Kouwe voetjes ?   21 comments

Kouwe voetjes ?

 

Beetje slaperig misschien maar toch een springlevende paalzitter.

De scholekster was even heerlijk in gedachten verzonken

maar toch gaat dat rode oogje open en dicht.

Waakzaam als altijd, maar veilig

buiten mijn bereik.

 

>-<

 

sized_2010-07-18 Scholekster 02

 

>-<

Geplaatst28 juli 2010 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

21 Reacties op “Kouwe voetjes ?

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Droomt vast dat hij een meeuw is hihi ervan uitgaande dat het een mannetje is…Maar goed dat je de naam erbij hebt staan…ik had anders moeten zoeken whahahahagrtjes

  Like

 2. Vind het geluid van een scholekster zo maf mooi. Vraag me af hoe ze aan hun naam komen, eksters jatten als de raven maar scholletjes jatten lijkt me een zwaar beroep voor zo’n vogel. Denk niet dat Henk het erg vind als hij er 1 liet vallen, het liefst 500 gram, toch!?Mooi hoe dicht bij je kunt komen.

  Like

  °○°Alexandra
 3. De scholekster, is een vrij stevig gebouwde vogel en je ziet ze heel veel hier in het Noorden. Prachtig dat ie zo dromerig op 1 poot(je) staat… mooi hoor zo’n close shot…Elk jaar zitten er er een stel op het dak van de school met hun kleintjes.. dat is een prachtig gezicht…

  Like

 4. Mooie maffe 1 poot ! ;).x,

  Like

 5. Sta vandaag ook op 1been maar dan vanwege de vele horzelsteken in mijn knieholte.In het land der blinden is 1 been koning, of klopt er hier iets niet???Leuke ‘flirterige’ ekster, ziet er goed uit Henk ,,, Toppie!Zelfstudie met een schitterend resultaat, op naar de volgende erg benieuwd naar.CiaociaoNoon

  Like

  «»Vosje«»
 6. Vind het wel symbolisch voor je Noon, veel op het strand te vinden, nu op 1 pootje dan even maar dat komt ook weer goed, rode oogjes zijn te verklaren en logisch nu, en over flirty gesproken, tja, leuke lui he, die scholeksters.

  Like

  °○°Alexandra
 7. best wel scherpe nageltjesaan die vogelpootjes hè.OT, waar staat bij jou die extra intelling, op je instelwiel? Lijkt me wel heel handig want elke keer veranderen is heel lastig bij onderwerpen die zo weer voorbij zijn gevlogen…..

  Like

 8. Wat heb je de scholekster er weer prachtig opgezet Henk, het zijn erg schuwe vogels en met veel mazzel heb ik er eens eentje op de foto gekregen, maar natuurlijk niet zoals die bij jou, ook geweldig om te zien dat de pingvogel op één pootje staat.

  Like

 9. Hahaa lollige reactie Vosje. Zo te lezen kan je je helemaal vereenzelvigen met deze paalzitter

  Like

 10. @Sandra S: Deze stand staat op het instellingwiel ( C ) stand. Op deze stand kan ik (jammer genoeg) maar 1 instelling makenmaar die kan ik wel helemaal voorprogrammeren. Deze staat bij mij dan ook ingesteld op vogels in de lucht met die instellingen die nodig zijn voor dit soort fotografie. De 5D mark II heeft zelfs meerdere van deze voor te programmeren instellingen. Erg handig, maar ik weet natuurlijk niet of jou Sony deze mogelijkheid ook heeft

  Like

 11. Deze heeft veel geleerd van de meeuw ,precies dezelfde stand

  Like

 12. @Ann: Deze scholekster stond op een steigerpaal boven het water, zo’n 10 meter vanaf de kant. Ik denk dan ook dat ik ‘m daarom zo dicht kon naderen.

  Like

 13. 1 pootje moe ? Deze vogels teisteren onze stad momenteel. Als ze jongen hebben zijn ze niet bepaald schuw. Maar is weer een prachtfoto

  Like

 14. Mooie foto, van deze waakzame evenwichtskunstenaar.

  Like

 15. Het is tot en met deze maand nog broedtijd…ze beschermen hun jongen heel fanatiek.. kom niet te dichtbij…. het is overigens wel een mooi gezicht, het paar met kun kinderen…. heb het van dichtbij gezien… heb je ook kleintjes gefotografeerd Henk?

  Like

 16. Toch wel heel erg fijn om de vogels zo dicht bij te kunnen halen, vanmiddag zag ik een eend die over het water liep, daar stonden ook paaltjes maar dan onder water ;-))) Ik dacht nog even…………..

  Like

 17. Ik heb een foto van een koolmeesje in mijn klompje van een Friesin gekregen uit Peasens-Moddergat,was zo een mooie ervaring, is zijn/haar huisje geen eitjes ofzo. Maar toestel niet bij de hand snik, het filmpje zit in mijn hoofd, dat lieve koppie. Nu heb ik tijden in mijn rieten stoel gezeten om toch eenkiekje te kunnen maken, het is gelukt maar durf het niet te plaatsen, mijn lens is niet goed genoeg;-(Mss heb ik morgen lef want na deze foto is mijn plaatje een giga afgang:o)))

  Like

  «»Vosje«»
 18. Wederom een prachtige foto’s.Maar dat zijn we wel gewend van jou.Geen scholeksters hier maar zat eksters die een hoop herrie maken.Groetjes..

  Like

 19. Ha de droogstoppel hierTja je moet wat hè als je geen fotograaf bent hihiDoei

  Like

 20. Prachtig vastgelegd Henk, fijn dat je met een telelens de nodige afstand kunt houden,anders was je dit misschien niet gelukt. Het kan natuurlijk ook zijn, dat het hem te heet onder de pootjes was geworden.Groeten van Edward.

  Like

 21. eer ik dichtbij genoeg ben is ie al gevlogen hoor maar met telelens goed vast gelegt gr en knuf pee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.