlopen. Ik heb echt gemerkt dat het niet makkelijk werkt met zo’n lens. Ik weet niet of er in je omgeving een echt goede fotozaak is maar bij de betere fotozaak kan je een lens bijvoorbeeld een weekendje huren en kan je eens op je gemak zo’n lens uitproberen. Nooit zomaar iets kopen als je niet weet of het bevalt

  Like

 16. Ik kijk wel uit, ik koop niet zomaar iets. Thnx voor de tip. Misschien gewoon eerst maar een tele………………. Neig wel tot het andere uiterste, zie je…………… macro en dan………

  Like

 17. Als je alleen in het bezit bent van een macrolens lijkt me een standaard zoomlens een logisch vervolg sjerrie, ongeveer 18/80 mm. Vanaf zo’n 80mm kan je dan verder naar tele en heb je met twee lenzen een heel groot bereik. Maar ja, dat glaswerk is inderdaad niet goedkoop maar als je zuinig bent en er voorzichtig mee omspringt (niet zoals ik dus) kan je vele jaren plezier hebben van een lens

  Like

 18. Dank u Piet, ik kan er eentje zonder stabilisatie nemen, want die heb ik in de body, of eentje met, en dan die in de body uitschakelen. Maar maakt nogal verschil in prijs, haaaaaa, Gooi maar in mijn schoentjem dat staat al dááááágen………………..

  Like

 19. Ik heb er trouwens een 18-70 lens bij……………….

  Like

 20. Dan kan je vanaf 70mm mooi verder werken naar tele. Denk dat daar keuze genoeg voor is.

  Like

 21. je hebt weer mooie en vooral diepe fotos gemaakt.de takken op de eerste foto heb je ook netjes neergelegt haha,

  Like

 22. Hahaaa jawel en de boompjes heb ik tien jaar geleden ook geplant.U bent mij er eentje LukasEerst maar eens naar bed Goodnight

  Like

 23. nu moet ik oppassen ; ze gaan U tegen me zeggen ha ha ik heb nog een avond maar de rust hoor.

  Like

 24. me too, trusten ☻☻

  Like

 25. Dag Piet, was u een roe aan het zoeken om ons mutskes mee te meppen voordat ge ons af gaat voeren in uwen zak? Zijn wel dikke twijgen…. zitvlees is wel handig dan als absorptie.Lukas begrijpt er nu echt geen hout meer van.

  Like

  °○°Alexandra
 26. Mwahaaaa Luks begrijpt er sowieso niks van, heeft waarschijnlijk al achter de "presidentjes" gezeten.

  Like

 27. san, gij spreekt goed Vlaams. Zijn grote roedes hoor om ons arme mutskes mee te meppen

  Like

 28. Jaaaaaaa je moet er aar oog voor hebben om het vast te leggen,mooi gedaan Henk

  Like

 29. Er was gisteren iets met de verbinding….maar kom nu als nog kijken. Had eigenlijk gehoopt iets vrolijks te zien….maar bomen zijn altijd voor mij wat somber. Fijn weekend!

  Like

 30. Ik vind vooral de 2e foto erg bijzonder, ik wet niet hoe ik het moet omschrijven, maar het is net alsof je over de grond heen zweeft.

  Like

 31. Ziet er goed uit Henk kom altijd graag even kijken en vind altijd wel wat informatie die ik kan gebruiken.

  Like

 32. ops ging wat mis heb j fotos bewondert henk echt mooi je heb echt een oog van een fotos graaf

  Like

 33. kwam nog even kijken of er een leuke reactie geplaatst was,en jawel hooren ik begrijp het ook nog leuk toch een beetje lol en pret op internet.@ alexandra,schrijf voortaan in het chinees ,dat begrijp ik niet maar denk erom ik heb hier chinese kennissen die het zo voor me vertalen hoor.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: