Pilaf met Perziken   31 comments

Pilaf met Perziken

.

K

.

Wat de boer niet kent dat vreet hij niet.

Een spreekwoord dat hier op het platteland nog wel eens van toepassing is.

Dit gerecht is dan ook bedoelt als een ware uitdaging voor de Staphorster plattelander.

Je culinaire horizon reikt tenslotte verder dan Proemenkreuze, Staphorster Stip

en ander varkensvoer.

.

Wat hebben we nodig ?

.

K

.

500 gram aan blokjes gesneden varkensvlees

.

Wokvlees Varkensvlees

.

.

K

.

.

3 dikke verse uien

.

Uien

.

.

K

.

.

1 bakje champignons

.

Champignons

.

.

K

.

.

2 blikjes tomatenpuree

.

Tomatenpuree

.

.

K

.

.

6 tenen knoflook

.

Knoflook

.

.

K

.

.

4 eetlepels ketjap

.

Ketjap Manis

.

.

K

.

.

1 flinke theelepel chilipoeder

.

Chilipoeder

.

.

K

.

.

1 flinke theelepel paprikapoeder

.

Paprikapoeder

.

.

K

.

.

1 blik perziken op lichte siroop

.

Perziken op Siroop

.

.

K

.

.

            1. Bak het varkensvlees gaar in een ruime pan
            2. Voeg de uien toe en laat ze even fruiten
            3. Voeg de champignons, tomatenpuree, knoflook, ketjap, chilipoeder en paprikapoeder toe
            4. Voeg verder het sap van de perziken toe en snij ondertussen de perziken in kleine partjes
            5. +/- 8 minuten laten garen en voeg dan de perziken toe
            6. Het gericht laten opwarmen en eventueel op dikte maken met een papje van bloem.
            7. Serveren met rijst of zilvervliesrijst

.

Eventueel sambal toevoegen.

Zelf prefereer ik een Surinaams pepertje “Madame Jeanette”

Alleen aanbevolen voor de doorgewinterde peperfanaat

anders krijg je letterlijk het mes op de keel.

,

Madame Jeanette surinaamse Peper

.

.

K

.

.

Eet Smakelijk

.

Pilaf Gerecht

.

K

.

Een volgende keer presenteer ik een gerecht

uit de roemruchte Staphorster boerenkeuken

……..  STAPHORSTER STIP  ……..

.

J

.

Advertentie

31 Reacties op “Pilaf met Perziken

Schrijf je in op reacties met RSS.

  1. Als ik de prachtige foto’s bekijk krijg ik honger maar bij nader bekijken te pikant voor mij en 6 teentjes look..neen bedankt

    Like

  2. dat is aardig pikant met madame Janet. Jij durft!

    Like

  3. Dek de tafel, Henk…ik kom er aan…de look en de ui hebben het gedaan !

    Like

  4. Kokkie geworden?
    Ziet er lekker uit maar uitgelopen verse uien?

    Like

  5. Man wat fraai in beeld gebracht! Het recept ga ik gebruiken. Lijkt me heerlijk, dank je wel.

    Like

  6. Mijn favoriete gerecht, en dat zo mooi weergegeven!

    Like

  7. Jammie jammie, Dat ziet er lekker uit Henk.
    Ik als dorpsgenoot mag toch wel als eerste komen proeven?

    En als de Staphorster Stip klaar is hoor ik het wel. Wel graag met een beetje spekvet.
    Ook zo lekker!!!!

    Groetjes Jan

    Like

  8. bij de verse ui had ik zo mijn vraagtekens, maar het hangt er maar net van af wat je vers noemt en met 6 tenen knoflook en een hele madame janet proef je die rotte ui toch niet meer.
    Zo’n prutje met rijst vind ik heerlijk! De teentjes knoflook vind ik het mooiste, doet me denken aan mijn foto met de twee duifjes……(zal wel door de kleur komen 😉 )

    Like

  9. Geweldig om op deze manier een recept te tonen Henk, het eindresultaat van jou kookkunst ziet erg smakelijk uit hoor. Het lijkt mij wel een gerecht, waar je dagen lang plezier aan hebt, maar de mensen in je omgeving niet……hahahaha!

    Like

  10. Het ziet er heerlijk uit op die fraaie foto’s, het water loopt me in de mond, maar het lijkt me wel een behoorlijk hartig hapje …
    Beveel je nog iets speciaals aan om de brand te blussen? 😉

    Like

  11. komt me zeer bekend voor dit recept vaak gemaakt en gegeten,
    je hebt het weer schitterend in beeld gebracht,maar zie ik tussen dat varkensvlees
    een stuk paardevlees????? ach smaakt even goed wel ha ha lol

    Like

  12. Al is het erg vroeg maar het water loopt me door de mond.
    Prachtige foto’s en zeer smakelijk.
    Ik hou wel van pittig eten en voor Madame Jeanette loop ik niet weg 😉

    Like

  13. Wat is dat mooi gefotografeerd Henk, het ziet er zo smakelijk uit, toch maar oppassen met al die heisa rond dat Roemeens paardevlees… 🙂

    Like

  14. Als het onverhoopt niet smaakt, dan ligt dat niet aan foto’s. Vooral die knoflook ziet er heerlijk uit. Zo mooi zelfs, dan ik vermoed dat de winden ervan zelfs fris ruiken. 🙂

    Like

    Henk van Blijderveen
  15. Mamma Mia, wat een geweldig kookboek, nog nooit zoiets gezien, ik krijg er trek van 😉 Het lijkt me heerlijk en wat heb je dat mooi gedaan Henk, proficiat!

    Like

  16. Je hebt wel veel specialiteiten, je kunt ook al kookgerechten mooi vastleggen.
    Zes tenen knoflook, je wilt niemand in je buurt hebben?

    Like

  17. Argh…… het water loopt me zowaar in de mond Henk, mjammie……..
    Ik ken uiteraard de pliaf maar euhhhhhh…. wat zijn in hemelsnaam
    Proemenkreuze, Staphorster Stip ?!?!?!?!?! Nooooooooooooooiiiiiiiiiiiiit
    van gehoor~d~~!~~
    Dat pepertje waar je het over hebt, daar is mijn Henk ook toevertrouwd hihi…
    Die kan het heter doven dan ik *lol*.

    Groetjes, Helma

    Like

  18. Een recept dat je bijna 5 jaar geleden hebt geplaatst, wordt nieuw leven ingeblazen vanwege een Chinees praalgraf. Dat had je niet kunnen bedenken! Het recept ga ik uitproberen, inclusief alle knoflookteentjes en Madame Jeannette. Je hoort van me en als mijn slokdarm verbrandt, dan weet ik je te vinden Knakkie 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: