Overwinteraars   21 comments

Overwinteraars

 

Soms is het fijn om een schaap te zijn. Een bibberende Henk en een stelletje vrolijke schapen, en als ik die dikke kop aan de linkerkant eens goed bekijk ook een ram…… ik blijf buiten het hek. Met zo’n lekker wollen truitje heb je het volgens mij niet koud hoewel het op dat moment bijna tien graden vroor.

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Nee hoor Henk, wij hebben het niet koud

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

1

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Ook deze minipaardjes zijn echte survivors

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

2

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Op m’n blote pootjes

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

3

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Sneeuwschuivertje

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

4

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

Geplaatst29 december 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

21 Reacties op “Overwinteraars

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het zijn allemaal snoepjes. Wat doet die ram nog bij de schapen ? Die zijn inmiddels toch al drachtig ? Gaat vriezen jongeman en hard. Bindt de schaatsen maar onder om over de beken te glijden met je toestel. Als ik de krant mag geloven rijdt men a.s. weekend de 11-stedentocht, ijs tot 15 cm in het noorden. Brrrrrrrrr

  Like

 2. Je hebt er wat voor over om deze overwinteraars op de foto te zetten .Ondanks de kou zijn ze weer erg mooi .Je kunt zien dat de paardjes een goede vacht hebben .Zo ook de schaapjes met hun vacht vol vet .

  Like

 3. Geen idee wat die ram nog bij de schapen doet Rita. Ik weet wel dat ik die beesten voor geen meter meer vertrouw. Ik loop wel een hekje om.

  Like

 4. vind ze wel heel erg mooi dit is nu echt de winter

  Like

 5. Schitterend foto’s Henk Volgens mij komen er nog meer over winteraars bijHier was een egel nog op de weg Vr Gr Janny

  Like

 6. Een egeltje die eigenlijk reeds lang in een holletje bezig moet zijn met een winterslaap.Ben bang dat deze het niet haalt Janny

  Like

 7. Truitje ??? Geef mij er maar een dekbedje van…maar een prachtgezicht is het wel.Hier niks meer wit…eigenlijk best wel jammer.

  Like

 8. Ik schreef al eerder ivm je fantasie wbt je item-titels, tijdens het naar toe vliegen zag ik nu van die 65plussers heerlijk op een bankje genietend van de blauwe zee en het zonnetje voor me ,,, Neen dus dit zijn inderdaad prachtige overwinteraars Henk. Muziek beluister ik later heb nog zoveel anders te doen ,,, Toedelelokie en als ik niet meer langsvlieg deze dagen wens ik je geweldige oud&nieuw en een supergoed 2010 dat al je wensen uit zullen komen ,,, Liefs

  Like

 9. Het is een pracht gezicht Henk vanuit de warme kamer en je hebt er mooie foto’s van gemaakt, wat dat betreft zal je wel blij zijn dat er nog veel meer winter komt ;-))) Overigens heb je mensen met dikke en mensen met gewone hoofden en dat is bij de schapen ook zo, had nu even naar het watermerk gekeken joh, de ram hoort er echt niet meer bij de schapen zijn gedekt en tegen de kou kunnen ze prima! Toch zullen ook de dieren blij zijn als de sneeuw en de kou weer vertrokken zijn en ik ook!Liefs, Ann.

  Like

 10. Bij eenden in het ijswater denk ik al ‘aaah wat zielig’ terwijl ik dus weet van koudbloedigheid maar bij alle viervoeters in de wei is het volgens mij toch een ander verhaal. Die dikke vacht is zo warm als wat maar de pootjes dan? Dat moet toch bijna afvriezen? Hebben die boeren geen plaats binnen voor deze dieren? Snap er niets van. Zomers staan ze in de brandende zon in de wei zonder een boompje om in de schaduw te liggen en krijgen ze blaren op hun lijf en ’s winters staan ze in de vrieskou. Kan dat nou eigenlijk wel?

  Like

 11. Het kan best wel hoor Loontje, wij hebben de schapen eens uit moeten graven die ’s nachts overvallen waren door een heftige sneeuwval er waren alleen maar bulten te zien en de schapen mankeerden niets, het zijn dan ook geen voetjes natuurlijk dus last van wintertenen krijgen ze heus niet onder hun wollen vacht zit leer en dat is best wel dik en de hoeven zijn van hoorn, paarden worden toch ook bekapt en in sommige gevallen koeien ook wel. Alleen bij extreem lage temperaturen is het beter de schapen tijdelijk op stal te zetten.

  Like

 12. Deze dieren zullen hun dikke vacht de komende tijd nog hard nodig hebben, we krijgen extreme vorst. De foto van de minipaardjes is zó mooi!!!Groeten van Edward.

  Like

 13. Dank Ann. Ik ben een stadse dus wat onwetend op dit gebied maar heb wel een warm hart voor dieren, vandaar mijn bezorgdheid!

  Like

 14. Lieve Ilona, ook ik heb een warm hart voor dieren, en in het begin heb ik heel wat af gemekkerd, maar na 44 jaar vee weet je het wel, als je ooit een schaap in het land ziet liggen op haar rug, remmen en er heen meisz, omdraaien dat dier want een schaap kan n.l. niet zichzelf omrollen en gaat dood als het op de rug ligt. Daarvoor heb ik eens bijna aan de noodrem getrokken maar het werd me sterk afgeraden omdat zoiets heel veel geld gaat kosten, maar ik vond het eigenlijk niet terecht een dier moet gered worden. Je wilt echt niet weten hoeveel lammeren ik ter wereld heb gebracht en opgefokt, moet er trouwens niet meer aan denken. Geert was geen dierenhebber maar ook een groot dierenliefhebber en als er een dier in nood was waren we er, merries verdrinken in een sloot n.l. van onderen dus daar moet je ook heel snel bij zijn en als er een schaap in de sloot zit wordt de vacht zo enorm zwaar dat ze daardoor verdrinken. Het is allemaal leren want ook ik was een stadsmens en in het begin nog knap dom ook ;-)))

  Like

 15. De paardjes heb ik deze zomer al eerder gefotografeerd http://henkjonkvorst.spaces.live.com/blog/cns!EA1966A131EF33B5!8814.entry Ze hebben een goed onderkomen zoals op één van de foto’s te zien is.Op weg naar m’n sportcentrum fiets ik er bijna dagelijks langs en vrijwel altijd lopen ze buiten, ook de afgelopen dagen in de sneeuw en de kou. Ik denk dat de frisse lucht deze beestjes prima bevalt

  Like

 16. dit zijn weer zeer mooie winterfotos dank voor het delen henk.

  Like

 17. Shetlanders en Fjordenpaarden zijn "echt" winterhard… ze staan zelfs liever buiten dan binnen… als er een onderkomen in de buurt is dan maken ze daar echt niet snel gebruik van…hun vacht wordt overigens wel steeds dikker onder deze weersomstandigheden..voelt ook heerlijk wollig aan, de kleur van de vacht wordt daarmee ook "dieper"…. toch geef ik de paarden wel elke avond even iets extras…en dat wordt heel erg gewaardeerd…De bovenste foto van de schapen is heel erg leuk….

  Like

 18. Heej lieve gekke Henkie penkie, ik heb afgelopen jaar erg genoten van je mooie foto’s! op een paar foto’s na dan…..:-))De foto’s hierboven zijn ook weer prachtig, vooral met die dikke schaapjes. BLEHHHHH.Een fijne jaarwisseling voor jou en wij hier zullen er flink in knallen….;-))Liefs Liesje xxx

  Like

 19. Als een vrouw zwanger is stuur je de man toch ook niet weg. Deze ram dient als waakhond en houd fotografen op afstand.

  Like

 20. Pingback: My Little Pony « Henk's Fotospace

 21. Schitterende foto’s. Ik word er blij van……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: