Pilaf met Perziken
.
K
.
Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.
Een spreekwoord dat hier op het platteland nog wel eens van toepassing is.
Dit gerecht is dan ook bedoelt als een ware uitdaging voor de Staphorster plattelander.
Je culinaire horizon reikt tenslotte verder dan Proemenkreuze, Staphorster Stip
en ander varkensvoer.
.
Wat hebben we nodig ?
.
K
.
500 gram aan blokjes gesneden varkensvlees
.
.
.
K
.
.
3 dikke verse uien
.
.
.
K
.
.
1 bakje champignons
.
.
.
K
.
.
2 blikjes tomatenpuree
.
.
.
K
.
.
6 tenen knoflook
.
.
.
K
.
.
4 eetlepels ketjap
.
.
.
K
.
.
1 flinke theelepel chilipoeder
.
.
.
K
.
.
1 flinke theelepel paprikapoeder
.
.
.
K
.
.
1 blik perziken op lichte siroop
.
.
.
K
.
.
-
Bak het varkensvlees gaar in een ruime pan
-
Voeg de uien toe en laat ze even fruiten
-
Voeg de champignons, tomatenpuree, knoflook, ketjap, chilipoeder en paprikapoeder toe
-
Voeg verder het sap van de perziken toe en snij ondertussen de perziken in kleine partjes
-
+/- 8 minuten laten garen en voeg dan de perziken toe
-
Het gericht laten opwarmen en eventueel op dikte maken met een papje van bloem.
-
Serveren met rijst of zilvervliesrijst
.
Eventueel sambal toevoegen.
Zelf prefereer ik een Surinaams pepertje “Madame Jeanette”
Alleen aanbevolen voor de doorgewinterde peperfanaat
anders krijg je letterlijk het mes op de keel.
,
.
.
K
.
.
Eet Smakelijk
.
.
K
.
Een volgende keer presenteer ik een gerecht
uit de roemruchte Staphorster boerenkeuken
…….. STAPHORSTER STIP ……..
.
J
.
Als ik de prachtige foto’s bekijk krijg ik honger maar bij nader bekijken te pikant voor mij en 6 teentjes look..neen bedankt
LikeLike
3 teentjes mag ook hoor ……… en Surinaamse peper is geen verplichting Marilou 🙂
LikeLike
dat is aardig pikant met madame Janet. Jij durft!
LikeLike
Ik hou wel van parelend zweet op mijn voorhoofd tijdens het eten Appelvrouw
LikeLike
Dek de tafel, Henk…ik kom er aan…de look en de ui hebben het gedaan !
LikeLike
Het is wel de bedoeling dat je het zelf gaat bereiden Geert 🙂
LikeLike
Oei, met 2 linker handen in de keuken…ik vrees het ergste…
LikeLike
Kokkie geworden?
Ziet er lekker uit maar uitgelopen verse uien?
LikeLike
Niet de eerste keer dat ik met culinaire hoogstandjes aan kom draven Rebbeltje https://knakkie30.wordpress.com/2008/03/02/babi-gangbang/
Ik adviseer wel uien te gebruiken die iets verser zijn dan afgebeeld 🙂
LikeLike
whahahaha…
LikeLike
whahahaha…
LikeLike
Man wat fraai in beeld gebracht! Het recept ga ik gebruiken. Lijkt me heerlijk, dank je wel.
LikeLike
Je gaat geen spijt krijgen Artmus
LikeLike
Mijn favoriete gerecht, en dat zo mooi weergegeven!
LikeLike
Jammie jammie, Dat ziet er lekker uit Henk.
Ik als dorpsgenoot mag toch wel als eerste komen proeven?
En als de Staphorster Stip klaar is hoor ik het wel. Wel graag met een beetje spekvet.
Ook zo lekker!!!!
Groetjes Jan
LikeLike
sorry Jan …….. je zal het toch echt zelf moeten maken 🙂
De Staphorster Stip lijkt me echt smerig hahaaaaa. Maar ik hoop ’t toch een keertje te maken, ga het in ieder geval proeven
LikeLike
bij de verse ui had ik zo mijn vraagtekens, maar het hangt er maar net van af wat je vers noemt en met 6 tenen knoflook en een hele madame janet proef je die rotte ui toch niet meer.
Zo’n prutje met rijst vind ik heerlijk! De teentjes knoflook vind ik het mooiste, doet me denken aan mijn foto met de twee duifjes……(zal wel door de kleur komen 😉 )
LikeLike
Uien met dergelijke (UI)tlopers kan je beter weggooien 🙂
LikeLike
vertel mij wat…..:-)
LikeLike
Geweldig om op deze manier een recept te tonen Henk, het eindresultaat van jou kookkunst ziet erg smakelijk uit hoor. Het lijkt mij wel een gerecht, waar je dagen lang plezier aan hebt, maar de mensen in je omgeving niet……hahahaha!
LikeLike
Het ziet er heerlijk uit op die fraaie foto’s, het water loopt me in de mond, maar het lijkt me wel een behoorlijk hartig hapje …
Beveel je nog iets speciaals aan om de brand te blussen? 😉
LikeLike
een moeserend wit wijntje smaakt er prima bij volgens mij.
LikeLike
komt me zeer bekend voor dit recept vaak gemaakt en gegeten,
je hebt het weer schitterend in beeld gebracht,maar zie ik tussen dat varkensvlees
een stuk paardevlees????? ach smaakt even goed wel ha ha lol
LikeLike
Al is het erg vroeg maar het water loopt me door de mond.
Prachtige foto’s en zeer smakelijk.
Ik hou wel van pittig eten en voor Madame Jeanette loop ik niet weg 😉
LikeLike
Wat is dat mooi gefotografeerd Henk, het ziet er zo smakelijk uit, toch maar oppassen met al die heisa rond dat Roemeens paardevlees… 🙂
LikeLike
Als het onverhoopt niet smaakt, dan ligt dat niet aan foto’s. Vooral die knoflook ziet er heerlijk uit. Zo mooi zelfs, dan ik vermoed dat de winden ervan zelfs fris ruiken. 🙂
LikeLike
Mamma Mia, wat een geweldig kookboek, nog nooit zoiets gezien, ik krijg er trek van 😉 Het lijkt me heerlijk en wat heb je dat mooi gedaan Henk, proficiat!
LikeLike
Je hebt wel veel specialiteiten, je kunt ook al kookgerechten mooi vastleggen.
Zes tenen knoflook, je wilt niemand in je buurt hebben?
LikeLike
Argh…… het water loopt me zowaar in de mond Henk, mjammie……..
Ik ken uiteraard de pliaf maar euhhhhhh…. wat zijn in hemelsnaam
Proemenkreuze, Staphorster Stip ?!?!?!?!?! Nooooooooooooooiiiiiiiiiiiiit
van gehoor~d~~!~~
Dat pepertje waar je het over hebt, daar is mijn Henk ook toevertrouwd hihi…
Die kan het heter doven dan ik *lol*.
Groetjes, Helma
LikeLike
Een recept dat je bijna 5 jaar geleden hebt geplaatst, wordt nieuw leven ingeblazen vanwege een Chinees praalgraf. Dat had je niet kunnen bedenken! Het recept ga ik uitproberen, inclusief alle knoflookteentjes en Madame Jeannette. Je hoort van me en als mijn slokdarm verbrandt, dan weet ik je te vinden Knakkie 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Kijk dan toch maar uit met Madame Jeanette. Hopelijk hoef ik niet onder te duiken 🙂
LikeLike