Beetje Sepia   24 comments

Beetje Sepia

Echte sepiatoning is niet mijn ding. Het bruinachtige kleureffect geeft geeft foto’s een nostalgisch tintje.

Zoiets als een foto die onderhevig is geweest aan de tand des tijds.  

In mijn ogen eigenlijk meer als een vieze vergeelde foto die jarenlang in een palingrokerij heeft gehangen.

Met deze toning zit ik er een beetje tussenin, geen zwart/wit maar ook niet echt sepia.

Mooi ? ………………….. of niet !!

 

Opnames groter te bekijken met F11 en aanklikken.

 

:>——————————————————————————————<:

:>——————————————————————————————————————<:

 

1 

 

:>—————————————————————————————————————————————-<:

:>—————————————————————————————————————————————-<:

 

2 

 

:>——————————————————————————————————————<:

:>——————————————————————————————<:

Geplaatst10 april 2010 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

24 Reacties op “Beetje Sepia

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. M O O I !

  Like

 2. Je hebt je nog ingehouden met die sepia. Het kan erger. Je zit bijna tegen zwart wit aan. Dus vind ik het meevallen. Ik ben ook niet van de sepia, meestal vind ik het saai. Bij de eerste foto in dit geval, vind ik dat helemaal niet. Ik vind hem mooi.

  Like

 3. vind deze wel mooi,vooral de bovenste,net wat sjerrie zecht het is bijna zwart / wit met een klein beetje bruin.sepia vind ik ook niet mooi.

  Like

 4. Heel mooi de bovenstevr Gr Janny

  Like

 5. Allebei heel mooi!

  Like

 6. Ik vind zwartwit ook erg mooi. Vooral met wolkenluchten en waterpartijen. Daarom vind ik de bovenste ook de mooiste van de 2. Misschien is het ook wel leuk om wat vaker zwartwitfoto’s te plaatsen. Ik vind zwartwit wel mooier dan sepia, hoewel dat ingelijst soms ook wel mooi is.

  Like

 7. Dit is wel een mooie zachte tint Henk, echt sepia spreekt mij ook niet zo aan. De eerste opname vind ik prachtig,mede door de dieptewerking.Groeten van Edward.

  Like

 8. Hier ook eentje die de bovenste foto het mooist vind, net niet echt zwart/wit maar met een tintje, de foto is ook erg mooi door de diepte.Liefs, Ann.

  Like

 9. Ik vind de eerste ook de mooiste.

  Like

 10. Heey Henkie, ik vind sepia eigenlijk wel heel mooi. Ik vind het idd nostalgisch en dat is grappig dat dat kan. Maar al jou foto’s hebben iets moois. Dus deze ook.Liefs AnneliesjeP.S bedankt nog voor je leuke reactie

  Like

 11. De eerste foto is gewoon een heel mooie foto.. zou in kleur ook wel mooi kunnen zijn… sepia.. ligt eraan…. meestal niet mijn eerste keuze… maar net even off zwart-wit kan het mooi zijn…het is haast niet te zien hier.. iets zachter…. ja heel mooi… moooooi…

  Like

 12. ik vind sepia meer passen bij objecten, stillevens en niet zo erg bij landschappen, kweet nie…. Maar de foto’s zijn evengoed wel heel mooi

  Like

 13. ik vind oude vergeelde foto’s meer waarde hebben , hou zelf wel van kleur

  Like

 14. fotos zijn prachtig de kleur vind ik ook mooi maaaaaaaaaaaaaaaaaaaar eigenlijk zie ik de bovenste toch liever met vel groen gras gelen dotters en hel blauwe lucht en mooi witten wolken bestel ze maar vast henk want ze komen er vast gauw aan

  Like

 15. Nou mensen… dit is toch wel erg mooi… de bovenste…..

  Like

 16. Iedereen nog even bedankt voor jullie reacties. Zoveel mensen, zoveel meningen. Ik wil nog even benadrukken dat dit maar een lichte sepiatoning is. Echt sepia zit veel meer geel/bruin in. Eigenlijk net als met zwart wit dat je op vele manieren kan bewerken. Het verwijderen van kleur uit een foto maakt een foto nog niet zwart/wit, je krijgt dan meer een opname in grijswaarden. Pas als je echt met contrasten gaat schuiven komt de kracht van zwart/wit tevoorschijn maar ook dat kan niet iedereen bekoren.

  Like

 17. Ik vind hem erg mooi je eerste foto.. sepia moet je kunnen toepassen….

  Like

 18. Ha blond of rood…uitgestorven, nemen we gewoon de belgen weer voor de moppen…Geen verstand van foto’s maar dat werken met sepia geeft wel een sfeertje aan de foto’s

  Like

 19. Dat jij geen beroepsfotograaf geworden bent snap ik eigenlijk niet.Onderste foto vind ik super, bovenste is ook mooi maar ik heb altijd wat met dat heerlijk zonnetje.Nog een fijne week gewenst.

  Like

 20. Laat fotograferen maar lekker mijn hobby blijven Ingeborg. Ik heb vast werk en dat wil ik graag zo houden. Tevens zou ik met landschapjes de kost niet kunnen verdienen. Dan zou ik me toch echt op een andere tak van fotografie moeten storten die ik niet zo leuk vindt om te doen. Als m’n hobby m’n werk zou worden is m’n werk m’n hobby niet meer.Maar je opmerking wordt zeker als een kompliment opgevat.

  Like

 21. Wij zouden samen natuurlijk wel een modellenbureau kunnen beginnen Henk. Dan maak jij foto’s van de Dames, en ik neem dan wel de maat van de diverse onderdelen, want die moeten aan de hoogste eisen voldoen…..lijkt het je wat??

  Like

 22. Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een vruchtbaar samenwerkingsverband Edward. Ik zou alleen de taken anders wilen verdelen.

  Like

 23. @Henk & Edward : dan zullen jullie zich toch in andere spacekringen moeten gaan begeven, hihi. Van dit zootje ongeregeld laat niemand zich nog te maat aannemen van geen van jullie twee. Je kunt nog wel een huisdierenmodellenbureau opzetten 🙂 Mooie modellen genoeg :-))

  Like

 24. Huisdieren komen eraan Rita. In a minute

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: