Brandhout   47 comments

Brandhout

Foto’s zijn groot te bekijken met F11 & aanklikken.

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

Bij mij thuis brand de kachel

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

1

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

2

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

3

 

 

><><><><><><><><><><><><><><<><><><><><><><><><><><><><><

 

 
 

Geplaatst20 november 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

47 Reacties op “Brandhout

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Alweer BOMEN???? whaahhhh. Wel gezellie zo’n openhaardje met brandhout. Wijntje erbij…kaasje…muziekje. Ja dat komt het weekend wel goed!

  Like

 2. Het gaat nog veel erger worden liesje, heb hier nog bomen liggen waar je nachtmerries aan overhoudt

  Like

 3. Kun je ook goed gebruiken om niveaus in je tuin aan te leggen, of wieletjes onderschroeven en bloempotten opzetten. Weer mooie bomen Henk ! Prettig weekend !

  Like

 4. Denk niet dat ze daarvoor gebruikt worden. af en toe is een beetje kappen wel nodig denk ik. Zo krijgt het bos weer een beetje lucht

  Like

 5. Mooie foto’s Henk, en het haardvuur wat lijkt me dat heerlijk! Met het geluid wat harder is het ook nog een geweldig geluid dat knappen van het hout. Omgezaagd maar niet voor niets. Een heel fijn weekend,liefs, Ann.

  Like

 6. @ Annelies-Alweer bomen???!!! Daar ben ik notabene voor verhuisd…. ook buiten een haardje is heel lekker overigens…. en hier liggen ook nog bomen op de plank….in kleur en in zwart-wit….whaaaaaaaaahhhh…

  Like

 7. @ Murwari…. in een landelijke omgeving niet hoor…. dan doe je niks met "wieletjes""en bloempotten…. is puur onderhoudswerk….

  Like

 8. @Ann-Het knapperen van brandende stronken is geweldig… heerlijk… en zowel binnen als buiten lekker warm…. ook nog eens..In deze periode van het jaar is dat fantastisch… je moet wel een goeie schoorsteen hebben, in ieder geval goed trekkend(heel belangrijk!)… en een haardje brandt ook niet zomaar… daar gaat nog wel wat werk aan vooraf….elk voordeel heb zun nadeel……

  Like

 9. Daarom brandt bij mij thuis gewoon de gaskachel, geen zin aan slepen met brandhout.Maar wel de behaaglijkste warmte

  Like

 10. Als je in het bos woont en je hebt genoeg kaphout… dan is het wel erg aangenaam…. en nog leuk ook…maar als je het zou moeten kopen(het hout) dan wordt het al wel minder…..

  Like

 11. En vergeet vooral het geurtje niet dat zo’n haard verspreid in de buurt. Vooral als het nevelig windstil weer is.Slaapkamerraam dicht …………….. Uuuuuuuuuuche

  Like

 12. Een openhaard is best wel gezellig, maar al dat hout kappen is toch iets te veel van het goede. Wij hebben gaskachels in huis, lijkt net een openhaard maar dan zonder het hout!Fijn weekend voor jou!

  Like

 13. De lucht van andere haarden vind ik altijd wel lekker…. wij houden het maar op vloerverwarming.. dat is ook heel erg lekker…. geen radiatoren…en een heerlijk behaaglijke vloer… je kunt zelfs op de plavuizen met blote voeten rondlopen….het hout is voor de buitenbrander.. en dat is echt heel erg leuk…en behaaglijk…

  Like

 14. Zelf geen openhaard. Is wel gezellig, maar je rookkanaal moet er ook op aangepast zijn. Bij ons aan de overkant was er zelfs een schoorsteenbrand door zo’n houtkachel !

  Like

 15. Natuurlijk mag je in een huurhuis geen open haard hebben en ook geen andere verwarming waar pijpen aan te pas komen, maar ik heb een paar maal bij een open haard gezeten en het is echt geweldig, de geur, de heerlijke warmte het knappen van het hout, daar kan toch echt geen centrale verwarming tegenop. Het is nog rustgevend ook, de gewone kolenkachels van vroeger waren ook lekkerder wat warmte betrof, het was even wat werk maar dan had je ook wat.

