Bakbananen   24 comments

 

… Bakbananen …

.

‚

.

Het werd weer eens

één stinkende rotzooi

Tips zijn welkom

.

ƒ

.

Bakbananen

.

‚ ƒ

.

Advertenties

24 responses to “Bakbananen

Subscribe to comments with RSS.

  1. Een flinke scheut uit die fles op de achtergrond erbij.
    Niet teveel tegelijk in de pan.
    Ohja, de schillen van de banaan eerst goed wassen!

    Kitty (http://kittyschoenmakers.wordpress.com/) zou me nog een recept sturen van geflambeerde bananen.
    Ik zal haar vragen jou ook een tip te geven.

    Like

    • Inmiddels lust ik ze ook wel rauw appelvrouw. volgens mij moet je daar speciale bananen voor kopen, toch ?

      Like

      • Ik dacht dat je me voor de gek hield. In iedere supermarkt zijn bakbananen te koop. Wachten tot de schil zwart is en lekker zacht, dan is ie op z’n lekkerst, ik bak ze gewoon in de koekenpan met wat olie.
        Maar een gewone banaan kun je ook wel bakken, is alleen minder lekker.
        Maar volgens mij krijg je bij de chinees gewone bananen in een papje gebakken, vet en slap.

        Like

      • Ik zit de boel een beetje voor ’t lapje te houden appelvrouw 🙂 Ik dacht dat iedereen wel kon zien dat het gewone bananen zijn. Ljkt me toch wel erg maf om op deze wijze een tros bananen te bakken 🙂

        Like

  2. Ha ik neem zwarte schillen…schil eraf midden door en bakken maar.

    Like

  3. Hier zit weer een mooie, welgekozen scherptediepte in.
    Tja, en voor de rest … smakelijk! 🙂

    Like

  4. De foto is echt mooi met dat brandende gas, maar gestonken zal het zeker wel hebben gedaan. Je hebt inderdaad bakbananen en die gebruiken ze (als ze het goed doen) bij de Chinees en ze zien er heel anders uit dan de dessertbananen, maar de schil moet er toch echt af hoor Henk anders lijkt het mij niet te (vr)eten 😉

    Like

  5. Bananen vooruit dan maar, kan best lekker zijn, maar gebakken banaan, iek. 😉
    Moest meteen aan ‘pisang’ denken en al googlend – want ik wilde weten hoe het precies zat met die banaan 😉 – kwam ik pisang goreng tegen wat letterlijk gebakken banaan betekent. http://www.kookse.tv/recept/pisang-goreng

    Like

  6. Bakbananen zij heerlijk Henk, jummie,jummie! Het is inderdaad een ander soort, je kunt ze ook even door een papje van bloem en melk halen.Je hebt de dieptescherpte mooi gekozen.

    Like

  7. Ja HenK ,Jan heeft het bij het rechte eind.
    Bakbananen zijn van een heel andere soort,veel groter met groen of roodachtige schil.
    Men laat ze zwart worden omdat ze dan gemakkelijk te pellen zijn.
    Ze worden gebakken en men gebruik ze in de zuid-Amerikaanse landen zoals wij aardappels gebruiken
    .Ik had indertijd ( jaren 70 ) 8 nationaliteiten in mijn klas.Alle weken kwam een moeder iets koken dat typisch was voor haar land..Zo leerde ik de bakbanaan kennen en heb ze toen ook gegeten..de gewone banaan is veel lekkerder.De bakbanaan is veel meliger en met weinig smaak.
    Je hebt er wel een heel originele foto van gemaakt

    Like

  8. Eet iedereen hier nu zwart geworden bananen? Ik maak er geen poespas van, gewoon 1 keer in de lengte halveren en met een klein beetje boter snel eventjes bakken is al lekker genoeg. Ook op de grilplaat trouwens of bij de gourmet.
    De foto is wel weer op en top origineel Henk 🙂

    Like

  9. een tip;doe het vuur maar uit deze kan je zo wel eten,Ha ha
    leuke foto overigens.
    er zijn 3 soorten bananen,1 om zo te eten 2 soorten om te koken (als aardappels)
    waarvan 1 (een grotere en hardere banaan) die je inderdaad zwart laat worden oftewel
    overrijp om te bakken in olie met wat suiker…..Heerlijk eet ze regelmatig en staan ook allemaal in mijn tuin. prettige jaarwisseling.

    Like

  10. het is gewoon een bak bananen… LOL

    Like

  11. Ja Henk dit word wel wat. Geweldig !!! Fijne dag Groetjes Anna

    Like

  12. Hoe verzin je het om zo een foto te maken….kostelijk….;)

    Like

  13. Wat lijkt het me heerlijk om zoveel inspiratie te hebben 🙂
    Schitterend Henk!

    Groet, Gonne-Marieke
    (mennoG)

    Like

  14. Gein ponim! 🙂

    Like

  15. MMMMMM..lekker,baka bana.
    Maar wel van de Surinaam en heel veel pindasaus.

    Like

  16. Hahahaha, schitterend. Dit kan jij alleen maar verzinnen volgens mij. Geweldige plaat Henk.

    Groet, Rardo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.