Meiknolletjes
.
I
.
Al scharrelend over de markt zie je soms
de vreemdste groente en fruitsoorten. Van deze meiknolletjes
met hun blozende wangetjes had ik nog niet eerder gehoord, en dat is ook niet
verwonderlijk want de meiknol is in Nederland niet populair en wordt bestempeld als veevoer.
De fransen en Belgen zijn er echter gek op en in de landen rondom de middellandse zee
wordt deze groente veelvuldig gecombineerd met vis en gevogelte
maar een meiknolletje schijnt rauw ook prima eetbaar te zijn.
.
Een meiknolletje in een groentekraam in januari klinkt me overigens
net zo vreemd in de oren als een voorbij scherende meikever in december
maar ach …. moeder natuur is immers wel vaker van slag ….. toch ?
.
H
.
.
I
.
En dat net voor het eten, ik krijg er trek van. Zoveel lekkers.
LikeLike
Daar had ik ook nog nooit van gehoord.
Ik heb geen idee hoe groot ze in werkelijkheid zijn, maar ze doen me zo wel wat denken aan onrijpe of mislukte radijsjes. 🙂
Hoe dan ook, smakelijk eten!
LikeLike
Ongeveer net zo groot als een middelgrote ui.
LikeLike
Een sudderpot van raapjes en spek…heerlijk.De benaming meiknolletjes is in België onbekend.
LikeLike
Rapen doen het gat gapen
LikeLike
Ik stink nog van een appel 🙂
LikeLike
Als ik meiknolletjes hoor of zie denk ik automatisch aan Gérard Depardieu en Queen Latifa in “Last Holiday” (2006). Dáár kreeg ìk pas trek van. 😉
LikeLike
Bijzonder leuke film, heb ‘m gezien 🙂 http://www.film1.nl/trailers/19081-Last_Holiday.html
LikeLike
Als medewerkster in een bedrijf waar ook groenten en fruit worden verkocht is mij dit niet onbekend. Ze zijn in principe het hele jaar verkrijgbaar maar ben zelf van mening dat je seizoensgroenten in het seizoen moet halen. En dat rapen een gat doen gapen, ja dat kan…. het ééne gat wat meer dan het ander. Reuben, zo worden hier ook wel genoemd kun je lekker mee laten stoven in je stoofpot of zelfs rauw in dunne plakjes en dan even marineren in een lekkere fris zoete dressing. Maar ook in blokjes even kort koken, afgieten en dan door de koekepan halen met een klont boerenboter en wat peper en zout is heerlijk.
Zo Henk, aan de slag in de keuken zou ik zeggen 😉
Smakelijk! X
LikeLike
Dank voor de tip San. Duidelijk dat het meer is dan enkel veevoer 🙂
LikeLike
Weet jezeker dat het eetbaar is Henk? Zijn het geen verkleurde radijsjes?
LikeLike
Kijk maar eens hier 🙂 http://www.duivenstraat.nl/recepten/stoverij_van_lam_met_meiknolletjes.html
LikeLike
ik heb ze zelf ook wel eens in de tuin gehad, maar op de foto vind ik ze er leuker uitzien dan dat ik ze toen vond smaken, maar dan hebben we altijd meneer Knorr nog 😉
LikeLike
Eeen gft container hebben jullie niet nodig Sandra 🙂
LikeLike
Je hebt de meiknolletjes oftewel de knolraapjes mooi op de foto gezet en vroeger hebben we ze wel ehhhh gepikt om gewoon rauw op te eten, normaal gesproken zijn ze er niet in deze tijd maar ze zullen nu wel in de kassen geteeld worden.
LikeLike
hak ze maar in je koekenpan zijn best te eten hoor.
overigens een mooie kleurrijke foto.
LikeLike
en dat in januari!
LikeLike
Ik moest die knolletjes eerst even goed bekijken Henk, want ook ik had er nog nooit van gehoord. Als je er volgende keer nou ook gelijk even receptje bijzet…….. (grinnik… geintje hoor). Misschien zijn deze knolletjes wel heel erg lekker, maar ik kende ze dus niet.
groetjes, Helma
LikeLike
Ha ze laat ons anders nu goed voelen dat het winter is brrr koud…
Maar ze zien er smakelijk uit…grtjes
LikeLike
Een meiknolletje zal in februari ook wel smaken Henk, je hebt deze blozende bolletjes mooi op de foto gezet.
LikeLike
Mooie paarse knolletjes. Doen het leuk op de foto
LikeLike