De herfst komt eraan   18 comments

De herfst komt eraan

 

Het is voorlopig nog hartje zomer maar als je op bovenste foto in het water kijkt.

zie je toch al duidelijk dat de eerste afbraak van de natuur vorm aanneemt. Het fotograferen

van landschappen kan me om de één of andere manier niet zo boeien in de zomermaanden. maar

zodra de eerste herfstkleuren zich laten zien begint het alweer een beetje te kriebelen.

 

>-< 

 

1 

 

>-< 

 

2

 

>-<

Geplaatst2 augustus 2010 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

18 Reacties op “De herfst komt eraan

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Goedemorgen, Henk….Mooie kleuren en compositie… het licht lijkt inderdaad alweer te veranderen…de temperatuur blijft nog wel aangenaam… gelukkig… nog een fijne dag…..

  Like

 2. De foto’s zijn prachtig Henk, maar dat de herfst er aan komt heb ik ook gemerkt en ik wil echt nog een poosje zomer, het licht in inderdaad anders maar ook de echte rijke bloei is al aan het afnemen, de eikeltjes zitten al aan de eiken en hier en daar zie je geel blad, hier is het maar 18 graden dus niet echt zomer!

  Like

 3. Voorlopig is de zomer nog niet voorbij Ann. Het weer zit wel even in een dipje. Op dit moment een flinke regenbui hier.Ook ik ben een echt zomermens maar voor landschapsfotografie spreekt me de herfst verreweg het meest tot de verbeeldingals bladeren gaan verkleuren en de zon door de ochtendnevel breekt. Volgens mij zit ik wat te idealiseren want de herfst kan zich ook van een heel andere kant laten zien

  Like

 4. Potjandorie Henk, zit ik hier midden in de zomer mijn verjaardag te vieren met een stuk appeltaart, en dan lees ik bij jou dat de herfst eraan zit te komen! Het is natuurlijk wel zo, maar ik heb er geen haast mee. De foto’s zijn wél prachtig, vooral de onderste vind ik heel mooi.Groeten van Edward.

  Like

 5. Hahaaaa dit logje is ook niet deprimerend bedoelt Edward. Blijf genieten van de appeltaart.

  Like

 6. Potjandorrie,wat een prachtige foto’s.Aan de spinnen is goed te merken dat de herfst er aan komt,elke ochtend raak.Jakkies,al dat spinnenrag in mijn gezicht.Mij maak je wel vrolijk met de herfst,een prachtig jaargetijde.Doeii.Groetjes.

  Like

 7. jammer dat het jou niet boeit, van mij mag het namelijk nog wel even zomer blijven!!!!

  Like

 8. @Sandra: Jou opmerking snap ik helemaal Sandra. Jou landschappen zijn prachtig en sfeervol, ook in de zomermaanden gemaakt maar wel op een tijdstip dat iedere burger normaliter nog op één oor ligt.Het kan dus wel degelijk maar misschien hou ik wel niet zo van de kleur groen. In de herfstmaanden komen kleuren pas echt tot leven

  Like

 9. Ben jij helemaal ….We wachten iedere keer zolang op de zomer met mooi weer dat we nog niks over de herfst willen horen hihiMaar jij mag er van genieten en doen wij het nog een tijd van de zomer whahahahahaWel mooie foto’s en kan het ook niet zijn dat jij niet zo vroeg je mandje uit wil ???Houdoe…..

  Like

 10. Elk jaargetij heeft wel wat!Dat is één van de mooie giften van ons land,"de vier jaargetijde’Go with the flow ,,, ik dook even als een visjetussen de waterlelies, schitterende plaatjes.Booie Bag Benk, biaoBoon

  Like

 11. Het woord HERFST wil ik voorlopig nog helemaal niet horen dus ik reageer ook niet op je prachtige foto’s. Ben je een haartje betoeterd om nu al over een ander jaargetijde te beginnen terwijl we allemaal zo enorm naar de zomer hebben verlangd. Duh!!!

  Like

 12. ja helaas , ik had ook al de eerste tekenen gezien en wil er dan ook verder niets over horen, de rood ,geel oranje tinten wil ik voorlopig alleen maar in mijn bloemen zien . Moet wel toegeven dat het weer kei-goeie foto’s zijn , al zullen de profs heus wel weer wat vinden wat niet deugt. kijk wel eens vaker op dat foto-forum van je en soms is het commentaar echt van de zotte.

  Like

 13. nou hier snap ik ook weer niets vna . please try again later en dan staat die daar, oftewel de reacties willen alweer niet

  Like

 14. Schitterende foto’s en zeker de onderste, Nog ff wachten met de herfst raaggGroetjes Janny

  Like

 15. Ik wil het woord herfst ook nog niet horen. De blaren vallen van de bomen van de droogte hier. Sommige struiken in polders zijn bijna verkoold. We zien bijna geen regen en de oogst gaan naar de maan. Maar je foto’s maken het weer allemaal goed.

  Like

 16. Op de bovenste foto word je vanaf dat boompje links en die struik rechts als het ware de verte ingezogen. Mooi hoor. Die kleuren zijn ook mooi.Het lijkt trouwens wel of het water vooraan naar beneden loopt. Op de tweede vooral van rechts naar links vooraan. Komt dat door de lens die je gebruikt hebt?xxBea

  Like

 17. @Cybermum: komt door de grote kijkhoek van de lens. Met dergelijke lens krijg je een vertekend effekt waardoor een klein plasje de afmeting krijgt van een binnenzee. Als je een foto maakt van een kamertje van 3×3 meter denk je dat je een zaal gefotografeerd hebt.Dergelijke lens heef een "zuigende" werking zoals je in je reactie al aangaf.

  Like

 18. Ik hou best wel van de herfst al is het dan maar om de kleuren. Maar ik vind het daar nu toch wel een beetje te vroeg voor om daar aan te denken. Misschien dat je dan ook maar eens naar zee moet gaan. Dan kan je ook van die mooie gouden plaatjes maken. Ik vind trouwens de onderste foto erg mooi, met toch een beetje kleur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.