Achterbuurt   23 comments

 

Achterbuurt

.

"

.

Het zijn die  groezelige straatjes

waar je onbewust je pas versnelt.

.

Stinkende  vuilnisbakken,  afgetrapte fietsen

en rottende bankjes tegen gescheurde gevels

.

Quasi nonchalant een deuntje fluitend.

En ondertussen  spits je de  oortjes als

voetstappen van achteren naderen.

Uit iedere smalle zijsteeg loert

het gevaar

.

.

Achterbuurt Foto Achterstandswijk Foto Sloppenwijk Foto Gevaarlijke Buurt Foto Criminaliteit

.

.

"

.

.

23 Reacties op “Achterbuurt

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Het nodigt niet echt uit, om daar te gaan wandelen, maar het zijn vaak erg gezellige straatjes met de bewoners onderling. Een mooi plaat, die jou tekst goed ondersteunt Henk.

  Like

 2. Lijkt me een gezellige achterbuurt 🙂

  Like

 3. De foto geeft de sfeer goed weer daar niet van.Maar als dit Ook HWijk is valt de beschrijving tegen . In HWijk zijn wij de hele zomer en nooit een stinkend straatje ontdekt. 🙂 Fijn weekend Groetjes Anna

  Like

  • De foto is niet in Harderwijk gemaakt maar eigenlijk doet het niet ter zake in welke stad of dorp deze foto is gemaakt. Het gaat om de obscure sfeer die ik in dit harde tegenlicht in deze oude straat wil neerzetten. Natuurlijk een momentopname maar de enigszins beschonken loop van de dames doet die sfeer in mijn beleving versterken

   Like

 4. Ik zie achterbuurt op deze foto niet zo negatief..Gewoon achterzijde van een woningblok.Het lijkt er me ook niet vies en de vrouwen wandelen er langzaam.Mooie foto Henk van een wereld achter een wereld.

  Like

 5. Zoals jij het omschrijft komt het niet over op deze foto Henk. Je hebt eerder een romantisch, maar knap beeld neergezet.

  Like

  • Een figurant in een sneeuwwitte trouwjurk in dit licht had wellicht een heel artistiek plaatje kunnen opleveren Mark. De realiteit is een knus straatje maar liever prikkel ik je fantasie … hoewel deze bij meerdere kijkers een heel andere kant opgaat dan wat ik er zelf in zie 🙂

   Like

   • Misschien komt het wel omdat ik in een grootstad ben opgegroeid en bijgevolg de achterbuurt niet zo zwart/wit zie in contrast met de nette huizenrijen en strak onderhouden tuintjes. De kasseien en de banken hebben je de das omgedaan om, voor mij, te beantwoorden aan wat jij er in wil laten zien. Wat ik niet kan ontkennen is de zwalpende loop van de dames, maar die kan ik ook toeschrijven aan de zinderende hitte.
    Hoe dan ook, het blijft een knap beeld dat, gelukkig vragen oproept. 😉

    Like

 6. Een prachtplaat overvol sfeer.

  Like

 7. Een prachtige foto Henk en ja het is altijd uitkijken in zulke straatjes, tenminste als de foto is genomen door jou 😉

  Like

 8. Genoeg stoelen en bankjes die uitnodigen te blijven…en achter de buurt is zo erg nog niet haha
  Een mooie plaat…
  Groetjes

  Like

 9. De foto is weer mooi, Henk, maar hij straalt voor mij toch niet de sfeer uit zoals je die in je tekst hebt omschreven.
  Misschien moet je nog eens op herhaling gaan op een donkere dag of tegen zonsondergang …

  Like

 10. Ja…dit is echt “streetlive”.

  Like

 11. Echt groezelig komt het straatje op mij niet over Henk. De plaat vind ik heel geslaagd maar omgetrapte vuilnisbakken en beschonken dames is niet het eerste waar ik denk.

  Like

 12. Uit een steegje zie ik maar zo een onverzorgd kind met een lolly in de mond tevoorschijn komen en een hand bedelend.

  Like

 13. vraag waarom zo weinig scherpte op de voorgrond?? achterin de steeg kan ik me voorstellen maar ik had de scherpte denk ik iets meer naar voren gelegd.

  Like

 14. Ha, dit keer vind ik je tekst helemaal niet passen bij de plaat. Ik denk eerder aan een gezellig steegje waar 2 dames in het zonnetje lopen te babbelen 😉

  Like

 15. Hm, ziet er op deze foto niet zo eng uit, maar zoals jij het beschrijft zou ik in elk geval in het donker misschien toch maar liever een straatje om lopen.

  Like

 16. En dan ben jij de man van de voetstappen, de louche achtervolger van de beide dames? 😉

  Like

  Jetskefotografie
 17. Ook ik zie er geen achterbuurt in, maar het beeld is wel mooi. Leuk om ieders interpretatie van een foto te lezen. En dat die niet overeen hoeft te komen met die van de fotograaf.

  Gr. René

  Like

 18. Haha, wat een sturende tekst. Bewust op het verkeerde been? Een kuierende figurant heeft in ieder geval nog, losjes, een camera vast 🙂 .
  Mooi uitnodigend beeld :-))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: