… Bakbananen …
.
.
Het werd weer eens
één stinkende rotzooi
Tips zijn welkom
.
ƒ
.
.
‚ ƒ
.
… Bakbananen …
.
.
Het werd weer eens
één stinkende rotzooi
Tips zijn welkom
.
ƒ
.
.
‚ ƒ
.
Geplaatst28 december 2011 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie
Getagged met Bakbananen, Canon EF 50mm f 1.2 L USM, Canon eos 5D, Foto, Fotografie, koken voor dummies, kokkerellen, Photo, Photography
Schrijf je in op reacties met RSS.
Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.
Fotograferen = Een levenslang leerproces.
Fotograferen = Schrijven met licht.
Fotograferen = Kijken.
Een flinke scheut uit die fles op de achtergrond erbij.
Niet teveel tegelijk in de pan.
Ohja, de schillen van de banaan eerst goed wassen!
Kitty (http://kittyschoenmakers.wordpress.com/) zou me nog een recept sturen van geflambeerde bananen.
Ik zal haar vragen jou ook een tip te geven.
LikeLike
Inmiddels lust ik ze ook wel rauw appelvrouw. volgens mij moet je daar speciale bananen voor kopen, toch ?
LikeLike
Ik dacht dat je me voor de gek hield. In iedere supermarkt zijn bakbananen te koop. Wachten tot de schil zwart is en lekker zacht, dan is ie op z’n lekkerst, ik bak ze gewoon in de koekenpan met wat olie.
Maar een gewone banaan kun je ook wel bakken, is alleen minder lekker.
Maar volgens mij krijg je bij de chinees gewone bananen in een papje gebakken, vet en slap.
LikeLike
Ik zit de boel een beetje voor ’t lapje te houden appelvrouw 🙂 Ik dacht dat iedereen wel kon zien dat het gewone bananen zijn. Ljkt me toch wel erg maf om op deze wijze een tros bananen te bakken 🙂
LikeLike
Ha ik neem zwarte schillen…schil eraf midden door en bakken maar.
LikeLike
Hier zit weer een mooie, welgekozen scherptediepte in.
Tja, en voor de rest … smakelijk! 🙂
LikeLike
De foto is echt mooi met dat brandende gas, maar gestonken zal het zeker wel hebben gedaan. Je hebt inderdaad bakbananen en die gebruiken ze (als ze het goed doen) bij de Chinees en ze zien er heel anders uit dan de dessertbananen, maar de schil moet er toch echt af hoor Henk anders lijkt het mij niet te (vr)eten 😉
LikeLike
De volgende keer gooi ik ze wel in de frituurpan Ann 🙂 maar dat levert natuurlijk geen foto op.
LikeLike
Juist wel Henk, je moet even wat aan het werk met je lenzen maar een pruttelende pan frituurvet is ook een onderwerp 😉
LikeLike
Ik hou m’n lens liever uit de buurt van een pruttelende pan frituurvet Ann
LikeLike
Bananen vooruit dan maar, kan best lekker zijn, maar gebakken banaan, iek. 😉
Moest meteen aan ‘pisang’ denken en al googlend – want ik wilde weten hoe het precies zat met die banaan 😉 – kwam ik pisang goreng tegen wat letterlijk gebakken banaan betekent. http://www.kookse.tv/recept/pisang-goreng
LikeLike
Moet toegeven dat het er smakelijk uitziet
LikeLike
Bakbananen zij heerlijk Henk, jummie,jummie! Het is inderdaad een ander soort, je kunt ze ook even door een papje van bloem en melk halen.Je hebt de dieptescherpte mooi gekozen.
LikeLike
Ja HenK ,Jan heeft het bij het rechte eind.
Bakbananen zijn van een heel andere soort,veel groter met groen of roodachtige schil.
Men laat ze zwart worden omdat ze dan gemakkelijk te pellen zijn.
Ze worden gebakken en men gebruik ze in de zuid-Amerikaanse landen zoals wij aardappels gebruiken
.Ik had indertijd ( jaren 70 ) 8 nationaliteiten in mijn klas.Alle weken kwam een moeder iets koken dat typisch was voor haar land..Zo leerde ik de bakbanaan kennen en heb ze toen ook gegeten..de gewone banaan is veel lekkerder.De bakbanaan is veel meliger en met weinig smaak.
Je hebt er wel een heel originele foto van gemaakt
LikeLike
De bakbanaan goed omschreven Marilou “melig en weinig smaak” Niet mijn ding 🙂
LikeLike
Eet iedereen hier nu zwart geworden bananen? Ik maak er geen poespas van, gewoon 1 keer in de lengte halveren en met een klein beetje boter snel eventjes bakken is al lekker genoeg. Ook op de grilplaat trouwens of bij de gourmet.
De foto is wel weer op en top origineel Henk 🙂
LikeLike
een tip;doe het vuur maar uit deze kan je zo wel eten,Ha ha
leuke foto overigens.
er zijn 3 soorten bananen,1 om zo te eten 2 soorten om te koken (als aardappels)
waarvan 1 (een grotere en hardere banaan) die je inderdaad zwart laat worden oftewel
overrijp om te bakken in olie met wat suiker…..Heerlijk eet ze regelmatig en staan ook allemaal in mijn tuin. prettige jaarwisseling.
LikeLike
het is gewoon een bak bananen… LOL
LikeLike
Ja Henk dit word wel wat. Geweldig !!! Fijne dag Groetjes Anna
LikeLike
Hoe verzin je het om zo een foto te maken….kostelijk….;)
LikeLike
Wat lijkt het me heerlijk om zoveel inspiratie te hebben 🙂
Schitterend Henk!
Groet, Gonne-Marieke
(mennoG)
LikeLike
Gein ponim! 🙂
LikeLike
MMMMMM..lekker,baka bana.
Maar wel van de Surinaam en heel veel pindasaus.
LikeLike
Hahahaha, schitterend. Dit kan jij alleen maar verzinnen volgens mij. Geweldige plaat Henk.
Groet, Rardo.
LikeLike