  Like

 16. Ik zou er nooit aan beginnen, echt teveel werk maar vvor een pyromaan als ik is er niets geweldiger dan een echte open haard. Het knisperen en gloeien van het hout…………wauwww

  Like

 17. Ik werd er gestoord van, mijn wederhelft had de gewoonte om rond 2130 een halve boom in de haard te proppen en dan in slaap te vallen op de bank. Half omvallend zat ik dan tot ca 2 uur ’s nachts de haard te bespieden want met katten in huis kan dat ding niet branden. Er moet trouwens altijd iemand bij zijn. Tuurlijk stond er een haardscherm voor. Maar vertrouwde het niet. Inmiddels is het zolang geleden dat de schoorsteen geveegd is dat ie niet meer mag branden. Er staat nu een rood / oranje gekleurde Arabische dimlichtlamp in. En met Kerst zit de Kerststal erin. Enfin is multifunctioneel. Wil daarom niet zeggen dat ik het niet leuk vind. Maar toen de haard nog brandde werd de schouw op de slaapkamer ook bloedheet en er kwam een barst tevoorschijn. Das nie goe denk ik ….

  Like

 18. een open haard is gezellig, echt knus. Zelf hebben we er geen. Ben wel eens op bezoek bij mensen geweest die er een hebben. Het brengt een heerlijk sfeertje in huis.Fijn weekend gewenst.

  Like

 19. De geur van brandend hout in de open haard vind ik heerlijk, en het is een hartstikke gezellig gezicht, maar daar hoort natuurlijk wel een goed glas cognac en een pijpje tabak bij. Als je dan ook nog met een goede vriend een partijtje schaak kunt spelen, is het volmaakt. Fijn weekend gewenst Henk.Groeten van Edward.

  Like

 20. @edward : en opeens is het er : de geur van brandend hout. Soms als ik iets over geuren lees ruik ik ze. Nu weer. Bizar. Jaren geleden dat ik schaak speelde. Stond ooit op het punt van verliezen en gooide het schaakbord richting Ed-itor. Kan makkelijk 25 jaar geleden zijn. Heeft nooit meer tegen me willen spelen, snik. Was rotstreek, weet ik, echt flauw. Ik kan er nog steeds mee lachen. Helaas geen schaak meer. En das minder

  Like

 21. De laatste keer dat ik ‘mens erger je niet’ heb gespeeld was toen ik het bord en de pionnen richting m’n kinderen smeet. Kan nou eenmaal niet tegen m’n verlies……..Zo’n spijt van……….snik

  Like

 22. Vrienden,…het kan nog erger hoor! Ann en mijn persoontje vonden het vroeger leuk om te dammen, toen Ann eindelijk een keertje had gewonnen, zei ik dat ik haar had laten winnen. Het gevolg was dat ik het damboord inclusief stenen bovenop mijn harses kreeg….dit is de waarheid, en niets dan de waarheid. Tegenwoordig speel ik schaak tegen de computer, dat is best wel pittig,maar het houd de grijze cellen in conditie.

  Like

 23. Dan heb je wel iets goed te maken bij je zusje Edward.Wat dacht je van een weekendje dammen in een vakantiehuisje bij de open haard onder het genot van een flinke bel port ?

  Like

 24. Als ik zo kijk naar de bomen op bijv. je onderste foto denk ik niet dat die voor open haarden bestemd zijn. Volgens mij hebben ze "aardig de ziekte in" (geintsje). Hier in het bos wordt momenteel ook weer druk gezaagd, maar dat zijn dan die bomen die zeer geschikt zijn voor haardhout en daar wordt leuk aan verdiend. De rest, die is omgevallen of -gewaaid met de laatste storm, blijft gewoon liggen. Hooguit een beetje aan de kant gesjord om de paden begaanbaar te houden.

  Like

 25. @henk : zullen we schaken middes de computer ? Kan ook niet tegen mijn verlies en weet dat het een slechte eigenschap is. Ben ook een beetje control freak. Wellicht gewoon beroepsmisvorming. Maar ik heb er ook spijt van. Aan de andere kant speelt mijn wederhelft altijd vals.Hij wint altijd me hoe heet dat verhipte spel al weer met die legers, hij past de regels aan en weet na 15 minuten ieders opdracht. Hij speelt het alleen met de jongens als ze samen zijn wat steeds minder wordt want ze zitten overal over de globe, maar nog steeds flikt ie het. En ik verdenkt hem ervan ook vals schaak gespeeld te hebben want hij was mijn leermeester en hij vond dat ik te snel leerde. Ik denk vooruit en dat kan hij niet hihi@Edward : das helemaal erg dan had je het bord op je hoofd gekregen. van me. Maar ik kan blufpokeren als een prof ! Bluf he, geen strip nooit van mijn levensdagen.

  Like

 26. @Rita : bedoel je Stratego?, ik zou niet weten hoe je dat moet spelen,maar pokeren kan ik wel, néé ook geen strip,ik trek mijn tabbert niet uit hoor!

  Like

 27. @Rita: denk inderdaad dat je stratego bedoelt. Ik speel eigenlijk alleen nog maar Yahtzee, dat is zo dodelijk saai dat ik tijdens het dobbelen in slaap val. Goed voor m’n bloeddruk

  Like

 28. Ah Piet, ge hebt uw eigen bedacht, ge gaat ons niet slaan met die’n dikke roe, ge gaat ze verbranden en onze aarsjes sparen.Ben je der al uit of we afgevoerd worden richting Spanje als poetsslaven?

  Like

  °○°Alexandra
 29. Ow zie net dat je baas er ook is

  Like

  °○°Alexandra
 30. Moet nog even met sint overleggen maar bereid je maar op ’t ergste voor Sannetje. Sint & piet hebben geen hoge dunk van goed gebekte vrouwetjes, het blijven tenslotte gebruiksvoorwerpen. ghéghéghéée”eée……Ow hellup, als dit maar goed afloopt voor pieterbaas

  Like

 31. Men ziet een gevelde boom en meteen is de eerste gedachte de open haard: slecht voor het milieu en de stank is niet te harden. Op je terras een open haard maken is helemaal van de zotte; als je het koud hebt, ga je maar naar binnen maar niet de lucht verpesten door bomen te verbranden. Maar ik vind je foto’s heel mooi Henk, en die bomen kunnen beter blijven waar ze zijn, daar gaat weer van alles in leven en op groeien maar nog beter was het als ze niet gekapt waren. Toedeloe! I x

  Like

 32. Nou Loon, niks leukers dan fikkie stoken en stank is het niet als het bij hout blijft, je hebt ook van die gladiolen die alles in hun haard mikken en dat meurt behoorlijk. Heb er hier 1, zit net op haar hoogte schoorsteen die DSM na probeert te doen. Lekker fris….brrr

  Like

  °○°Alexandra
 33. ehm Piet…. vroeg je al eerder of je een vriendinnetje had maar na deze woorden heb je jezelf de jutezak in gemikt en zou je stokslagen moeten krijgen tot in het onhebbelijke. Sint, doe je ook wel eens aan screening als je personeel aanneemt?

  Like

  °○°Alexandra
 34. Sint hanteert een strenge selectieprocedure maar toch ben ik ‘kum loude’ geslaagd voor de zwarte pietentest San……Ik heb zlefs een psiegologiese keuring in het pieter baancentrum met glans doorstaan…

  Like

 35. @Opperpiet: je bent geschorst !!! De Sint heeft wel een hoge mijter op van goed gebekte vrouwtjes hoor,zolang ze hun maar houden….whoehahaha…grmpfffff die verrekte snor schiet weer binnen.

  Like

 36. Je zou de uiteinden eens met wat secondelijm aan je oren kunnen vastplakken Klaasje

  Like

 37. Nondepiet, nou snap ik het waarom jullie je heil bij kindjes zoeken……..Sint, zolang ze hun…. houden? Waar is rijmpiet als je hem nodig hebt?

  Like

  °○°Alexandra
 38. Ok dan……….. daar gaan we:Hij voelt zich een hele PIET.Hij is een PIETJE precies.Iemand de Zwarte PIET toespelen.PIETlut.Er voor PIET snot bijzitten……………………Whaháááá, desalniettemin……………… je foto’s zijn te gek!xsjerrie

  Like

 39. Dat personeel van tegenwoordig

  Like

  °○°Alexandra
 40. whahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  Like

  °○°Alexandra
 41. Eigenlijk had piet allang het dak op gemoeten. De hoogste tijd dus.En het schoentje van San & Sjer wordt gevuld met een verse vijg van het paard van sinterklaas.

  Like

 42. had nog wel een een mooie laars klaargezet……. zal em ff verruilen voor een blik en veger. Kijk je wel uit op dat dak?

  Like

  °○°Alexandra
 43. Stank voor dank……………….

  Like

 44. Prachtig Henk Hier geniet ik van de foto’s Zo heerlijk gewoon en toch mooiEr moest een verbod op staan dat ze de openhaart met mist en wint stilte niet mogen branden :-)Gr Janny

  Like

 45. Nee Risk is het. Die Klazen en Pietermannen moeten dit jaar zelf in de zak. Che wat lees ik hier ??? Gebruiksvoorwerpen ? Foei foei, Henkiepenkie mond wasssen met groene zeep. Ik geloof zowaar dat jullie billenkoek verdienen ipv borstplaten. En Klaas hou je snor eens onder de kraan die moet inmiddels al stijf staan.

  Like

 46. San, je moet op een mistige avond eens een fikkie stoken in je open haard en na een half uurtje naar buiten gaan en een beetje heen en weer wandelen voor je huis…….. de lucht is niet te harden en je stikt bijna in de rook….. vreselijk!!!! Als je niets ruikt moet je dringend naar de kno-arts ;-))))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: