Goedmoedige reuzen   29 comments

Goedmoedige Reuzen.

 

Onlangs ben ik even op bezoek geweest bij m’n Belgische vriendjes. Groot, lomp en log maar o zo vriendelijk,

en bovenal erg rustig en kalm zodat ik bij het laatste licht van de dag toch nog enkele opnames van ze kon maken met langere sluittijden.

Bij dit soort omstandigheden merk je pas hoe belangrijk een lichtsterk objectief is.

Foto’s groter te bekijken met F11 & aanklikken.

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

Belgisch Trekpaard 01

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

Belgisch Trekpaard 03

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

Belgisch Trekpaard 02

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

Belgisch Trekpaard 04

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

 

Posted 14 december 2009 by Henk Jonkvorst in Geen categorie

29 responses to “Goedmoedige reuzen

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dat je in die omstandigheden profijt hebt van een lichtsterk objectief is een ding wat zeker is Henk, de eerste drie opnamen zijn echt heel mooi geworden,waarvan de eerste voor mij persoonlijk de kroon spant.Groeten van Edward.

  Like

 2. Wat een brave lobbessen zijn het ook he, die Belgische knollen. Mooi gedaan weer Henkie. De eerste is idd heel mooi met dat glimmertje in het oog nog en een lichtstraaltje op een strengetje van z’n manen, maar de derde vinnik toch weer iets meer spanning hebben. Misschien door de prachtige kleuren in de wazige achtergrond? It’s all in the eye of the beholder, nietwaar?

  Like

 3. @Bea: De derde foto is eigenlijk een silhouet geworden, erg donker belicht ook.Het zijn inderdaadgeweldige lobbessen en eigenlijk de enige paarden die ik een beetje vertrouw.@Edward: Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat het me ontbreekt aan een echt lichtsterk tele objectief, is nou eenmaal verschrikkelijk duur en ook erg zwaar door het vele glaswerk. Het liefst eentje van 300mm met een lichtsterkte van F2.8

  Like

 4. Mooi, vooral de eerste.

  Like

 5. gaaf…………. ik plak er ff eentje van mijn favo’s bij Horse with no namehttp://www.youtube.com/watch?v=k0KKGdb4qUY

  Like

 6. lijkt net of hij staat te dromen prachtig

  Like

 7. Ze zijn zo lief Henk en lusten suikerklontjes. Die lopen toch niet meer buiten he ? Mooie dieren, Belgische vriendjes

  Like

 8. Het zijn prachtige dieren ,maar ik blijf ook liever op een afstand een paard blijft een paard en kan schoppen

  Like

 9. Prachtige foto’s!

  Like

 10. Schitterende foto’s Henk En dat silhouet zo van dat paard is ook prachtigEn dan de muziek er bij helemaal compleetVr Gr Janny

  Like

 11. De titels van je logjes zijn altijd wel bijzonder Henk, als ik dan naar het log ga zie ik meestal heel iets anders voor me hahaha zijn schitterende plaatjes en je muziek kwam diep in mijn hartje binnen eruggggg mooi zeg! «kende ik nog niet, altijd blij met nieuwe muziek te horen thnx!» Foto 3 sprak mij het meest aan, mooie belichting! Have fun&keep on smiling, liefsNoon

  Like

 12. ze zijn allemaal wel mooi, maar de bovenste foto, doet mij het meeste.. spreekt me dit maal het meeste aan. misschien in combinatie met de achtergrond en het wegkijken..x, c.e

  Like

 13. Mooie foto’s weer! Ik ben wel een beetje bang van paardjes, ze zijn zo groot en ik zo klein en da’s niet eerlijk. Maar het zijn wel prachtige dieren!

  Like

 14. ‘k Vind ze ook erg mooi Henk,de paarden en de foto’s!

  Like

 15. heeeel wat rustiger dan de woeste koeien idd. Belgen zijn over het algemeen gemoedelijk 🙂

  Like

 16. @sjerrie: Grappig dat ik zelf ook nog aan dat nummer heb gedacht om te plaatsen maar het geklipperdeklop van Travis vindt ik ook sterk.@Benona: Met de titel heb ik niks gelogen, toch ? Het is met paarden al net als met honden. Ik heb in ’t algemeen meer vertrouwen in een grote lobbes dan in een klein keffertje (hoop niet dat ik nu alle eigenaren van kleine keffers beledig)@Murwari: ze liepen zaterdag nog gewoon buiten hoor, en ik denk dat ze dat nog wel doen. Dit zijn wel echte paarden hé en niet van die bibberende dwergpincertjes hahaaaa.@iedereen: Allemaal bedankt voor jullie reacties.

  Like

 17. Bedankt maar weer Henk, kleine hondjes kunnen ook heel erg lief zijn en Mandy kan je dus best vertrouwen die heeft geen kwade haar op haar lijfje en ze heeft er nogal wat ;-))) Je foto’s zijn prachtig, de bovenste en de onderste vind ik het mooist. Belgen zijn inderdaad erg lief, we hebben er eens drie gehad maar die moesten verkocht ze aten teveel en als je op de weg stond golfde de straatstenen als ze aan het galopperen waren, het zijn echt oerpaarden.

  Like

 18. @ann : maar zo lieve dondertjes, ze staan in de rij elkaar te verdringen om geaaid te worden en hun hoogd op je schouders te mogen leggen. Als je in hun ogen kijkt zie je jezelf gespiegeld. Maar OK als ze in galop gaan, dan gaan ze ervoor !

  Like

 19. Prachtig Henk vooral die eerste erg mooi.

  Like

 20. Wat zijn dit weer mooie foto`s henk,in een woord prachtig.

  Like

 21. Op de eerste foto is het net of hij staat te mijmeren ! Kerstgedachten ? De onderste foto is ook erg fraai !

  Like

 22. Foto 2, daar ga ik voor omdat je zijn koppie zo goed ziet… die prachtige trouwe kijkers…nou ja, kijker eigenlijk, daar smelt ik van. Dit zijn paarden om te knufflen, precies van Warimur zegt. Mooi onderwerp, Henk. Mooie foto’s ook!

  Like

 23. Foto twee heb ik laten beoordelen op een fotoforum en werd beoordeelt zoals ik al verwachte Ilona. http://www.footo.nl/foto/222551Foto 3 kwam beter uit de bus. http://www.footo.nl/foto/222453Er wordt soms uitermate kritisch gekeken maar voor mij wel weer leerzaam en bevestigd vaak m’n vermoedens.

  Like

 24. Wat een zeikerds allemaal zeg….ruis en blokjes… waar gaat het nou om? Om de scherpte of om dit paard? Om dit paard dus en ik vind dit paard bijzonder fraai op de foto staan, ook de uitdrukking op zijn gezicht (kop mag niet bij een paard, toch?) is subliem. Ik had er willen stemmen maar dan moet ik me aanmelden, helaas. Het was minstens een 8 geworden!

  Like

 25. Het is ook zeker geen foto die in de prullenbak verdwijnt omdat ik de foto gezien de omstandigheden waaronder ik ‘m heb gemaakt zeker niet slecht vindt maar de scherpte is inderdaad niet 100%, kan ook bijna niet met een sluittijd van bijna 1/10 sec.Ik wil de meeste fotografen wel eens een opname met een dergelijke sluittijd zien maken vanuit de hand op een levend object.

  Like

 26. Het zou mij verbazen als jij zelf niet wist dat de foto niet 100% scherp was Henk, dat hoefden degenen die hem beoordeeld hebben jou echt niet te vertellen. Laten we eerlijk zijn, jij en ik weten voor 90% wel wat er aan een een foto van ons mankeert,en wat er beter aan zou kunnen. Ik ben met je eens dat het resultaat gezien de omstandigheden,en uit het handje bij 1/10 sec. helemaal niet slecht is. Ondanks dat je er misschien weleens iets van kunt opsteken,zal ik mij nooit aanmelden voor een forum,of lid worden van een fotoclub. In vroeger jaren heb ik dat weleens gedaan, en wat kunnen daar een mierenneukers bijzitten! Sommige figuren ontnemen je gewoon het plezier aan je hobby. Laat mij nu maar lekker op mijn eigen manier fotootjes maken. Opbouwende kritiek is bij mij altijd welkom, maar iemand finaal de grond in boren, daar heb ik een gruwelijke hekel aan.

  Like

 27. wauw henkie wat een geweldige foto’s en ja ook uit je losse hand genomen dus wel een pluim waard hoor zelf vind ik foto drie er uit springen maar de rest mag er zekers te weten ook wezen voor mij niks mis mee mooie zachte en harde kleuren en mooi weergegeven dus prima platen helaas over ruis en blokjes hahha die kom ik maar al te vaak tegen hihihihihi bij mijn foto’s dan he dus dit zijn voor mij prachtwerken gr en knuf pee en keep on smiling

  Like

 28. Reuzen, ja zo zie ik het ook. Paarden vind ik reuzen en of ze nu goedmoedig zijn of niet, ik kom er liever niet te dichtbij. De eerste foto vind ik super!

  Like

 29. Even verder gekeken en een mooi nummer…Prachtige foto’s en prachtlandschap bij jullie.grtjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.