Herriehut   40 comments

Herriehut.

 

In de nabijheid van de Staphorster zwemvijver vindt je een zogenaamd belevingspad waar kinderen zich kunnen uitleven in een doolhof, een wortelhuis waarin het stikdonker is en waarin je je zintuigen op de proef stelt door met je handen in een aantal gaten in de wand te voelen en te ontdekken. Ook is er een watereiland, een natuurlijke zonnewijzer maar het leukst is toch wel deze herriehut waarin je even lekker tekeer kan gaan met rubberen hamers op allerlei houten voorwerpen die flink wat lawaai produceren. Je voelt je even als een oermens op een houseparty. Jammer genoeg zijn de hamers verdwenen zodat je op zoek moet naar een flinke stok om herrie mee te maken.

 

//////////////////////////////////////////////

Herrie in het bos

//////////////////////////////////////////////

 

sized_2009-12-12 Hutje In Het Bos 02

 

//////////////////////////////////////////////

Het klankbord

//////////////////////////////////////////////

 

sized_2009-12-12 Hutje In Het Bos 01

Geplaatst17 december 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

40 Reacties op “Herriehut

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Mooie foto’s Henk , Jammer dat de hamer was verdwenen, Vr Gr Janny

    Like

  2. Herriehut? Geen uitkijkpost voor vogels waarin je ook nog lekker kunt blijven slapen….. hihihihihihih….Grappig…

    Like

  3. Ik weet niet wanneer deze foto is genomen, maar afgelopen zondag hebben we met de kinderen deze belevingsroute nog gelopen ! De kinderen zijn ook nog in deze hut geweest !

    Like

  4. Wat een leuk idee Henk, heb je je even flink uitgeleefd met herriemaken? Je hebt prachtige foto’s van de hut gemaakt en het maakt niets uit wat het echt is, voor jou is het de HERRIEHUT, grinnn……….

    Like

  5. heeeeeeeeeeel erg jammer dat de hammers weg warn volgende keer maar meenemen wel leuk iedee zo en hut voor de kinderen offfffffffffffffffff voor de ouderen want lijkt me soms wel heel erg leuk om er goed op los te slaan met hamer dan he

    Like

  6. @John Johnston: de foto’s zijn van afgelopen zaterdag, nog geen 24 uur daarvoor dus.Ik heb overigens zelf geen herrie gemaakt, sta de hele week al in de herrie te werken maar voor wie z’n frustratie even wil afreageren kan hier prima terecht met hamer of honkbalknuppel, een prima alternatief voor het kapot gooien van lege bierflesjes tegen de muur, geeft weer zo’n rotzooi hé…………….hahaaaa

    Like

  7. @Henk… ik ga er binnenkort ook maar eens een hoop herrie maken… hahahahahahaha…

    Like

  8. leuk in beeld gebracht zo’n herriehut. (had eigenlijk een herrieclipje erbij verwacht van slagerij van Kampen…)

    Like

  9. Een herrie hut hoe verzinnen ze het ,maar is erg leuk voor de kinderen om zich hier uit te leven dan zijn ze thuis rustiger

    Like

  10. Hier kan de jeugd zich wel vermaken Henk, maar zonder een herriehut kunnen ze vaak ook herrie genoeg maken hoor. Je hebt de hut er prima opgezet, in de bovenste opname zit een mooi stuk dieptewerking.Groeten van Edward.

    Like

  11. Herrie, da’s wat voor sjerrie……………… haha. En in die hut mag het. Mooi!xsjerrie

    Like

  12. Jaja, herrie bij sjerrie.Verzin ’t maar

    Like

  13. Je wil niet weten wat voor gedichten ik vor sinterklaas kreeg vroeger Henk

    Like

  14. Als je naam vroeger ook al sjerrie was kan ik me indenken dat men inspiratie genoeg kon vinden voor een gedicht voor jou………………………………………………………………..Grijnzzzzzzzzzzzzzz

    Like

  15. iiééééééééééééééé bwa. Hebbie niet een viaduct waaronder ik herrie kan maken?

    Like

  16. Owwww ja, meerdere zelfs. Ik denk alleen niet dat je boven het lawaai van de hangjongeren uit kan komen

    Like

  17. Dan wil ik ook wel meedoen met de herrie. Als al wat oudere jongere wil ik me ook wel es lekker uitleven.

    Like

  18. Wedden van wel?

    Like

  19. Wel jullie eigen hamers of honkbalknuppels meenemen dames………!!!

    Like

  20. Ik overstem ze allemaal……………………. grijnsssssssssss

    Like

  21. Oh, ik dacht al dat het jouw hangmat was ! 😉

    Like

  22. OehoeOehoeOehoe zo, ´k heb hier even herrie gemaakt en nu vertrek ik maar weer gauw ;)wat ik ga plat. herrie ze 😉

    Like

  23. Vergis je niet in de Staphorster jeugd sjerrie, soms zijn ze gewapend met megafoons.Denk dat je er heerlijk kan overnachten C.E tje Op een warme zomernacht, matrasje en dekentje mee en lekker schommelen in je hangmatje onder de sterren…………..Totdat sjerrie je met hamers uit je slaap komt rammen hahaaaa

    Like

  24. Da’s niet eerlijk Henkie……………………

    Like

  25. Maar wel effectief.

    Like

  26. Lekker apart!Fijne dag ,,, ajuu,Noon

    Like

  27. Kleine donkere plekjes zijn heel spannend voor kinderen. En als je er herrie mag maken is het helemaal cool. Zelf maakte ik als kind hutten van enorme schoenendozen in het magazijn van de winkel.Fijn weekend!

    Like

  28. Loop ik door een eenzaam bos te genieten van de natuur en wat ik opeens tegen Henkie in de Herrie Hut. Hou je ons is spanning of zo ? Of zijn je oorwarmers stuk. Of wil je een bontmuts, je gaat me niet vertellen dat geen sneeuw geschoten hebt. Ik ook niet, het was de moeite niet. En het is te glad om de polders in de rijden. ’t Is jammer dat auto’s mannelijk zijn anders konder we ze nu allemaal pekelteven noemen grin.

    Like

  29. Toevallig had ik vanmiddag een uurtje of anderhalf over Rita. Dus eventjes het veld ingefiets bij -10 en dat heb ik geweten. Geen gevoel meer in m’n handen toen ik thuiskwam, ietsje te snel weer opgewarmt en de pijn duurt voort. Op het schermpje zagen de foto’s er goed uit maar heb ze nog niet bekeken.

    Like

  30. Henk toch, ben jij nou een stoere Hollander? Nee hoor, ik weet hoe zeer het doet, kon jij het knopje van je camera ook niet meer indrukken?

    Like

  31. Hahaaa ik kon de sleutel van m’n huis bijna niet meer in ’t slot krijgen. Lang geleden dat ik alle gevoel uit m’n vingers had

    Like

  32. @Henk….. oooooooh zo koud…. zo ongelooflijk koud… soms gaat het nog… met een zonnetje erbij…. maar voor de rest valt het niet lang vol te houden….je mag idd blij zijn als je nog met "gewone""dingen kan functioneren… kom net van buiten… maar ik ga niks meer doen….liefs… Agnès

    Like

  33. Ow Henk das niet goed hoor. Brandwonden zijn erg maar onderkoeling heeft dezeldfe werking. In een veiligheidsmeeting hoorden we deze week dat je dan moet spoelen met KOUD water en niet bij de kachel gaan zitten. En ik weet me te herinneren dat mijn wijze oma dat ook zei. Niet ijskoud maar een graad of 10, wat uit de kraan komt dus. Doet zo een pijn . Handschoenen met topjes van 1 hand af. Daarna weer dikke handschoenen aan. Heb je toch wel een muts op ? Sorry voor de bemoeinis maar mannen denken niet na en doen ! Is geen aanval maar een tip. Bescherm jezelf goed tegen deze ijzige koude. Hier -9 al.

    Like

  34. En veel lenzen meenemen gaat ook niet, je vingers zijn bevroren. Pas op please !!!

    Like

  35. Toch denk ik dat je beter gehard wordt als je jezelf vaker blootstelt aan extremem kou. Een bouwvakker klaagt ook niet zo snel maar als je gewend bent in een warme fabriek te werken valt dit erg tegen. Probleem zijn handen en voeten. Met een paar xtra sokken en m’n werkschoenen aan is dat aardig opgelost maar de handen blijft een probleem. Ik heb m’n gevoelloze handen te snel opgewarmd en dan gaat het een half uurtje flink steken. De temperatuur gaf hier -10 aan.

    Like

  36. Het gaat min 15 worden…..heel heftig….

    Like

  37. Goh, ik dacht al wat ben ik flink, en laat het nu nog kloppen ook, alleen dat ellendige knopje van de camera wil ineens niet meer ingedrukt worden, ook ik had m’n handen te snel opgewarmd en de knokkels die toch al niet zo ongevoelig zijn daar had ik de meeste last van, maar ik heb dan ook een uur met Mandy gewandeld eigenlijk best wel dom, foto’s nemen blijft kriebelen.

    Like

  38. Oef, ik heb het geprobeerd vroeger, me te harden. Auwauwauwauwauwauwauw. Wat een pijn zeg, die ontdooiende vingers. Ik doe het niet meer. Kom op met die sneeuwfoto’s eindelijk…………………… grijns……………

    Like

  39. @Agnes: en met een beetje wind gaat de gevoeltemperatuur nog verder omlaag, brrrrrr.@Ann: Gek hé, dan wil dat knopje niet meer. Dan is het de hoogste tijd om naar huis te gaan, en dan dus niet met de handjes op de verwarming zoals een domme Henk deed.

    Like

  40. Morgen zal ik wat sneeuwprobeersels plaatsen, en het was een duivels werk, met één bevroren hand het knopje indrukken en met de andere bevroren hand de pitbull in toom houden valt niet mee. Snappen jullie nu wat die hondjes met hun blote buikje zo graag in de sneeuw doen?

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.