Wat is dit ?   26 comments

Wat is dit ?

Dit beestje ter grootte van een kat met een mol als prooi in z’n bek kwam ik tegen

in natuurgebied “De Wieden” nabij Wanneperveen. Het sprong onverwacht tussen de rietkraggen

tevoorschijn en even onverwacht als het kwam verdween het weer tussen het riet. Jammer genoeg een flinke

uitsnede moeten maken vanwege de grote afstand maar toch  heb ik snel één foto kunnen maken Wie weet wat het is ?

 

>-<

 

sized_2010-07-11 01

 

>-<

Geplaatst13 juli 2010 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

26 Reacties op “Wat is dit ?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het is een boommarter…. kijk dat is nou mazzel hebben he..1 foto, die ook nog es heel leuk , goed is en ook nog eens met prooi.Sjonge, ik zie er wel eens een in de tuin hier maar is verdwenen in een flits….heel goed gedaan Henkie.

  Like

 2. kijk dat is nou cool , zitten we hier weer smulllend naar te kijken, uitsnede of niet, dat is gaaf om te zien en dan als bonus ook nog een gave actie foto. ja geloof dat jaloers wel een goed woord is, hahaha, goed gedaan jochie, bij mij was er geen foto geweest. niets mis met je reactievermogen dus!!!! cool, wow., gaaf, te gek, petje af. geeft dat een beetje goed aan wat ik bedoel ?

  Like

 3. Ik heb even gezocht bij Google "afbeeldingen" en ik denk dat je gelijk hebt. Tijdens een wandeling in een natuurgebied weet je nooit wat je onverwacht tegenkomt.Instellingen van de camera staan dan ook zo neutraal mogelijk en verder moet je toch een dosis geluk hebben en ondanksde het best wel een flinke crop is ben ik erg blij met deze opname

  Like

 4. @Mazza: Henk zit te glunderen

  Like

 5. hele mooie opname de omstandigheden in acht genomen,hier mag je terecht trots op zijn.

  Like

 6. Dat is dus een boommarter, mooi. Als iemand nou ook nog kan melden wat er in zijn bek zit, is het plaatje compleet! haha, hij kijkt recht in de camera en dus vraag ik me af wie wie het eerste zag! Leuke foto geworden, Henk en inderdaad, precies het juiste moment er zijn, da’s mazzel hebben!

  Like

  • Ilona •
 7. Euhh Ilona…heb je de tekst boven de foto gelezen ? Hij heeft een mol in z’n bek.Ik heb aan de hand van de info even gezocht……….en hebbeshttp://www.natuurmonumenten.nl/content/boommarters-op-de-kiek-in-het-riet

  Like

 8. Sorry……………………………… bloosbloos 😦

  Like

  • Ilona •
 9. LOL

  Like

 10. Wel zielig voor het beesie…….. RIP MOL!

  Like

  • Ilona •
 11. Prachtig gesnapt! Hij kijkt zéér alert, een tel later en hij was gevlogen hè. Overigens ziet ie er nat uit? Bu op de kop gehad?

  Like

 12. Thatt is: BUI!!!

  Like

 13. OOOOOOOOOh- geweldig zeg deze actiefoto… heel mooi gedaan… en un mot magnifique……bizzzzz

  Like

 14. HAHA , LEUK !!

  Like

 15. Prachtig gedaan!

  Like

 16. zo dat is een mazzeltje! Ik dacht ook meteen aan een marter, maar het antwoord is allang gegeven zie ik. Ik vind het een topplaat!

  Like

 17. Denk ook dat het een boommarter is die net zijn maaltje te grazen heeft. Zielig maar dat is de natuur.Goed geschoten deze foto.

  Like

 18. Oh wat prachtig…dit hadden wij op vakantie…zomaar midden in het dorp op een pleintje…Was avond en wij rusten op een bankje voor we de klim naar app gingen doen.Maja geen fototoestel bij whahahahaha………En dan nog…Oja,,,heb je erbij gezet grijnzzzzzzzzzzzzzz

  Like

 19. Bofkont ben jij hoor, om dit op je pad te vinden!!!

  Like

 20. Wat bijzonder dat je dat beestje op de foto hebt gekregen.

  Like

 21. Ik had vaak van een matter gehoord en hier schijnen er een paar in de buurt te zitten, maar ik had er nog nooit 1 gezien ! (ze willen bij buren in de omtrek nog wel eens achter kippen e.d. aan).

  Like

 22. ik ben eigenlijk wel een beetje jalloers hoor ! 😉 hij lijkt bijna wel opgezet ! hij is toch wel echt he ? je zit ons toch niet stiekem te neppen ! hahaha

  Like

 23. Wat een bof om zoiets te treffen, je hebt er toch een mooie foto van weten te maken, liefs, Ann, groetjes Edward.

  Like

 24. Ha helemaal gelijk geef ik je…hier dit jaar 35 Maar vind die man/vrouw humor zo leuk….Had je jezelf nog gevonden op een matje ???

  Like

 25. Good shot!Lekker hapje :o))Had je hem stiekum ingevroren Henkie??? :PBoommarters zijn gevaarlijke knaagdieren, die graag aan de bedrading motor van je auto knagen!MAF DAF!

  Like

  «»Vosje«»
 26. Yep werkt na 6 weken weer…moet er niet aan denken dat ik al die tijd gewoon had zitten wachten…Maar intussen heb ik er 3 en dat is net wat teveel van het goede…dus ga met de nieuwe door en houden de foetsie maar reserve….want je weet het nooit met de spaces…Ben er al ooit eentje kwijt geweest…gelukkig had ik toen de 2e nog…Dus de foetsie gaat op prive en blijft mijn backup…misschien toch wel verstandig om een 2e aan te maken….hihiGrtjes

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.