Winter in Staphorst I   22 comments

Winter in Staphorst I

Dit plasje heb ik al eens eerder gefotografeerd, maar onder heel andere omstandigheden KLIK

Dat was op nadering van een enorme onweerbui. Grappig dat zelfs de pallet er nog ligt.

Dit waren de laatste foto’s die ik vanmiddag maakte, schemerig en ontzettend koud

Foto’s groter te bekijken met F11 & aanklikken.

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

1

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

2

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

 

 

3

 

 

><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Geplaatst19 december 2009 doorHenk Jonkvorst inGeen categorie

22 Reacties op “Winter in Staphorst I

Schrijf je in op reacties met RSS.

 1. Jemig, en daar kan niet op geschaatst worden nog? Nummer drie is ijzingwekkend mooi. Ik krijg het alweer koud……………Er ligt daar bij lange na niet zoveel als hiero…………… and more to come, brrrrrrrr.xsjerrie

  Like

 2. Ik heb er nog even opgestaan sjerrie, dus het ijs houdtHier is ongeveer 15 tot 20 cm gevallen

  Like

 3. WOW bevroren handen maar dan heb je ook wat, die onderste vind ik echt geweldig! De lucht was ook erg mooi vandaag, thermohandschoenen Henk die zijn dun!

  Like

 4. Bij dit winterse weertype kleurt de lucht vaak nog prachtig na als de zon al onder is.Ik zal toch maar eens op zoek gaan naar meer geschikte handschoen Ann.

  Like

 5. Dat is echt wel een must met deze kou hoor Henk, vooral geen leer nemen maar ik geloof dat die thermohandschoentjes ook wel bij jullie te koop zijn, die zijn heel erg dun maar wel warm. Voor nu lekker naar je warme bed en pitten, daar is het nu wel weer voor. Slaap lekker, liefs, Ann.

  Like

 6. Wat is het genieten ,je kunt er uren naar kijken .Momenteel waaid de wind hard hier en kleine sneeuwduinen kondigen zich al aan .Het is behoorlijk guur .

  Like

 7. Sjerrie zegt het al ijzingwekkend mooi. Ik durf de polder niet in noch met de auto noch op de fiets. Ligt hier ook dik pak en krijg het huis niet warm. Als je nijgingen krijgt op alsnog op stap te gaan vandaag, trek dan handschoenen aan. Kojak beter ? Jules stapte verbaasd naar buiten, rondje tuin gestoven en is naar binnen komen vliegen als een gek. Zit nu boos naar me te kijken alsof ik er iets kan aan doen. Waait ook best hard hier.

  Like

 8. Echte brrr foto’s maar wel mooi, vooral de laatste.

  Like

 9. hier word je toch stil van prachtig de kleur van de lucht hier is het nu erg koud vogels scheeuwen om eten dus daar druk mee er vormen hier ook al sneeuw duintjes nog veel meer sneeuw achter in de tuin zo toch weer naar buiten en proberen de sneeuw beetje weg te krijgen maar de sneeuw levert wel prachtige foto op

  Like

 10. Weer mooie foto’s Henk, het was ook een schitterende lucht, Ik heb van die race fiets handschoenen waar je toppen van de vingers vrij zijn Hoef je niet uit te doen bij het knopje in drukken. :-)Vr Gr Janny

  Like

 11. Erg fraaie foto’s, vooral die lucht geeft een schitterend effect. Jammer dat het ijs aan de kant is gebroken, mocht het door blijven vriezen, dan zal het geen mooi schaatsijs worden.

  Like

 12. Wat een genot om naar te kijken Henk prachtig met die roze-oranje gloed ,,, grappig te zien hoe dezelfde plek in een ander jaargetij zo van foto kan verschillen.Lastig foto’s maken met handschoenen aan en als je ze uit doet vriezen je vingers van je handen brrrubrrrrubbrrruh <<– zal ook een mooi plaatje geven 😉 Hier sneeuwt het sinds een paar uur ook steeds harder een flinke winterse deken ,,, Mooie zondag! Dagdag!!

  Like

 13. @Jannie: Met dat soort handschoenen bevriezen je vingers ongeveer net zo snel bij omstreeks -10@John: Voor de foto komen de schotsen wel weer mooi uit. De vijver is trouwens kleiner dan ie lijkt omdat ik hier de groothoek heb gebruikt maar het was wel leuk als je op dit ondiepe vijvertje je eerste baantjes kon trekken, zo gooien de kids hun eigen glazen in.

  Like

 14. Wat leuk om zulke verschillende foto’s te hebben. Dat moet ik onthouden. Zo mooi die weerspiegeling op dat ijs. Maar ook die ijstukken wauw!Fijne zondag groetjes

  Like

 15. ook ik vind de lucht hier een extra geven aan de foto’s…ook ijs weerspiegelt,ondanks de brokken….die pallet is van goede kwaliteit blijkbaar….kijken hoeveel er van overblijft na de winter.

  Like

 16. ben nauwelijks 50 meter van de voordeur geweest en was al bevroren……….

  Like

 17. Hele mooie foto’s. De kou straalt ervan af. Ik wens je een fijne zondag!

  Like

 18. Mooie winterse plaatjes Henk, ik zit er met mijn ijsmutsje op naar te kijken……brrrrrr! De laatste opname is echt schitterend.Groeten van Edward.

  Like

 19. dit is deel 1, kom op met deel 2 ! 😉

  Like

 20. Ik weet eigenlijk niet zo goed welke ik het mooiste vind… ik denk de 3e

  Like

 21. Als je de foto’s met die van 22 augustus vergelijkt, vind ik deze veel mooier. Komt denk ik door de mooie rode gloed tussen de wolken. Zo te zien ligt er bij jullie lang niet zoveel sneeuw als bij ons. Maar het is bij jullie net zo koud lees ik wel.

  Like

 22. ja ik herken dit bplekje van je eerdere foto’s en jip het pallet ligt er nog afijn het zijn weer hele mooie platen geworden en geweldig datje de kou heb getrotseerd hahaha twas wel koud he hahaha nou hier begint het te regenen en soms komt de zon weer door dus dag wit dekentje ,mooi maar echt langgenoeg zekers als je er steeds op uit moet met de auto ,wel gaaf om is te glijden maar niet als je het niet wilt hihihi gr en knuf pee

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: