Bad Day   33 comments

Bad Day

|>————————————————————————————————————————————————–<|

Maandag 15 februari. Halverwege de middag een waterig zonnetje dat steeds beter doorbrak en de kansen op een mooie zonsondergang stegen met de minuut. Tijd dus voor een half uurtje snipperen om dit eens vast te leggen langs het riviertje de Reest nabij Meppel. Jammer dan, zit je net op de fiets richting Meppel, begint de zon zich te verschuilen en binnen tien minuutjes was de lucht bedekt met een grijze deken. Maar als je toch eenmaal onderweg bent probeer je er maar het beste van te maken. De bedoeling was om met de groothoek vlak boven de ijsvloer enkele opnames te maken maar ik had het vermoeden dat het ijs vanwege de stroming niet echt betrouwbaar zou zijn. Na een stukje lopen langs de oever stuitte ik op een vlot en vandaar kon ik languit op de grond liggend experimenteren met composities. Op een gegeven moment vraag je jezelf af hoe dik en hoe betrouwbaar het ijs nou eigenlijk is, het had die afgelopen nacht tenslotte flink gevroren. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid het van m’n verstand en met één poot op het vlot en met de andere een flinke stamp op het ijs gevend maakte ik een flinke misrekening en schoot ik er dwars doorheen, zwaaiend met m’n armen trachtte ik m’n evenwicht terug te vinden maar voordat ik languit voorover kon vallen gleed m’n andere voet van het vlot en stond ik bijna tot m’n kruis in het water. M’n camera smeet ik niet al te zachtzinnig op het vlot op het moment dat ik overboord gleed. Als die kopje ondergaat is het zeer zeker gedaan met m’n toestel en zou de lens ook vollopen. Dan besluit je in een ondeelbaar ogenblik voor een harde aanvaring van je toestel met de grond boven een plons in het water. Alle lof voor de firma Canon, zo heb ik wederom bewezen dat hun camera’s tegen een stootje kunnen.

Daar sta je dan te druipen langs de kant, vol ongeloof over hoe stom je toch eigenlijk kan zijn. De friesche  ijsmeesters zouden in een deuk hebben gelegen bij het aanschouwen van mijn ijs testmethode. Snel de camera geïnspecteerd en het water uit m’n schoenen laten lopen en rap op de fiets naar huis terug. Wel eens een bevroren broek uitgetrokken ? Die blijft echt een tijdje rechtop staan.

Afgelopen zomer heb ik veel vanuit het water gefotografeerd en vaak levert dat bijzondere beelden op maar voorlopig is het voor dit soort experimenten nog even te koud zoals ik heb gemerkt.

|>————————————————————————————————————————————————–<|

De foto’s zijn groter te bekijken met F11 en aanklikken.

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

1

 

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

2

 

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

3

 

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

4

 

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

5

 

|>————————————————————————————————————————————————–<|

 

6

Geplaatst17 februari 2010 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

33 Reacties op “Bad Day

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Ik ben zo blij dat alles goed is afgelopen… my god.. en je hebt er ook nog eens een paar heel moie opnamen aan overgehoudeun..My dear Henk… ze zijn allemaal prachtig….

  Like

 2. Ehm Henk….. Ik weet nou niet precies of ik in een scheur moet liggen omdat ik het tafereel zo voor me zie maar schrikken deed ik wel, goeiegenade, zie je zo vliegen. Zit hier met de hand vor de mond geslagen je verhaal te lezen.Het zijn prachtfoto’s maar wil je dat alsjeblaf nooit meer doen!!!Pffff….

  Like

  °○°Alexandra
 3. Kan niets beloven, toch is een smak in dat kouwe water geen pretje.Maar stel nou dat het ijs wel betrouwbaar was geweest, had ik met die lage standpunten wel weer aparte composities kunnen maken, en zeker bij een sfeervolle zonsondergang. Maar ja……..je kan niet alles hebben.

  Like

 4. Nou deze friese meid moet errug lachen. (Dat kan hè, als je weet dat het goed is afgelopen) Oen! Wil jij je voortaan wel ff twee keer bedenken? Ik kan echt niet zonder je foto’s hoor. Ze zijn allemaal prachtig. Foto vier lijkt net een giraffehals.

  Like

 5. Als je maar uitkijkt, neem aan dat je wel ff je lesje hebt geleerd. Na een bezoekje sauna doet men ook wel eens koude dip maar vraag het me af…. strak in je vel heb je zeker even gezeten.brr…

  Like

  °○°Alexandra
 6. Wat een prachtige foto’s Henk maar ik moest eerst even de tranen uit mijn ogen vegen voor ik ze echt goed kon bekijken want ik lig hier in een deuk van het lachen. Je vertelt het zo levendig dat ik het hele tafereel voor me zag en daarom niet aan een lachbui ontkwam. Toch ben ik blij dat het goed is afgelopen met je, had ook anders kunnen zijn en eerlijk gezegd: daar had ik echt niet aan moeten denken! Jemig wat moet je het koud hebben gehad. Drijfnat met deze temperatuur te moeten fietsen lijkt me echt gruwelijk! Ik hoop dat je niet ziek wordt! Sterkte ermee! Liefs, I .

  Like

 7. ik vroeg me al af wanneer je je natte pak zou onthullen. Wordt het toch tijd voor een waadpak. Jij een waadpak ik een camouflage tentje.gelukkig dat je camera het gered heeft zeg ik zou niet weten of de verzekering zoiets zou dekken. Hoop niet dat je ziek wordt van dat hachelijke avontuur. brrr vooral dat ritje naar huis.

  Like

 8. Dankjewel allemaal voor jullie warme medeleven, doet me heel goed.Echt diep is het water niet, je zal er dus niet zo snel verdrinken.Geloof het of niet maar ik stond daar echt om m’n eigen stommigheid te lachen, ondanks de kou.Erg lang geleden dat ik zo door het ijs ben geflikkert. Een filmpje zou een regelrechte youtube kraker zijn geweest

  Like

 9. Gossie door het ijs gezakt en ja weet hoe een bevroren broek eruit ziet hahahahahaBig smile bij je verhaal alleen al….leedvermaak noemen ze zoiets ook wel…nu maar hopen dat je geen kou gevat hebt.Maar hoe dan ook wel weer prachtige beelden.grtjes

  Like

 10. Ja je foto’s zijn schitterend, maar je bent een beetje een oen, Wat hadden we moeten doen als we hoorden dat een hele goede fotograaf heel ziek of erger was geworden na een ijsduik. Hoever heb je met dat pak moeten fietsen ?? Je had doodziek kunnen worden. De laatste vinnik het mooist. Maar doe maar wat met wat oude vorken is minder eng. We willen Henkie Penkie nog een tijd bij ons 🙂

  Like

 11. Gelukkig is het voor jou goed afgelopen ! Je zult het inderdaad wel flink koud gehad hebben ! Met dit weer met een nat pak naar huis fietsen ! Hopenlijk wordt je niet ziek. Mooi dat je camera heel gebleven is ! Overigens zijn de foto’s weer erg fraai geworden, vooral die vlak boven de waterspiegel genomen zijn !

  Like

 12. Ik moest nog ongeveer 6 km fietsen eer ik thuis was. Gek genoeg viel het nog erg mee met de kou.Ik ben blij dat de camera maar vooral de lens nog heel is. Bepaald zuinig ben ik niet op m’n spullen. Het is en blijft toch een gebruiksvoorwerp. Een camera kan echt meer hebben dan je zou denken. Zo heb ik ‘m al eens een paar keer flink gestoten en laten vallen en is ook al eens heel onzacht met een bal in aanraking geweest. De body is van magnesium, heeft z’n voordeel wel bewezen.

  Like

 13. Sorry moet toch echt wel lachen Henkie whoehahaha koud hé!Geweldig mooie foto’s, volgende keer je snorkel meenemen, dapper ventje ;-)Jouw body dus net zo sterk als de body van je camera ,,, lekker mee doorgaan!Ik ben niet zo’n moedertjesachtig figuur en denk wie niet waagt die niet wint en soms ga je dan op je bek.Jammer dat er geen foto’s van gemaakt zijn 😉 Kan wel lief zijn hoor! Truste voor later en nog veel mooie avonturen.

  Like

 14. Sorry lieve Henk, toen ik uitgelachen was heb ik je prachtige foto’s pas bekeken, mijn help ik moet er niet aan denken om door het ijs te gaan, gelukkig is je camera heel gebleven (dat is nog een oudje, mijn grootmoeder placht als ik erg gevallen was altijd te vragen "zijn je kleren nog heel?") Wat een geluk dat het met fietsen niet echt koud was, je had wel bevroren voeten kunnen optippelen. Voortaan even peilen met een lange stok met ijzeren punt Henk, ik hoop dat je de beerenburg koud had staan, dan is het leed snel geleden, verdrinken met een vlot bij de hand zal wel mee hebben gevallen maar het water moet ijs en ijskoud geweest zijn brrrrrr, dat doe je niet weer!Liefs, Ann.

  Like

 15. je hebt er weer een paar mooie fotos bij henk,ondanks een nat pak,kijk je wel een beetje uit,dit keer liep het gelukkig goed afeen tip…je kan voortaan ook eerst het ijs proberen zonder camera in je hand.

  Like

 16. Oei oei,Henk het is goed afgelopen met jezelf en je camera .Wat zal je het koud hebben gehad .Gelukkig laat je wel prachtige foto,s zien .

  Like

 17. Brrr wat zul jij het koud gehad hebben, en dan ook nog een stuk op het fietsje naar huis.Volgende keer eerst maar eens een steen pakken en kijken of die er niet doorheen gaat. Je camera is gelukkig heel gebleven, en de foto’s zijn schiterend!

  Like

 18. och och arme jij….Gelukkig heben jij en je camera het overleefd want anders sla je je zelf ook wel voor de kop dat je zo nodig zo iets moets doen….! Ik ben niet zo’n held op het ijs en met een camera om mijn nek heb ik een heel goed excuus om niet op het ijs te hoeven, haha. Ook ik ben niet heel zuinig op mijn spullen, het is idd een gebruiksvoorwerp en ondertussen al weer verouderd maar toch, ik zou m niet willen missen en als ie stuk is heb ik helaas niet zo maar een nieuwe……Je foto’s hebben ondanks het grijze weer toch wel een hele mooie hoge Henkwaarde vind ik.

  Like

 19. jeetje 6 km en dat met dit weer en kou…mag hopen dat je er niks aan overhoud. Gelukig je camera niet kaduk…maja je kan altijd nog vliegen gaan vangen hihiGroetjes

  Like

 20. Tja…Henkie, je nieuwsgierigheid heeft je dan toch te pakken. Een bad day for you! Je hebt toch nog wel mooie foto’s kunnen maken. Gelukkig smelt het ijs nu snel met het zonnetje en kan je met je rubberlaarsjes te water.http://www.youtube.com/watch?v=RmNTAvnSais

  Like

 21. Bedankt Liesje.Titel best wel toepasselijk.Veel dank voor alle tips & tricks van m’n spacemaatjes

  Like

 22. Ja Henk, het moest natuurlijk wel een keer misgaan met de capriolen die jij soms uithaalt. Natuurlijk vind ik het héééél erg wat jou is overkomen, maar ik kan een brede grijns toch noet onderdrukken hoor, afijn ……dat zie jij toch niet hahahaha! Dat de schrik om je hart slaat als je camera op de grond valt wil ik graag geloven, ik moet er niet aan denken! Ondanks alles heb je toch weer mooie foto’s weten te schieten, je bent thuis zeker wel met je gat op de verwarming gaan zitten?Groeten van Edward.

  Like

 23. Ik zie de krantenkoppen al:"Man verdrinkt bij redden camera!", of:"Wandelaar vindt camera en lijk!"Wat een verhaal! Je bent er gelukkig goed vanaf gekomen. Overigens knappe foto’s.Gr. Mark Mendonck

  Like

 24. Ondanks je misstap heb je schitterende foto’s gemaakt, En ik weet ook zeker gelukkig kan de canon tegen een stootje. Vr Gr Janny

  Like

 25. Moet meteen denken aan de fotowedstrijd van een tijdje terug toen de opdracht was een grappige foto te maken….als hier iemand bij had gestaan was dat meteen de winnaar geweest. Hahaha, 1 Henk maakt nog geen zomer is ook zo’n zinnetje wat me te binnen schiet……gelukkig heeft je camera het overleeft, want een kapotte camera is toch veel erger dan bevroren balletjes hé !!

  Like

 26. @Sandra: Misschien komt er nog wel eens het onderwerp "Bloopers" hahahaha!!!

  Like

 27. @Edward….haha dan moet iemand die in de buurt van Staphorst woont Henk gaan stalken, dat levert vast veel leuks op:-)

  Like

 28. Ook ik heb de tranen in mijn broek gelachen hahahaha. Ik heb al eens eerder iemand door het ijs zien gegaan op die manier, en dat is echt een film waard. Wel goed dat je camera het overleeft heeft, en jij zelf er niks aan over hebt gehouden, hoop ik toch!Hou je lekker warm Henk.liefsx

  Like

 29. Owww help ga ik nu gestalkt worden ?Ik heb toch echt al vaak genoeg voor hilariteit gezorgd.Voorlopig heb ik genoeg geblooperd…………grijnzzzzzzzzzzzzz

  Like

 30. sorry henk moet er toch om lachen maar wat een geluk dat je er goed van af gekomen bent jammer dat de zon je in de steek liet maar toch zijn deze fotos ook prachtig geworden wens je nog een goed weekend

  Like

 31. Wat een verhaal Henk, sorry maar ik kon een lach echt niet ondrukken. Gelukkig hebben jij en j camera het overleefd :)Groet, Jen

  Like

 32. Je mag er gerust om lachen Jenneke, doe ik zelf ook om m’n eigen stommiteiten. En zo kan ik de aanschaf van een nieuwe camera nog even uitstellen

  Like

 33. ow henk lees en kijk ik heel je spacie weer door en jongen wat heb je me laten schuddebuiken pffff ik zag het helemaal voor me henkie stampt op het ijs schiet er doorheen verliest zijn evenwicht en plons whahahahaha je bent wel een bofkont dat je camera inderdaad droog is gebleven en dat die het nog doet na een optater te hebben gehad afijn henkie wees wat zuiniger op je leven je hebt er maar 1 hoor bezint eer ge begint en zeker als het ijs betreft ,ach gelukkig kun je het na vertellen , natuurlijk heb ik al je foto’s weer bekeken en echt genoten ook je muziek heeft me geboeid laten zitten luisteren , nou kerel doe voorzichtig en tot de volgende keer gr en knuf pee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: